Reklama

Reklama

Millionaire: A Major Fraud

(TV film)
všechny plakáty
Velká Británie, 2003, 90 min

Obsahy(1)

V roce 2001 došlo v anglické verzi soutěže Chcete být milionářem? k nevídanému podvodu. Soutěžící Charles Ingram podvodem zvítězil a vyhrál milion liber. Televizní štáb už v průběhu natáčení měl podezření na podvodné praktiky a uvažovalo se, že natáčení bude zastaveno. To nakonec pokračovalo až do svého konce, nicméně bylo následně vzneseno obvinění z podvodu a platba výhry i odvysílání dílu pozastaveno do doby, dokud nerozhodne soud. Soud následně Charlese Ingrama na základě svědectví a dokazování odsoudil na 18 měsíců za podvod a uložil mu nahradit náklady soudního řízení. Tento díl nebyl v soutěži nikdy oficiálně odvysílán, nicméně jeho průběh i se svědectvím zúčastněných a členů štábu přináší tento dokument. Jedná se o unikátní záznam z podvodné výhry, která nebyla nikdy vyplacena. (FIBO)

(více)

Recenze (4)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka nikdy nevim, jak hodnotit dokumenty. A možná si na to stěžuju u každýho dokumentu, kterej hodnotim, ale formě nerozumim, respektive si ani nemyslim, že se dá nějak výrazně rozebírat u čistě informativních počinů, jako je tenhle, no a z hlediska obsahu? Zajímavej příběh ze života je prostě zajímavej příběh ze života. Zvlášť v tomhle případě vás prostě musí bavit už jen to, jak strašně neschopnej podvodník Ingram je a jak se jeho žena na kameře nad jeho počínáním tváří. V tu chvíli vám můžou bejt dokumentární kvality snímku v zásadě ukradený, protože sledujete pravděpodobně nejúspěšnějšího, přesto nejhoršího podvodníka v dějinách televizní zábavy. Za obsah pět. Za formu? Nevim. Ale pravdou zůstává, že se tu neděje nic světobornýho, jde zkrátka o rozhovory s produkčníma pořadu a o sestřih upravenej, aby ukázal podvod ve vší kráse. U jiný náplně by mě to možná i nudilo. Takže když se hodnocení obou složek zprůměruje, vyjdou čtyři hvězdičky. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Poměrně neznámý, ale zajímavý dokument o výhře/nevýhře. Už jako dítě jsem přemýšlel, že přeci musel existovat někdo, kdo se pokoušel podvádět, zmanipulovat natáčení, mít jakoukoli existující nepovolenou nápovědu, aby dosáhl maximální výhry. Líbilo se mi přiznání, jak sami členové štábu nevěděli, co mají dělat a jen v rozpacích přihlíželi tomu, co se děje před kamerami. Vedoucí produkce se snaží rychle přemýšlet co dál a situace dospěje tak daleko, že je do věci přizván i ředitel firmy Celador, která prodává licenci na tuto soutěž. Všichni vědí, že jde o podvod, ale nemají na to v první moment hmatatelné důkazy. Analyzují se záběry, záznamy z mikrofonů a pravda se začíná dostávat na povrch. Běžný divák nepostřehne, co všechno se tu odehrává za divadlo ani neví, že výhra, která zde "regulérně" proběhla, nebyla nikdy vyplacena. Tohle všechno ale má pro podvodníky dohru a ne moc příjemnou. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Odpoveď pre tých, ktorí si ako ja kládli pri sledovaní Milionára a rôznych iných relácií otázku, ako to že nikto neskúsil podvádzať. Vo Veľkej Británii Charles Ingram skúsil. A je až zarážajúce a zároveň veľmi vtipné sledovať, ako si myslel že mu podvod zrealizovaný tak jednoduchou formou prejde a nikto si ničoho nevšimne :D Za námet a príbeh, ktorý môže napísať skutočne len sám život, nemôžem ísť pod 4*. 70% ()

Reklama

Reklama