Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos udílení 22. výročních hudebních cen Akademie populární hudby představí nejúspěšnější hudební počiny domácích interpretů roku 2012. Nadcházející ročník nepřinese v počtu a koncepci kategorií žádné změny. Ceny Anděl budou předány celkem v sedmi kategoriích. Dále pak bude udělena cena Deska roku za nejprodávanější album loňského roku a bude vyhlášena tradiční Dvorana slávy. Letošní novinkou bude udělování tzv. žánrových cen přímo v tomto přenosu formou cca třicetivteřinových předtočených klipů, které budou překlenovat živé hlasování porotců.
Přímý přenos je rozdělen na dvě části: hlavní program a po krátké pauze druhá část s udělením Dvorany slávy. Přímý přenos ze střední haly Průmyslového paláce v Areálu Výstaviště na Praze 7 je plánovaný na 16. března 2013 od 21.15 hodin na ČT1.
Koncepce slavnostního ceremoniálu je postavena na účasti nejvýznamnějších a nejpopulárnějších osobností hudební branže a jejich kvalitních hudebních počinech. V programu vystupují všechny kapely a interpreti živě. Předávání cen se ujmou známé osobnosti branže a odmoderují od představení kategorie po vyhlášení vítěze každou jednotlivou kategorii.
Ceny Anděl jsou českou obdobou světových cen Grammy. V celonárodním měřítku je tento projekt největší zdroj podpory hudební tvorby a to včetně podpory menšinových žánrů (Žánrové ceny APH – udílení 8. 3. 2013), jakými jsou jazz, folk, country, či world music a řada dalších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, nezvládnu celý přenos, mé uši neunesou nápor vrzajícího hlasu kastráta a akademika Mareše, i ta mnou absolvovaná hodina hraničila s čirým masochismem a já chci uvést v praxi známé pořekadlo oko za oko s mírnou úpravou, to jest můj sluchovod za Marešův chámovod, žel bohu se tato výstavní kreatura stačila rozmnožit a já jen doufám, že bude pro jednou genetika shovívavá a dál nebude reprodukovat tuhle bezprecedentní a fatální chybu DNA. Kokot se za léta vyspecifikoval v ultra Kokota, takže by mohl z fleku velet podobně postiženým Údům Hronovi a Rudovi...a ten povel by měl znít " Jdeme do piče, kucí!! " Bylo to hrozné, bylo toho moc. S nostalgickou slzou v oku vzpomínám jen na dva příjemné okamžiky spojené s Leonou a to, když mu kamarádi v Hořepníku nachcali do auta a po druhé, když ho drželi za flígr na plese v Žitě v Budějicích. Má nenávist k této entitě nezná hranic a nemůžu mu zapomenout, že jsem kvůli němu přestal navštěvovat mé oblíbené FMX Gladiator Games. Takže Leošku, ty berounský buzíku, nezapomeneme !!!! V tomto kontextu je Anděl v pánu...lépe řečeno v horoucí prdeli. Prej spíkr....slyšíte můj ďábelský smích??? ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Dalo by se to celkem v pohodě přežít. Mělo to alespoň už trochu minimálně evropskou úroveň díky profesionálně udělané scéně, jenže kvůli moderátorovi Marešovi jsem měl stejně pocit, že jde o nějakou odnož Superstar. Mareš to opět srážel na úroveň maloměstské veselice v žánru Disco nebo talentové soutěže komerční televize. Navzdory tomu, že se snažil chovat profesionálně a seriozně, stejně z něj stále prosakovala jeho manýra televizního a rádiového moderátora, který není ani příliš chytrý ani příliš vtipný. Alespoň, že interpreti vystupovali na živo a člověku nebylo trapně, že kouká na karaoke show. Jinak je ale takzvaná česká populární scéna tragická, ale to není nic nového, ona musí být tragická ze své podstaty, jelikož osobitost a originalita je přímo antonymum k popularitě. Zde se předvádí to, co je nejpopulárnější, nejprodávanější a podobně. A to, co je nejoblíbenější, musí být vždy co nejlíbivější, jinak by to nebylo tak oblíbené. Typický příklad je vítěz v kategorii skupina a album roku. Kapelu Kryštof chápu jako dokonalý příklad kapely, která je tím víc populárnější, čím víc je líbivější. Oceňují se tu prostě jiné hudební kvality než oceňuju já. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době předávání Cen Anděl, které mě bavilo, především kvůli hostům. Mareš byl v rámci možností, stejně jako většinou, občas vtipný, občas trapný. ()

Sinn

všechny recenze uživatele

Aha, už i při předávání cen akademie si budeme hrát na zahraniční šou? Malej českej rybníček prostě obří sál nezaplní...raději bych se dívala na neprofi scénu (kde nebude polovina hlediště prázdná), a neprofi moderátory (kteří jsou i přes to vtipnější, pohotovější a schopnější než Mareš) jako v minulých ročnících než na tuhle letošní nestydatost. Tak třeba zase za rok... ()

karlik4801

všechny recenze uživatele

Proč se vůbec v České republice tohle vysílá? Ne že by ty ceny nebyli např. pravdivé, ale on je ten přenos na hovno. I přesto že Mareš je takový pohodér,nezachrání vše svými improvizovanými vtipy, které nejsou vtipné. A úroveň vymyšlených vtipů, jde sakra poznat že je někdo celou noc vymýšlel, je totálně na nule. A program v celém přenosu není nijak poutavý, ale hrozně nezajímavý a ihned začíná nudit. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tvůrci už po několika hodně letech pochopili, jakým směrem by se při výrobě takové show měli vydat. Teď už jen nastartovat, zařadit jedničku a rozjet se. Tak snad příští rok. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

A mě se to zdálo docela v pohodě. Pan Mareš se docela držel, publikum bylo na české poměry pozitivně naladěné a celkově to šlo. Jediné co jsem nechápal, bylo vystoupení Zrní a hlavně Borise Carloffa. Co to sakra bylo??? V hudbě se snažím být tolerantní, ale tohle byl dost velký úlet. No ale celkově byli letošní Andělé méně trapní než obvykle. 55% ()

Kxxx odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je stále větší a větší hrůza, která tahá za uši úplně všechny generace... Bohužel celým večerem doprovázel Mareš, který je stále stejně zahleděn sám do sebe. Jeviště i hlediště byla jedna velká katastrofa. Je mi líto, že největší české celebrity hudební scény (ať už je uznávám či, to je prostě fakt) musely celý večer sedět na skládacích plastových židlých. Jedním slovem Zoufalé. ()

JUK_JANA 

všechny recenze uživatele

Tak přestože to celou dobu bylo opravdu balancování mezi humorem a trapností, tak do ní se to narozdíl od loňska nepřevalilo. Takže 50% a za pár zajimavých vystoupení a uvedení Pavla Bobka do Dvorany slávy - 3 hvězdičky. ()

odvar 

všechny recenze uživatele

3* - samozřejmě jen s tim že ignorujete Mareše. Z českých udílení cen je to asi nejkvalitnější, samozřejmě to nejde srovnávat se zahraničím. Ale když porovnáte třeba se slavíkem tak si ty 3 hvězdy určitě zaslouží. ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

S tímto ročníkem cen Anděl jsem spokojená asi nejvíc v porovnání s jinými ročníky a jinými slavnostními večery udílení cen. Večer měl spád a co oceňuji především, skutečně se věnoval hudbě a hudba byla hlavní náplní večera. A i když mám Leoše ráda a jeho smysl pro humor mě baví, myslím si, že slavnostní udílení jakýchkoliv cen nemusí být vtipné za každou cenu, ba možná právě naopak. A jedná-li se o ceny hudební, měl by večer být naplněn především hudbou. Tolik k obhajobě mého asi nejvyššího hodnocení letošního ročníku cen Anděl. ()

Reklama

Reklama