Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Recenze (338)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tak za sebou pravděpodobně máme ukončení cvičení draků, které se skutečně povedlo. Trojka navazuje na úroveň téměř bezchybné jedničky a boduje na všech frontách. Kromě vymazlené "kjůt" animace a výborné akce brouzdá i do vztahových vod hrdinů, ale dělá to velmi chytře a nenásilně, takže si člověk spoustu odvodí podle sebe a zároveň se nenudí, jelikož v zápětí přichází další nálož akcí nabitého příběhu. Možná si Škyť-ák (nebo Škyťák - nevím jak se to vyslovuje) a spol zasloužili více prostoru a další díly, protože Blp má pravděpodobně ještě dost, co nabídnout, na druhou stranu zakončili trilogii s tou největší grácií a stali se tak možná nejlepší trilogií pro mladší publikum vůbec. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní skok dolů. Předchozí dva draci byli skvělí (jednička dokonce geniální), ale mnoho vody uplynulo, a třetí dračí štace ve mě zdaleka nevyvolala tolik emocí. Jasně, Bezzubka byl opět super, včetně megavtipných tanečních námluv, ale jinak zklamání... 65% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Protože jsem si i při druhé projekci rozbrečel jak malý dítě, přihodím extra hvězdu. Za to přátelství. Za tu animaci. Za ten smysl pro detail v každém záběru. Za to, že i když celá trilogie skončila kýčovitě hořkosladce, navždycky zůstane v mým listu nejlepších tří-dílů ever. Tečka. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Krásné zakončení., scie jsem nepochopila chovani toho záporáka a už vůbec ne, jak se mohlo někomu podařit odchytit u samičku, no... na mě ten scénář pokulchával, ale zakončení krásné, prostě něco končí, něco začíná, takový je život a nic netrvá věčně. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak, trilogie bude pravděpodobně konec této skvělé zábavy. A závěrečný díl, i když asi nejslabší, stále paráda. S vizuální stránkou si opravdu vyhráli. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Opět neskutečná animace, opět to všechno funguje, baví, odsejpá a je prakticky bez hluchých míst. I ty emoce tu fungujou mnohonásobně víc, než u jiných značek. A sice někdo tvrdí, že je to víc pro děti, že to zdětinštělo... Inu, asi proto se v sále smáli hlavně dospělí, ačkoli tam děcka měly značnou převahu. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Podobný romantický upgrade jako u třetí Doby ledové, bohužel mnohem méně vtipný. Završení celé dračí trilogie je jen trochu lepším průměrem na poli animovaného filmu. Navíc z pohledu emocí trojka hodně pokulhává za předchozími díly. Děti z toho ale budou bezpochyby nadšené, protože je tam pořád nejroztomilejší drak ever a sympaticky držkatá Rafana jako symbol vzdoru a rebelie snad proti úplně všemu. Přesto jsem si na začátku říkal, že tvůrci budou mít snad o něco více odvahy a přidají ve finálovém díle na větší osudovosti, případně podrobí hlavní postavy nějaké opravdu zásadní životní zkoušce či rozhodnutí. Přece jen jednička je už z roku 2010 a trochu jsem čekal, že tahle série bude chtít růst s divákem. Z téhle perspektivy se bohužel jedná o poměrně vlažné zakončení jinak bombastické série. První díl mám stále mezi deseti top animáky, dvojka mě pořád hodně baví, ale bez trojky v této podobě bych se v rámci série nejspíš obešel. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme (snad) finále jedné z nejpovedenějších animovaných sérií, která si naštěstí dokázala udržet kvalitu. Samozřejmě i tady platí pravidlo, že s každým dílem je animák blbější, ale jako důstojné završení to funguje na výbornou. Docela mě mrzelo, že humor byl tentokrát opravdu cringe a stupidní, přičemž jsme s rodinou nechápali, jak se celý sál může smát. Nejvíce to šlo vidět na Škyťákových parťácích, z nichž byli tentokrát opravdoví dementi, kteří se ve své hlouposti neustále předháněli. U záporáka jsem pak zase nechápal, proč draky rovnou nezabíjí, ale první je uspává (nedělejme z dětí blbce, ve starších animácích se normálně zabíjelo). Abych jenom nekritizoval, tak musím pochválit hudbu, která byla tradičně skvělá. Samotná animace byla zase neskutečná a realistická. Doufal jsem v něco lepšího, ale i tak dávám 75% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Studio DreamWorks má podle mého názoru ve svém portfoliu tři kultovní animované projekty: Shreka, Madagaskar a Draky. I třetí díl vikingo-dračích dobrodružství obsahuje všechny ingredience potřebné k úspěchu: dokonalou animaci (a s ní související přelety nad krajinou, které v kině berou dech), srozumitelný neinfantilní příběh a samozřejmě Bezzubku, protože roztomilejší kreslenou postavičku byste jen těžko hledali. Zápletka není nijak objevná a překvapivá (milostné trable hlavních hrdinů a klasické zachraňování draků před zlými lovci), ale hvězdičku navíc přihazuju čistě z důvodu, že jsme se s kamarádkou během závěrečných minut proměnily na slzavé údolí. Uzavřeli to vážně hezky. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Řada si udržela výbornou kvalitu i ve třetím pokračování a tvůrci doufejme pochopili, že přestat v nejlepším má něco do sebe. Krásná grafika, dobrý příběh "našeho chtění udržet si věci a megalomanství". ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Méně zdařilé pokračování. Kvalit jedničky nedosáhla už ani dvojka, trojce se to nepovedlo též. Vcelku jednoduchý příběh, ojedinělé vtipné scény. Líbil se mi až konec. Řemeslo ale oceňuji, proto dávám tři hvězdy. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Třetí díl byl skvělý, ale už poněkud hodně hrál na emoce. Měla jsem co dělat, abych slzičku udržela. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší, než jsem čekala! Opravdu krásné zakončení. Brečela jsem smíchy a na konci dojetím. Akorát mě mrzí, že už je konec trilogie mého oblíbeného animáku. Tenhle díl mi přijde asi nejlepší. Určitě doporučuji. ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

Teda podle hodnocení jsem čekala naprostou bombu a místo toho jsem dostala to samé co v jedničce a dvojce, stejne grimasy, stejné fráze, pořád to samé jediné tedy co tak konec byla příjemná změna ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Samotný film není na pětihvězdičkové hodnocení ale celá série třech dílů, po sobě jdoucích, rozhodně ano. Zakončení třetího dílu a nejspíše celé série, bylo velmi dobré a nemusí se za nic stydět. Tyto dračí příběhy, budou navždy mé oblíbené a zároveň jedny z nejkrásnějších animovaných filmů, co jsem mohl vidět. Vynikající prolínání postav a děje, vynikající záporáci a skvělý Bezzubka. Za mě paráda a slza ukápla. :') ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu jasně nejslabší díl série,na stranu druhou pořád nadstandardní animák a jakožto fungující uzavření trilogie naprosto v pořádku.Animace je tradičně výborná,ale tentokrát nedokáže úplně zachránit,že děj je nejpředvídatelnější ze všech tří dílů a i humoru je tu tentokrát překvapivě málo.Vlastně nebýt Bezzubky a jeho snahy okouzlit potenciální partnerku,nebyl by tu humor vůbec.Oproti dvojce pak tvůrci vsadili na jistotu a nečeká tu tak nikde žádný překvapivý zvrat...což sem ale ve finále tak nějak uvítal...70% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Když máte třetí díl, který chcete zakončit dojemně, musíte udělat ústupky. U třetích draků to bylo jednodušší nastínění hlavního záporáka ze kterého čiší potenciál být opravdu hodně špatnej, také malou újmou byl zasažen příbeh, který se "pokřivoval" tak, aby se došlo do bodu toho dojemného konce. .. Jinak vtip mi přišel už o něco více bez nápadu, ale zbytek si drží svou dobrou hodnotu. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Co koukám na pár prvních recenzí, tak dost často zaznívá "nejslabší díl série". Souhlasím i nesouhlasím. Vysvětlení souhlasu: Předchozí díly byly o poznání humornější ve smyslu "dospělého" humoru. Zde je minimálně ze začátku groteskní skotačení pro mladší publikum. Dále padouch.. ten nebyl vyloženě špatný, jen bohužel zcela nevyužil svůj potenciál a na jeho úkor dostal mnohem více prostoru nový dračí vztah. Vysvětlení nesouhlasu: Přátelství Škyťáka a Bezzubky. To, co utvořilo první díl a následně prošlo těžkou zkouškou ve dvojce, tak nyní graduje ve finále. A to takovým způsobem, kterým zcela vynahrazuje výše uvedené nedostatky! Recenzenti, co píší, že "to postrádalo emoce", jsou asi roboti. :-D Mě jen tak nějaký film nerozpláče, ale zde jsem byl emocionálně naprosto zničen. Ani si nevzpomínám, kdy jsem naposledy tak dlouho a intenzivně brečel a také je to poprvé, co jsem u animáku zaznamenal řev a posmrkávání snad celého kinosálu. Sice si na jednu stranu nejsem jistý, jestli je dobře animákem rozesmutnit i děti (a že jich hlasitě plakalo opravdu mnoho) ... na druhou stranu jsem nadšen, že vznikají i takovéto animované skvosty, ve kterých si KAŽDÝ najde to své! 95 % ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Uzavření krásného příběhu o Škyťákovi a jeho drakovi ve vikingském prostředí se náramně povedl. Záporák zde připomíná Jokera (bohužel ne tak kvalitního), jinak ale celá dějová linka je tak propojena moralitou, až mě to tu a tam bolelo. Ano, vím, že jde o pohádku. I proto ve výsledku uznale přikyvuji, zatlačuji v závěru slzičku a zvedám palec nahoru. Trilogie Jak vycvičit draka je totiž skutečně legendární animák, který dělá čest svému jménu i žánru. 80% ()

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama