Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Recenze (338)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se předchozí dva filmy nebály vcelku drsných a nečekaných věcí, čekal jsem zakončení trilogie o něco působivější. Zapracovat se mohlo hlavně na záporákovi, který mě takřka nezajímal a byl tuctový. Ano, místy atmosféra potemněla tak, až jsem si říkal, jestli je to vůbec animák pro děti, jenomže vzápětí se dostavil ten klasický střelený humor, aby to dětem vynahradil... Měl jsem z toho smíšené pocity. Po technické stránce jsou třetí Draci nicméně vynikající (například John Powell má teď na kontě jednu z nejlepších soundtrackových trilogií vůbec), Bezzubkova romance je stoprocentně roztomilá a Škyťákův příběh se také podařilo uzavřít - jen zkrátka ne nijak nezapomenutelně, což je škoda.___P.S. Můj dojem možná zlepší verze s původním zněním, ačkoliv dabing nebyl špatný - Simona Postlerová má skoro stejný hlas jako Cate Blanchett, nicméně raději uslyším ji stejně jako Kristen Wiig v roli Rafany (rozhodně nejlepší postava celého filmu). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úžasné (a nakolik to dokážu odhadnout, věřím, že i 3D verze stojí za to), s "tradičně" skvělou hudbou Johna Powella, v rovině emocionální i komediální funguje výborně, jen ten příběh je poznamenaný tím, že už je to zkrátka třetí díl, a další největší padouch na světě (u kterého se už navíc některé záležitosti řeší hooodně velkými zkratkami) prostě tolik netáhne. Že je to slabší kus, je ale zřetelné v podstatě jen ve srovnání se skvělými dvěma předcházejícími díly - samostatně v rámci žánru posuzováno je to solidní počin. 80% mu přece jen dám;) PS: A málem bych zapomněl - Rafana je prostě přírodní úkaz:)) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príbeh nie je bohviečo a ani zloduch za veľa nestojí... napriek tomu dôstojné pokračovanie a zavŕšenie. Skvostná animácia (ten rozdiel oproti jednotke!), kopa zábavných dračích vylomenín, geniálna Powellova hudba a na konci slza dojatia. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Očekával jsem nezapomenutelný zážitek (první dva díly zbožňuji) ale přišla studená sprcha a zklamání. Řemeslná špička s parádní skvadrou charakterů (chemie ústředních draků funguje na jedničku) zapomíná na vše, čím byla dvojice předchozích snímků natolik výjimečná. Závěr Škyťákova přátelství s Bezzubkou postrádá silnější emoce, moment napětí a onen dospělejší přesah, jenž u dřívějších draků nechyběl. Záporák a dětinský humor je pak dalším kopancem do břicha. Hrozně me to mrzí... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Důstojné ukončení trilogie, které naznačuje, že klidně mohlo ještě chvilku pokračovat. Ve třetím Jak vycvičit draka se děje až příliš mnoho věcí a tvůrci nemají dostatek času se všem věnovat pořádně a rozdělení do dvou filmů by tady určitě přišlo vhod. Zároveň je to ale pořád to správné animované dobrodružství se skvělou akcí, fajn hrdiny, vynikající hudbou a několika scénami, u nichž se člověku tají dech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $129miliónovTržby USA $160,799,505Tržby Celosvetovo $522,236,223 Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,984,163Tržby za predaj DVD v USA $13,074,051║ Animácia hore, príbeh dole. Škoda, príbeh sa dosť podobá na druhý diel, zas tu máme lovca drakov, teraz pre zmenu vychudnutého albína. Ovládajúceho drakov chrliacich kyselinu a zasadeného na nočných besov. Tak Štikút sa musí mať na pozore. Príbeh už skoro nemá čím prekvapiť. Oživeným sa stáva len "romantická" linka medzi drakmi nočným a bielym besom. Tam to miestami fajn roztomilé, aj zábavné. Celkovo v zábavnosti to išlo trošku dole. Záver aspoň trocha dojme, určite sa s tým tvorcovia mohli viac vyhrať. 3D efekt u DreamWork stále na vrchole, dabing v pohode. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opět tam jsou vizuálně spektakulární scény a dobrý záporák. Zafungovalo to na mě i po třetí a byl jsem nefalšovaně dojatej. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Každý díl je s odstupem 4 a 5 let, takže člověk nemá absolutně šanci si pamatovat žádné postavy ani předešlé dění, takže jsem se trošku ztrácel. Samotná animace je solidní, ale na můj vkus málo humoru a akce mě příliš nebavila. Za mne nadhodnocená celá TRILOGIE. 60% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Miluji Škyťáka a Bezzubku, takže jsem si nemohla nechat ujít ani třetí díl. Bohužel jsem ale čekala, že mě trojka nepotěší. Ano, příběhově je to nejslabší díl. "Bitva" se záporákem nebyla nic moc, ale o tom ten díl vlastně nebyl. Hlavním příběhem byl vztah, potažmo vývoj mých dvou oblíbených postav. Aneb, nic netrvá věčně a i ochočený drak, prostě není domácí zvíře. Takže tento díl považuji za milé rozloučení a kouzelné zakončení. A pšt, ale zase jsem plakala :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

There were dragons when I was a boy. Nejlepší animovaná série se loučí a roky slibované finále příběhu o dospívání nerozlučných přátel předčilo veškerá možná očekávání. Snad protože jsem předchozí díly viděl vícekrát, snad protože jsem si s hlavními hrdiny zařádil i v osmi sezónách seriálu, snad protože takhle lidu- a drakumilné poselství jen tak někdo nepřekoná. Od první scény mráz po zádech a při poslední půlhodině i tep někde na dvou stovkách, k tomu nejedna očekávaná slza a pocit, že filmový svět je bohatší o pravou legendu. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda takéhoto zakončenia trilógie. Prvé dva diely si lietali v oblakoch originality, neváhali pozabíjať dôležité postavy, trhať nohy a pritom stále ostať rodinným filmom. Tu už neverím nielen záporákovi ale ani hlavným postavám. Strašne skratkovité a na štyri hviezdy to ťahá len perfektná animácia a Ruffnut. Dcére sa to ale páčilo takže svoje publikum si to nájde. 7/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Příběh o chlapci co potká dívku a pak drakovi co potká dračici. Vcelku jednoduchý příběh pro děti, který nevyhnutelně končí dobře. I přes všechnu předvítalnost a klišé, ale hodnotím film spíše kladně. Jelikož je film hezky udělaný, drak je velice roztomilý a příběh dokáže v obecenstvu vzbudit emoce. Jen mi zde trochu chyběl nějaký ten vtip. Jsem ale toho názoru, že tvůrci měli zůstat u jedničky. 55-60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek série, takže o nějakém zklamání nemůže být úplně řeč. Ovšem nebavil jsem se a beru to jako plnohodnotné a vlastně docela hezké zakončení. Než se však dostaneme k dojímavému konci, jehož cesta započala před dlouhými 9 lety (a několika spin-offy mimo hlavní sérii) jsme vtaženi do vesměs rutinního a nezajímavého konfliktu s dalším zaměnitelným arcilotrem, na něhož si pravděpodobně po nějaké době nikdo nevzpomene a celý příběh je tak plytký, až běda. A co je horší, nudil jsem a to dost. Pro mě jedna z vůbec nejpřeceňovanějších sérií. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ve vztahu k animovaným pohádkám jsem ztratila schopnost odstupu, nadhledu a kritičnosti, zejména pokud mi dané dílo zajistí chvíli klidu, nebo pokud se mým genetickým pokračovatelům líbí. Pokud platí obojí, v prvním hnutí mysli bych pětkovala cokoliv jak vzteklá. Láska nám vítězí, a všechno překoná. Jestliže jsem u jedničky chtěla černého draka já, u trojky se mi dostalo kritického konstatování: "Chci Bílou Běsku a Ježíšek ji asi zapomněl koupit! A toho černého chci taky. Chci oba!" Takže i pokud budu někdy mít černého draka, bude mi zjevně brzy vyvlastněn. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Předchozím dílům jsem dala 5*, závěr trilogie ale na plný počet bohužel není. Měla jsem pocit, že tvůrci vůbec nemysleli na to, že by filmy mohly růst s jeho publikem. Jak vycvičit draka 3 je totiž velice jednoduchý film a tento pocit jsem u předchozích dílů vůbec neměla, ty měly navíc větší náboj a mnohem větší osudovost. Zde se vytratilo jakékoliv překvapení, od první minuty budete přesně vědět, jak to celé bude pokračovat a vlastně pořád jen doufáte, že přijde něco více, ale ono nepřijde. Navíc mě místy dost tahal za uši až příliš dětinský humor, a znovu, tento pocit jsem u předchozích dílů nikdy neměla. Samozřejmě, stále je to nadstandard v rámci animovaných pohádek, já si to jako celek vlastně hodně užila, závěrečná část filmu také emocionálně funguje, ale škoda, že tvůrci přece jen netlačili více na pilu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy som tuto seriu nepovazoval za nieco uzasne a keby bola od Pixaru, frflal by som, ze to je pod ich moznosti. V ramci zvysnej konkurencie vsak ide o spicku. Teda az na tento posledny diel. Je tu sice par uchvatnnych vizualov (a john powell si to k nim opat neuveritelne dava), no pribeh ma nedokazal vobec strhnut. Mnohe zachranuje aspon zaverecnych 10 minut, ktore trilogiu krasne uzatvaraju. Je to stale velmi slusny film a v zaplave odpadov od ilumination alebo foxu je to v podstate dokonale. Avsak mam pocit, ze to mohlo byt omnoho udernejsie, vtipnejsie aj dojimavejsie. Verim vsak, ze decka z toho budu uplne nadsene. A o ne ide predovsetkym. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od Třetího dílu jsem si sliboval zase o něco dospělejší podívanou než v předchozích dílech a mé očekávání se tak úplně nedostavilo. Pokud se příbeh v minulých dílech věnoval přecejen více Škyťákovi, tentokrát hraje v hlavní roli Bezzubka. Trojka se tedy zaměřuje podstatně více na něj. Zkoumá jeho potřeby a dodává mu partnerku, aby se na světě necítil tolik osamocen. Tentokráte zde proti hlavním hrdinům nestojí žádný obrovský drak, ale velice důmyslný a inteligentní záporák, kterého můžu označit za nejlepšího z celé série. Závěrečná rozlučka je přecijen krapet delší, ale chápu že by bylo necitlivé vše rychle utnout. 75%. PS: Se sérií jako takovou jsem velmi spokojený. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zakončeno celkem důstojně, jen ta cesta k finále byla drobátko kostrbatá - gagy slabší, emocí míň, některý nápady ne úplně využitý a hlavně by si ty skvělý postavičky zasloužily víc prostoru. Jasný, chápu, rodinnej animák nemůže trvat tři hodiny. Chytání kytice - cha, však už jim ty čtyři procenta nechte! Zkrátka, je to taková lepší šestka - ovšem předtím to bylo dvakrát za devět... ()

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama