Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Recenze (338)

Kethryn 

všechny recenze uživatele

Oproti predošlým dvom dielom veľmi slabé. Najviac mi vadili zmeny charakterov postáv, ktoré sa z nepochopiteľných dôvodov správali úplne inak ako v predošlých dieloch. Hlavný záporák (ktorý mimochodom vyzeral ako Sting po absolvovaní kurzu vymývania mozgov) mi neprišiel uveriteľný. Chýbala mi motivácia k jeho činom a zanietenej nenávisti. Film na mňa pôsobil ako emočne jednoliaty celok. Väčšinou plačem pri filmoch už len kvôli dojemnej hudbe, tu to však nešlo ani s tou hudbou. Násilné žmýkanie emócií na konci trilógie mi vôbec nesadlo. A čo sa týka animácie, tá ktorú nakreslili veľmi pekná. Viac mi ale vadila, tá ktorú nenakreslili a logika typu "Dáme tam hmlu, tmu, mraky, oblaky, aby sme nemuseli kresliť zvyšok." ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Trilógia završená v úžasnom štýle. Musím dať 5 hviezd už len z princípu, lebo tento animák je jedným z najkrajších, aké som doteraz videl. A hlavne ten badateľný posun v animáciách od prvej časti až k tomuto dielu, kde tvorcovia piplali každý jeden detail a miestami má človek pocit, že pozerá na hraný film. Scenáristicky síce jednoduchší záver série, avšak o to krajší a zmysluplnejší. Ja som spokojný a určite odporúčam, ale len v prípade, že ste videli predošlé diely. 85 % ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý film a bohužel i nejspíš zakončení našeho putování s draky. Málokterý film mě dokáže rozbrečet, ale snad u každého dílu z této série se to povedlo. Je to opravdu epické, moc hezké a rozhodně dojemné, netřeba zmiňovat Bezzubkovu trapnou scénu se svádějím Bílé Běsky. Rozhodně mě moc mrzí, že už to je konec, moc rád bych viděl i další díly, třeba i jak by byl Škyťák mnohem starší, třeba ve věku svého otce (jeho socha při svatbě byla moc hezká vzpomínka). Rozhodně vám tento díl ukáže, co jste měli vlastně rádi na této sérii. Je to... nevím jak to popsat, jsem ještě plný emocí a nevím jak to mám vyjádřit. Prostě... znáte ty konce, kde jste žrali úplně všechno? No tak tohle je právě ono. Úplně z toho šílím, ale zároveň bych tam moc rád žil. Nevím, co je to teď poslední dobou za trend všechno uzavřovat. Docela... fakt hodně mě to štve (dost slabě řečeno), příklad: Logan Wolverine, Avengers nebo tohle. Fakt nechci, aby to skončilo. Chci, aby z toho byla nekonečná série krásných chvil. Netřeba zmiňovat, že si to teď budu pouštět furt. Film rozhodně doporučuji, ještě teď se mi z toho chce brečet. BTW ten konec byl lepší než jsem čekal, rozhodně radostnější a více otevřený případnému pokračování, které nejspíš nebude. Tlapku a ruku na to. :) ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

já už od mala chci draka.chci ho i teď přestože několik desítek let je už za mnou...takže trojka je rozhodně lepší než dvojka a za mě plnej počet, protože při "sváděcím" tanci jsem svým hysterickým smíchem plným slz dojetí vzbudila i vedle mě spící (velmi hlubokým letním spánkem) kamarádku...nakonci jsem chtěla ubrat jednu hvězdu, než mi došlo, jak dokonalá myšlenka to je...A ubrečená jsem byla tak, že jsem si musela ráno dát na voči dva pytlíky čaje, protože se to se mnou táhlo celou noc...moc pěkný...moc moc..miluju draky a miluju tuhle pohádku <3 ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Snad první film co jsem musel v půlce přerušit a dodívat druhej den. Ale dobrý, bylo to únavou, ne kvalitou. I když na dračí lovestory jsem zrovna připravenej nebyl a zbytek příběhu mě taky úplně nezarazil do sedačky. Celkově o dost nejslabší díl trilogie (což ale, podobně jako u Kmotra 3, není žádná urážka). A asi fakt stárnu, protože se mi víc líbila paňmáma Škyťáková než Astrid. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Grand finále a nejlepší rozloučení s touto sérií. Naprostá pecka a jízda od začátku až do konce. Nebudu lhát, zamiloval jsem se do hlasu Jaye Baruchela. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Až moc velkou část na úkor příběhu tvoří jen předvádění vzhledu a prezentace draků. Navíc většina postav tam má jen minimální roli a je tam spíš do počtu. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Obsahem i vyprávěním nejchudší střípek trilogie, ovšem pokud přestaneme porovnávat, jedná se o bezchybné dobrodružství s vlastním poselstvím a myšlenkou, že bez ztráty není láska. Tím pádem dojemné završení nenechá jedno oko suché, ani jedno srdce nezlomené. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Pekne zavŕšenie trilogie ktorá patrí medzi najlepšie nielen na poli animovaného filmu. Romantická a dospelejšia línia príbehu sadla a dojemné finále je veľmi pôsobivé. Animácia je neskutočná. ()

Marauder 

všechny recenze uživatele

Fakt LEGENDÁRNE. Za mňa jednoznačne najlepšie ukončenie trilógie aké som čakal. Proste fakt nádherné. Nečakal som že sa film môže takto vyvinúť. Ale pravda je inde. Síce film už bol plný romantiky a iných blábolov ale predsalen napriek tomu akcia tam aj tak nechýbala a bolo jej tam dosť. A k tomu fajné vtipy ktoré film dobre dopĺňali. A ešte miestami aj nádherné panoramatické zábery ( aj keď animované) ale boli fakt vydarené. Proste skvostné sa na to vôbec pozerať. Osobné neľutujem jedinú chvíľu pri tomto filme. A bol vtipný ten záver keď sa stretli a všetci sa hrali. Zaujímavé že nikto iný nedostal rovnaký nápad stretnúť sa so svojím bývalým drakom. Len Štikút. Ale aj tak bola z nich vtipná rodinka. 90/100 ()

PandyStraty 

všechny recenze uživatele

Veľmi pútavý tretí (a pravdepodobne posledný) diel. Najmä ku koncu dej šlapal ako hodinky a väčšina divákov mala problém udržať v sebe slzy. Nie však ja, ja som tvrdý chlap. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

Predtým, ako som šiel na toto do kina som si pozrel predchádzajúce 2 filmy a musím povedať, že som bol pri obidvoch dojatý. Tým pádom som si myslel, že pri trojke vypustím slzu, no nestalo sa tak. Teraz napíšem svoje dôvody, prečo som z 3. dielu trochu sklamaný. Trailery ma dostatočne nepresvedčili, ale na trojku by som išiel aj keby bola celá kampaň príšerná, pretože 1 a 2 mám veľmi rád. Príbeh je o dosť slabší ako v predchádzajúcich filmoch, navyše v 1 a 2 bol dej oveľa hutnejší, (čiže som si z deja 1 a 2 odniesol viac) aj keď mala 3 najdlhšiu stopáž. Veľa hlavnejších postáv, ktoré mali dosť miesta v 1 a 2 tu boli istým spôsobom upozadené (Valka, Eret, Pahlt...) aj Bezzubý tu má o dosť menej priestoru ako v 1 a 2. Možno je to tým, že tu má v podstate vlastnú dejovú linku a preto so Štikútom nie sú toľko spolu ako v 1 a 2, čo mne bolo ľúto. Na druhej strane Štikút s Astrid a ostatný mladý dospeláci (Soplinos, Rybonoh...) tu majú miesta až až. Záporák újde, ale na posledný diel tu mal byť niekto iný, kto by mal lepšiu motiváciu a charakter, napr. Drago, ktorý tu mal byť a nechápem, prečo vlastne v trojke nebol. Oproti predchádzajúcim častiam je v 3 viac detinskejšieho humoru. Celý čas, čo som sedel v kine som čakal na to veľké ukončenie príbehu, ktoré nám tvorcovia sľubovali v traileroch a ono prišlo, ale až v 5. minúte pred záverečnými titulkami. S tým, čo sa stalo s drakmi som čakal, že sa stane, ale myslel som si, že draci odídu kvôli tomu, že budú musieť. Ďalej som chcel, aby nejaká hlavnejšia postava zomrela ako tomu bolo v prípade dvojky a ani to sa nestalo. Celkovo som bol trochu sklamaný, že sa to takto skončilo, no nebolo to také veľké sklamanie ako v prípade LEGO Príbehu 2. Trojka je celkovo priemerný animák (priemerný neznamená kvalitou, ale to, že sa jedná o obyčajný dobrý animovaný film, ktorý nie je ničím výnimočný) na rozdiel od Ako si vycvičiť draka 1 a 2. PS: Hudba je skvelá, ale je tu minimum nových motívov. ()

Deeus 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem si u promo plakátu skoro zhnuseně říkala, že to je jak něčí Photoshop, to po příběhově nekonzistentní dvojce překvapilo, potěšilo, je to krásné. Vřele doporučuju ve 3D! Vtip, švih, gradace, napětí a neotravný vztah Škyťák-Astrid, který se tu výjimečně nenásilně odehrává na pozadí naprosto božím způsobem. Všema deseti pro. Chci vidět znovu... ()

Astonko 

všechny recenze uživatele

Stále nadpriemerný animák plný emócií, ktorý baví aj dospelšie publikum, mal som však pocit, že pozerám tretí krát na to isté. Zase tu máme lovca drakov-záporáka aj novoobjavený svet (v prvom filme jaskyňa drakov, v druhom obydlie Štikútovej matky a zároveň dračia rezervácia...), hoci prekrásne vyzerajúci. 7/10 ()

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama