Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Recenze (338)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásné zakončení třídílné série. Celé sérii jsem vždy dávala 4 hvězdičky, protože si to vždy zasloužilo a trojka není výjimkou. I když se jedná již o třetí pokračování, je to stale kvalitní a jsem ráda, že se to tvůrc nerozhodli dál protahovat. Bezzubka našel lásku a Škyťák nakonec taky. Konec byl nejhezčí částí z celého filmu. Padouch sice nedostal tolik prostoru, jak bych si představovala, byl mi představen opravdu jen stručně, takže jsem si moc nemohla udělat obrázek, ale I tak to bylo originální, zábavné a skvěle natočené. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát tři hvězdičky za špičkovou animaci a dobrý konec, ale je to prostě taková nevtipná, nudná a bezduchá sračka udělaná jenom proto, aby z lidí vytáhla prachy (nicméně dokud se prodává...), že musím níž. Ta pokračování jsou vždy riskantní a už musí být, aby vyšla. 45% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Jestli se přepisoval scénář celé třetí části, tak nejspíš nebylo zbytečné. Díl jsem si užil, ale už to nebylo úplně ono, jak si pamatuji předchozí díly. Dokonce jsem viděl i podobnosti s tím druhým. Nicméně i tak jsem se rozhodl pro vysoké hodnocení, protože v porovnání s marastem jiných filmů je dobrá podívaná. A nerad bych, aby aspoň u mě skončila v propadlišti dějin. To by byla vážně škoda. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Zakončení trilogie jednoho z nejepičtějších animovaných filmů se dá s přehledem označit jako velmi důstojné. Bohužel je tu i menší stín zklamání, jelikož kvalitativně jde opět o menších schůdek dolů oproti předchozímu dílu. Dějově mě třetí Jak vycvičit draka baví úplně nejméně, ale i tak to není na takové úrovni, aby to celkový dojem nějak výrazněji zklamalo. Třetí drak bude opět bavit jak děti, tak i dospělé, ale nemůžu se ubránit dojmu, ze by se to dalo udělat ještě lépe. Na druhou stranu by to rozhodně šlo i daleko hůře. Cekově spokojenost a důstojné zakončení jedné z mých nejoblíbenějších ne-li dokonce té nejoblíbenější animované série. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, co se musí honit v hlavách malých dětí. Celou trilogií se táhne, že s výjimkou pár správňáků z Blpu, je svět plný zlých lidí, kteří se snaží zlikvidovat draky...ta nejúžasnější stvoření na světě. Při jejich obraně pak příjdete třeba o otce, o domov, musíte utíkat a nakonec...to co se stane v závěrečném díle. Takže přestože je to pohádka, je ten emocionální dopad opravdu velký a citlivějším dětem budete dost ztuha vysvětlovat, že to vlastně skončilo dobře. Jsem dospělý a pro mě...to tedy dobře nedopadlo. Nádherná animace hlavně v pasážích dračího světa, setkání se starými známými...to vše plně vyvažuje fakt, že oproti jedničce se tvůrci nesnaží rozvíjet, ale naopak směřovat vše k závěru. Podle mě tak činí dost neobratně a na sílu. Ale s ohledem na cílovou skupinu, to asi nešlo o moc lépe...jinak by se stopáž natáhla hrubě přes dvě hodiny. Vůbec by mi nevadila hraná verze všech Dragons, ale pro dospělé a ve stylu Avatara. Solidní rozloučení se světem, kde existovali draci. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Tieto filmy skratka nesklamu. Koniec som necakala, ale bolo to asi presne to, co ten pribeh potreboval. A ja som si to cele uzila. Vizualne aj emocionalne. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Po téměř deseti letech od úvodního hitu přichází uzavření dračího příběhu. A i když už to nemá to původní kouzlo, tak je to pořád slušná zábava a zakončení, jak se sluší a patří. Teď už jen doufat, že za pár let nepřijde někdo a neřekne si, pojďme udělat to samý, co Toy Story. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

V postave aj v rozprávaní príbehu nastáva nová zrelosť, vďaka ktorej sa tento záverečný film v trilógii ujal. 7/10 ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem jedním z mála, ale hned na úvod musím napsat, že pro mě je třetí drak z celé trilogie nejlepší. Příběh mě tu jako obvykle zaujal a jsem rád, že podobně jako u druhého dílu můžu říct, že je ještě o něco dojímavější a vlastně i temnější než ten předchozí. Opravdu se jedná o film, který se ve většině případech musí líbit dětem i dospělým. Po pěti letech je příjemné vidět staré známé postavy a prostředí. Konkrétně prostředí se v tomto díle střídá velmi často a každé jako by bylo krásnější a stylovější než to předchozí. Animace je tu opravdu úžasná, i když to předpokládám nikoho ani nepřekvapí. Vztah mezi Bezzubkou a Noční běskou/Light Fury je rozhodně velkým kladem filmu a navíc ještě více prohlubuje samotný vztah mezi Bezzubkou a Škyťákem. O svůj prostor tu ale není ochuzena většina postav z předchozích filmů a narozdíl od druhého dílu tu není ignorována romantická linka mezi Škyťákem a Astrid. S radostí musím pochválit i záporáka, který mi tu sedl mnohem více než Drogo v předchozím díle. Kvůli němu jsem místy opravdu litoval, že je film mládeži přístupný, protože bych si ho dokázal představit i v nějakém mládeži ne tolik přístupném filmu, kde by se mohl víc vyřádit. Velmi povedená je tady i hudba, která se mi také celkově líbila ze všech dílů nejvíce. Nakonec bych rád řekl, že se jedná o téměř dokonalé zakončení trilogie. Ani jsem nečekal, že se třetí díl tak povede. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Děj trojky byl jasně daný, neboť v předchozích dílech se nám dávaly dohromady páry, a tak se jen čekalo na to, až se spáruje ten poslední, co je sám. Bohužel scénáristé museli ty sbližovací scény obalit nějakým dějem, a dost to odflákli. Vedlejší postavy jsou tu jen do počtu (a pokud si nepřipomenete minulé díly, tak se v nich nevyznáte) a padouch je snad vygenerovaný počítačem. Vůbec celá trojka spíše připomíná dokonale propracovanou vizuální atrakci s tokajícími dráčky. Nic proti, když se lítá, je na co koukat, ale když se mluví, tak jako cynický dospělý spíše přemýšlíte, co se děje s těmi tunami exkrementů, které takové hejno draků musí vyprodukovat... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Dokonalosť v každom ohľade! Obzvlášť ale treba vyzdvihnúť hudbu, animáciu (Pixar môže ticho závidieť) a príbeh. Keby som musel rýpať, tak zloduch nebol úplne top, ale to by bolo trochu hnidopichstvo. Každopádne ten páriaci tanec, či čo to bolo mi ostane v pamäti myslím navždy. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Pekné zakončenie trilógie. Po vizuálnej stránke nie je čo vytknúť ta je na veľmi vysokej úrovni. Hudba sa celkom hodila. Dej trošku pokulháva, ale ako celok dáva celkom zmysel a progres postáv tiež berie správnym smerom.. Záporák v pohode, ale nič extra. SK dabing bol v pohode a človek sa aj pár krát celkom zasmial. Návštevu kina určite neľutujem čiže pre mňa 80%. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Celkom dôstojné, aj keď o poznanie slabšie uzavretie trilógie na ktorej som svojím spôsobom vyrastal. Nebude ospevovať, ani haniť. Koniec bol naozaj dojemný a vďaka nemu prihadzujem 4tú. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Uspokojivé ukončení, přestože je děj docela jednoduchý a možná i trochu uspěchaný. Funguje zde ale to, čím se celá série pyšní nejvíce, emoce a vzájemné vztahy mezi postavami. Nejde si prostě nezamilovat téměř všechny. Draci jsou kouzelní, hraví a překrásní. Dokážu si i představit další díl v horizontu pěti let. Uvidíme, jak se vše vyvrbí. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Na moje poměry byl začátek filmu a jeho průběh tak trochu průměrný. Nepřišlo mi to ani moc vtipný. Ale závěr byl skvělý! To tvůrcům musím uznat, že zakončení této trilogie se jim hodně povedlo. 4 hvězdy. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Trojka dráčků se snaží, stejně jako svého času třetí hračky, hrát na osudovost, ale nebýt silného finále příliš nefunguje. Námětově natažená epizoda z dračího seriálu na sto minut zanechává na patře mírně trpkou pachuť. Pobaví, ale z paměti vyšumí rychleji než ubrečená dvojka. Škoda. Tahle trilogie si zasloužila lepší zakončení. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně zhruba na úrovni dvojky, takže opět perfektní. Skvostná fantasy s naprosto vynikajícím záporákem a závěrem, u kterého se dojetí fakt neubráníte. Vynikající hudba, parádní vizuál, úžasná akce a děj nabitý tak, že na něj jeden film snad ani nemůže stačit. Pravděpodobně nejlepší možný závěr obdivuhodně vyrovnané dobrodružné trilogie. 82%. ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh vyrovnání opět skvělá hudba Johna Powella a především dechberoucí animace a práce s "kamerou". ()

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama