Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (338)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Nejslabší článek v sérii, ale, zejména díky závěrečné klasicko-pohádkové scéně, důstojné zakončení. Záporák, který se stěží dá nazvat záporákem, je tam hlavně jako hybná síla hlavní zápletky a ústředního konfliktu, jinak je absolutně neefektivní a nejméně zajímavý z celé trilogie (k čemuž přičítám i fakt, že to málo prostoru, co měl, si zpravidla uzurpovali jiní v čele s Rafanou v zajetí). Naopak v animaci HTTYD3/HTTYD:HW jasně dominuje, ať už se jedná o letící hejna draků, modely postav nebo třeba průlet kamerou mezi stébly trávy. I když celá romantická zápletka dvou draků šla úplně mimo mě (zbytek kinosálu se ale bavil dobře), tak mě potěšilo, že se z názvu nestala jen památka na první díl, jelikož i zde Hiccup skutečně cvičí svého draka. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Když máte třetí díl, který chcete zakončit dojemně, musíte udělat ústupky. U třetích draků to bylo jednodušší nastínění hlavního záporáka ze kterého čiší potenciál být opravdu hodně špatnej, také malou újmou byl zasažen příbeh, který se "pokřivoval" tak, aby se došlo do bodu toho dojemného konce. .. Jinak vtip mi přišel už o něco více bez nápadu, ale zbytek si drží svou dobrou hodnotu. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Reklama

Fíla 

všechny recenze uživatele

Samotný film není na pětihvězdičkové hodnocení ale celá série třech dílů, po sobě jdoucích, rozhodně ano. Zakončení třetího dílu a nejspíše celé série, bylo velmi dobré a nemusí se za nic stydět. Tyto dračí příběhy, budou navždy mé oblíbené a zároveň jedny z nejkrásnějších animovaných filmů, co jsem mohl vidět. Vynikající prolínání postav a děje, vynikající záporáci a skvělý Bezzubka. Za mě paráda a slza ukápla. :') ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tretí diel je pre mňa trošku sklamanie. Zatiaľ čo prvé dva diely boli perfektne v každom smere, tu sme sa zasekli. Trojka použila rovnako šablónu ako dvojka (znovu lapač drakov), no tento krát už to tak nefunguje a hlavný zloduch nie je vôbec tak výrazný a strašný, aby pohol príbehom, akciami, alebo napätím v niektorých scénach. Záver je zvládnutý na výbornú, pekne sa to uzavrie, nechýba dávka emócií, či opäť skvelá hudba Johna Powella, no príbehom tento diel svet vikingov ničím moc neobohatil a povedal by som, že aj akcia bola lepšia v predošlom diely. Dvojka priniesla stratenú mamu, smrť otca, nových drakov Alfa, výborného záporáka s dávnej minulosti, no tu okrem romantiky drakov sa tu moc nových prvkov nedočkáme. Animácia je znova nádherná a záver dojme, ale mohlo by byť ešte lepšie. Tak či tak sa jedna o výbornú sériu zo skvelým rozlúčením. Obľúbený soundtrack: The Hidden World, As Long as He's Safe, Once There Were Dragons. 90% - 5* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme po letech dostali další dračí příběh. Popravdě je docela těžké neustále přicházet s něčím novým. Proto jde kvalita postupně dolů. Tentokrát jsme dostali nového záporáka v podobě lovce draků a Bezzubka dostal parťačku Běsku. Celý Škiťákův klan se vydává na útěk před těmito drakobijci. Samotný dračí svět mi přišel dost nevyužitý. Jinak se vše děje zhruba podle očekávání. Nic velkého vás ve filmu nepřekvapí. Na konci filmu je velký časový skok, takže naše postavy trochu zestárnou. Uvidíme, jestli ještě bude nějaké pokračování. Za mě už to stačí. "Leť, bráško." ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím názvom "Royal Flush". (MikaelSVK)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama