Reklama

Reklama

Už je to pár let, co Veronica Marsová hodila svou mladickou kariéru soukromého očka za hlavu. Teď se po čase vrací do rodného města, kde ji kromě třídního srazu čeká i bývalá láska Logan. Ten je zapleten do záhadné vraždy a potřebuje pomoc... V předvečer promoce na právnické fakultě se Veronica Marsová (Kristen Bellová) rozhodla pověsit svůj život amatérského detektiva na hřebík. Zatímco hledá práci u prestižních právnických společností, obrátí se na ni její bývalý přítel Logan (Jason Dohring) s žádostí o pomoc – je totiž obviněn z vraždy. Veronica odjíždí do rodného města, aby Loganovi zajistila pořádného obhájce. Kolem jeho případu se však děje něco, co jí nedá spát. V příběhu natočeném na motivy slavného amerického seriálu z roku 2004 se Veronica rozhodne vypátrat pravdu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (169)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejodpornějších entit světového filmového obludária, co i po sedmém rumu pořád vypadá jako kysličníkový odpad křížení Džejmse Vůdse a Josefa Kemra, v celovečeráku podle jednoho z nejdebilnějších seriálů všech dob, jenž by se dal s úspěchem ordinovat jako agresivní dávidlo, to je vskutku výzva jen pro ty nejotrlejší bukvice, co nadšeně růžověli u všech těch Dósnových snětí, Gilmórovic krav, Glí a Gej skull buzikálů. Ne, nelekejte se, zbuznit se chystám, teprve až nám konečně legislativně schválí, že můžu porodit a odchovat rozkokošná čokoládová dvojčátka, a René dostane soudní příkaz, že musí minimálně dvakrát týdně povinně dělat mamku, jinak je to šovinistické týrání. Ani jsem kupodivu nedostal chuť zase si pomalu vrážet pletací jehlice do rozličných tělesných dutin, ani se v bezhlavém hrdinství vrhat s odjištěným granátem pod útočící německý tank. Prostě to hrálo a já šel zrovna náhodou kolem, tak jsem s vědomím toho, že jsem se dnes ještě nebičoval, usedl, abych se kál alternativním způsobem. No, k mému překvapení to bylo kapku dospělejší, o malilinko méně trapné a daleko lépe natočené než ta tisíciřadá úplavice, co tolik let kradla rozpočty kvalitním seriálům, které pro nedostatečný zájem vymatlaných předškoláků končily pro první sérii. Dokonce si i troufám říct, že to až dosahovalo kvalit hloupého, naivního a stokrát omletého televizního sryleru a blížilo se to ke krásným dvěma červeným vyrážkám. Ale to by nesměla být v hlavní roli Gapa, co si hraje na detektiva. Slečňák Zvon nám pomalu odrostl šarmu nesympatického šeredného chlapce s řídnoucími vlasy a mění se v cosi, před čím by i námořník po plavbě kolem světa dal raději přednost čemukoliv krásnému a sexy, co se pase a vydává jednoslabičná citoslovce. Takže jedna z milosti, a to jsem si jí ještě dost dlouho zděšeně škrábal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $3,322,127Tržby Celosvetovo $3,485,127Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,293,098 //počet predaných kusov 68,656Tržby za predaj DVD v USA $2,981,480 //počet predaných kusov 118,598║ seriál som našťastie nepozerával a ani po tomto kino filme už netúžim, nakoľko mi to prišlo dosť odbité, ničím zvlásť nevýrazné /40%/ ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Filmová Veronica Mars je jako léta odkládané setkání se starým známým. Bojíte se, že si po těch letech už nebudete mít co říct, když na něj ale dojde, všechno zapadne na svoje místo. Veronica je pořád krásná, drzá a jízlivá, a Keith je pořád nejsympatičtější televizní taťka. Úvod filmu v rychlosti připomene, o čem že byl seriál, a pak začne rozmotávat svůj příběh. Kdy, jak a kam se posunuli hlavní hrdinové se svými životy, a taky proč se všichni setkávají zpátky v Neptune. Detektivní zápletka je fajn, připomíná spíš jednodušší případy seriálu, což je vzhledem ke stopáži pochopitelné, potěší zapojení starých známých postav, nejenom těch hlavních (Logan, Wallace, Mac, Weevil), ale i oblíbených vedlejšáků (Gia, Vinnie). No a potom je tu samozřejmě to, po čem prahne většina fandů původního seriálu. Budou nebo nebudou? Většině lidí to nejspíš moc neřekne, ale pro fandy seriálu je to pěkný dárek. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 347 // Otvárací Víkend v USA: $1,988,351 // ()

novoten 

všechny recenze uživatele

People say I'm a marshmallow. A když vidím, kolik lidí se v komentářích chlubí, že seriál nikdy nesledovali a přesto se na film hladově vrhli a následně nevěděli, která bije, tudíž hodnotí nízko, nevím, jestli se smát nebo brečet nad inteligencí jednotlivých uživatelů. Ale nechme je spát. Na snímek, který původně měl být na koleně dělaným dárkem pro fanoušky je óda na jeden z nejzbožňovanějších teenagerských seriálů až neuvěřitelně precizní práce. Rozhodnutí rozvinout případ v období kolem školního srazu sice považuji za nešťastné, protože se motá kolem postav, na které nikdo moc nevzpomíná - a ti praví přihrávači Wallace, Mac a Weevil mají (tak jako v každé velké zápletce) roli jen symbolickou, ale osobní rovina funguje dokonale. I přes až překvapivě bohatou účast Pize, který mi nikdy k srdci nepřirostl. Snad právě proto je ale natolik do očí bijící, kdo že byl pro Veronicu vždy tím pravým a s kým ji drtivá většina diváků vždy bude chtít vidět, přestože analogie s další dávkou drogy působí překvapivě přesně. Jak řekl sám Jason Dohring, "higher highs, lower lows". V podobě minisérie by vše fungovalo asi ještě o chlup lépe, ale věřím, že sedm let po zrušení seriálu jako takového musel tenhle bonbonek působit jako živá voda pro všechny Marsmallows. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Fotky mít můžete, ale obávám se, že zastřelit toho sráče zatím není v nabídce našich služeb." Nejsem nekritickým fandou nezletilých detektivek, takže jsem seriál pouze příležitostně odzívl levým okem, ale Veronica nám dospěla, vystudovala a otevřela Batmanovu skrýš, takže jsem byl ochoten se s ní znovu setkat. A nakonec mě to její pátrání mezi těmi všemi fanatickými obdivovatelkami a poldy s bazény a sporťáky celkem pobavilo. Jenom toho pachatele jsem neodhalil a to proto, že mě rušilo blikající světlo veřejného osvětlení. Jinak by to samozřejmě pro mozkovnu mého typu byla sranda. Já jsem totiž detektiv drebinovského typu a pro mě žádná stopa není dost malá, nezajímavá a chladná. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Rutinní sbírka žánrových klišé, které okatě svazují ruce požadavky kickstarterových fandů a ultradebilně tlačený product placement, za který by se nestyděli ani v Ulici. 5/10 a Franco hrající jinou ligu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Rob Thomas, Diane Ruggiero / Predloha: Rob Thomas | Hudba: Josh Kutchins | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Warmer Bros. Digital, Spondoolie Productions | Rozpočet: 6 miliónov $ | Tržby: 3,387,669 $ || Trefa do čiernej diery. Nedotkutý seriálom som sa odvážil zhliadnuť celovečernú sequel verziu. Neurobil som dobre, pretože ten film má naprosto obyčajný scenár, bez akejkoľvek amplitúdy gradácie. Obsahuje pravdepodobne veľa nostalgických narážok k seriálovým dielom, predstavuje milión postáv jak na modelingové mólo, len aby sa objavily, no neprináša dravosť a nápaditosť, ktorá je nutná u sto minútovej jednorázovky. Nie je to zlý film, ale ani potrebný. To sa stáva, keď si seriálový režisér myslí, že vie točiť celovečerňáky a ešte k nim napísať scenár... 50% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

My name is Veronica. And I'm an addict. Jakoby to bylo včera, když jsem se dozvěděla tu úžasnou zprávu, že fanoušci zaplatili film a tak se konečně dočkám zakončení jednoho z nejoblíbenějších seriálů. A už je to tu. Co si budeme nalhávat, film je zkrátka rozloučením pro fanoušky, protože finále třetí řady bylo - mírně řečeno - velice neuspokojivé. Především pro milovníky LoVe. Bez znalosti seriálu každopádně NEMÁ CENU na tenhle film koukat, protože na něj navazuje a dost často i odkazuje (Our story is epic.). Jsem moc ráda, že se sešlo takové množství stejných herců a neudělali z VM hloupost, která až na hlavní hrdinku nemá se seriálem nic společného (momentálně se mi jako dobrý příklad špatného pokračování vybavuje jen Skins). Veronica Mars zůstala stejná, ba dokonce film působí jako další epizoda. Tak autentické to je. Je to příjemná nostalgie. Veronica stále ostrá jako břitva, Logan opět obviněn z vraždy přítelkyně, Dick jako "dick", zkorumpovaný Neptune, fórky mezi Keithem a Ver. Zkrátka něco, co mi chybělo u podivné třetí řady. Co si budeme povídat, není to film roku, nepřinesl nic nového, nestalo se nic šokujícího, děj byl předvídatelný.V podstatě to na mě působí jako "dejme fandům to co chtějí, když si to zaplatili". Ale nestěžuji si. Jen doufám, že Veronica Mars odejde z plátna důstojně a nebudou nás zahlcovat dalšími filmy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když to Veronica Mars před lety zabalila, nejeden dívčí pokoj zachvátilo zoufalství a slzy. Děj filmu se odehrává deset let po skončení stejnojmenného seriálu. Domov se ozývá a hlavní hrdinka bude muset volit mezi osobním a profesním životem. A my tu máme solidní dárek. Původní seriál není potřeba dopodrobna znát. Scénáristé netlačí na pilu, prostě jen přináší průměrně napínavý a stejně průměrně (ne)komplikovaný případ, který musí naše blonďatá, cynická, krásná, jízlivá a drzá hrdinka vyřešit. Prostě chytrá oddechová zábava, kterou zdobí svižné a vtipné dialogy. Kristen Bell vůbec nezapadá do té průměrné seriálové škatulky, do které ji leckdo cpe. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka určena "překvapivě" hlavně pro fandy, jež se budou pousmívat u každého odkazu či jen camea známé postavy. U tohoto snímku totiž platí, že čim víc jste teenagerské očko Veronicu žrali, tím víc si budete pomlaskávat. A jelikož už jsem já toho za ty léta dost pozapomněl, tak jsem se malinko ztrácel a zas tolik se tedy blahem nerochnil. Pohodová atmosféra z toho však vyloženě čiší, charaktery mají i po letech stále co nabídnout a nehorázně rychle to odsýpá. Samotná detektivní zápletka ovšem zas tak zajímavá není a dost postav je zde násilně přidaných zkrátka jenom proto, že je fanoušci chtěli vidět. Jedná se tak hlavně o hodně povedený pozdrav milovníkům seriálu, jemuž se tak dá díky tomu odpustit spousta neduhů. Další řadu seriálu bych si dal paradoxně ale hned. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Seriál som nevidel, ale keď už som to stiahol pre segru, tak som si to rovno pozrel. A nie je to najhoršie. Keby som videl seriál, tak možno zvýšim na štyri, ale takto mi to prišlo ako keby som videl štvrtý diel prcičiek bez znalosti predošlých. Takže tie drobné odkazy na seriál som vôbec neregistroval a týmto si teda tvorcovia u mňa nešplhli hviezdičkou na vrch. Ale inak hej, dá sa to pozerať a funguje to ako samostatný film s televíznymi hercami a príbehom, ale s celkom sympatickým humorom (James Franco a Silmarillion) a hlavne s Kristen Bell, ktorá starne do krásy. 70% - 3* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Kamera 6/10/// PLUS: vrací se staré a známé postavy, průběh vyšetřování je zajímavý a v závěru hodně napínavý MÍNUS: bohužel jsem neviděl třetí řadu, takže mám jisté mezery v tom co se událo a také proto nostalgie nefungovala tak, jak by měla, víc to připomíná další epizodu ze seriálu, než film, který to ustojí sám o sobě/// Shrnutí: Můj oblíbený seriál a moje oblíbená Veronica se po 9ti letech vrací, no pro mě je to spíš 20 let. Seriál i hlavní hrdinka byli ve své době super a patřili k tomu lepšímu, možná skoro nejlepšímu co v té době bylo k vidění. První dvě řady byly hodně vyrovnané, třetí budu muset dohnat a vlastně i čtvrtou, ke které dával film otevřená vrátka a tak se nám Veronica v roce 2019 vrátí(la) a doufám že ne naposledy. Jako fanoušek bych rád přidal 4*, ale film si zaslouží jen dobré tři./// Celkem 67%/// ()

k212 

všechny recenze uživatele

Inu, co dělalo seriál Veronica Mars dílem zábavným a vcelku koukatelným - tedy ironické průpovídky přemoudřelé teenagerky, to už je u té třicítky jaksi vyčpělé. Sice ne úplně, ale ten nabroušený komentovací drive jede tak na půl plynu - občas zábavně, občas nikoliv. Dějově ... asi jako jeden prodloužený díl, toliko velmi útrpné a pomalé. Fanoušek se dočká všech výraznějších postav ze seriálu, je to taková odměna za čekání. Ale upřímně: v rámci samostatně stojícího filmu je to dost špatné. Jenom z nostalgie dávám o jednu hvězdičku více! 50%. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Veronica Marsová, mám rád ten seriál. Toto je ďalšia epizóda, nič iné. Je tam Veronica Marsová a detské konštatovanie (to bude statív!), naivné dedukcie postavené na hlavu ... a ona je Veronica Marsová a všetko vyrieši. Veronica Marsová. Mám ju rád. Mám rád jej detektívne príbehy pre malé dievčatká, a la SuperMax. Tento film splnil všetko čo sľuboval ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem nesledoval. Film byl pro mě koukatelnej. Neurazil. Kristen Bell, s neskutečně sexy hlasem a sarkastickým humorem, hledá vraha, aby vysekala kámoše z průseru. # [monitor, 5.1 EN sub] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce * | napětí * | pustil bych si znovu ** ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Seriál Veroniky čokoládové tyčinky jsem nikdy nesledoval, a když tak koukám na celovečerní vystoupení, jsem tomu docela rád. Film je bezpohlavní jako Šmoulové a nudný jako dostihy slimáků. Hustokrutěpřísné hlášky střídají ještě brutálnější pohledy. Nesmyslné žvanění vytěsňuje cokoliv k čemu by si normální divák mohl alespoň náhodou vytvořit nějaký pozitivní vztah. Tím se vyšetřovaný případ tak nějak posune do pozadí a člověk najednou nahlas konstatuje, že je to naprosto unylá hovadina. Na doporučení jsem to zapnul a s obrovským sebezapřením dokoukal, ale je to skutečně o mentální zdraví. Nejmenovaný zdroj "výtečných doporučení" po dnešním dni přesouvám do spodního šuplíku kancelářského stolu, který spolu s lodí mizí v Mariánském příkopu. Sbohem, Veroniko. A už se nevracej. Prosím. 15% ()

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama