Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pět krátkých příběhů pojmenovaných po titulních postavách Lucy, Grace, Allison, Eddie a Maggie, v nichž hlavní roli hrají pevné vztahy založené na naději a touze po vítězství, nabízí lepší pochopení toho co se stane, když milovanou osobu postihne duševní choroba.
Příběh "Lucy" sleduje ústřední postavu filmu, studentku práv, která je pohlcena děsivou temnotou schizofrenie. Nemoc ji dostane až za brány ústavu, kde se však díky podpoře nového přítele, léků a psychoterapeuta ocitne na cestě směřující nejen k uzdravení, ale i slibné budoucnosti.
Film "Grace" odhaluje bipolární poruchu skrze zkušenosti dospívající dívky, jejíž matka se s touto duševní chorobou potýká.
"Allison" je příběhem o uzdravení, který v sobě mísí prvky komedie i rodinného dramatu a odehrává se poté, co se nejstarší dcera Lucy vrátí po svém propuštění z ústavní léčby domů a vyzradí rodičům identitu nového přítele své sestry Alison.
Film "Eddie" zabředává do světa deprese viděného očima komikovy manželky, která se úporně snaží pochopit, jak může být její milovaný manžel Eddie tak uzavřený a plný smutku.
Ve filmu "Maggie" se vrací válečná veteránka z bitevního pole domů ke svému synovi a otci, avšak její život se díky nástupu posttraumatické stresové poruchy ocitne v troskách. Tu jí pomůže překonat až její právnička Lucy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (25)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opět 5 povídek, které se nevěnují ani tak nemocem jako spíše vlivu na okolí. A znovu jsou od začátku až do konce propletené jednou osobou. Tentokrát se jedná o lidi, o kterých si nemálokdo z nás řekne "panebože to je blázen", ačkoliv to ve skutečnosti není jejich chyba, protože jsou nemocní. Tenhle film tedy vyžaduje zkušenost nebo obrovskou empatii, jinak je dost možné, že to vzdáte s tím, že jsou to prostě magoři, kteří se rádi litují. Příběhy jako takové se mi líbily, jen podle mě měly příliš malý dopad na diváka, byly strašně jednoduché, monotónní a co se týče dialogů tak velice slabé. Hudba, která měla dokreslovat atmosféru, ale jakoby vypadla z béčkových filmů celkovému dojmu příliš nepomohla. Rozhodně by to šlo silněji. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Spíše jen načaté úryvky ze života duševně nemocných lidí, které dřív skončí, než stačí něco říct. Jedinou vyjímkou je tu příběhová linka Lucy, jelikož ta jediná se protíná celým filmem, tudíž si k ní člověk k jako jediné stihne vybudovat nějaký ten vztah. A Brittany Snow je v roli Lucy fakt neodolatelná. Nejlepší povídka byla jednoznačně třetí, protože jako jediná měla alespoň nějakou katarzi v podobě hádky u večeře. Zbytek však vyšel spíše v niveč, což je škoda, za kamerou se schovalo mnoho talentů, které jsou ale, zdá se, přeci jen šikovnější před ní. 50% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Duševné choroby sú riadne svinstvo. Na človeku nie je nič vidieť, ale do hlavy mu zase nevidíme my. Neviem si to ani predstaviť ... aj keď viem, ako zlá psychika dokáže zničiť človeka. Tie dva príbehy, v ktorých nevystupovala Lucy nemuseli vo filme ani byť, celkom ma rušili ... aj keď ... Melissa Leo v tom druhom bola famózna (však ako vždy). Tiež si myslím, že na TV film je to kvalitný počin, ale celkovo len priemerný. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Pět povídek, pět osudů, kvalitně zpracovaných. Všichni herci odvádějí dobrou práci a celé toto téma duševních chorob vás zasáhne. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...nemám ráda povídkové filmy... ...mám ráda kvalitní filmy a tenhle povídkový takový je... a tak uděluji amnestii povídkovým filmům... konec konců pět filmů v jednom je dobrá práce... ...skvělé téma... ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Prvá poviedka bola takým úvodom a zoznámením sa so šialenstvom. Nebola príliš výrazná ale svoje opodstatnenie našla neskôr. Druhá bola ako šialená jazda, miestami doslovne. Bola šialená i milá. Excentrická aj smutná. Tretia najemotívnejšia, nadviazala a posunula prvú poviedku o kus ďalej a zasiahla ma neuveriteľne moc. Štvrtá bola najnevýraznejšia, najmenej citlivá, najmenej ma bavila....radšej tam ani byť nemusela. Piata bola krásnym doklepnutím šialenstva. ***/**** P.S.: Na Tv film vynikajúce. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a pěkné propletené, i když se díváte na pět nezávislých příběhů. A to jsem ocenila. A samozřejmě pohled do lidsky nemocných duší, jež vás přinutí zamyslet se nad všedními situacemi, které může každý z nás prožít, je dost vysilující. Tyhle příběhy jsou prostě o síle, kterou musí lidé mít, aby mohli bojovat sami se sebou. Otázka ale je, lze tento boj vyhrát? ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Neotravuje se zbytečně rozpitvanými diagnózami; nevnucuje pouze pohled postiženého, ale hlavně jeho okolí a ani nerozptyluje s profláklými herci. A přesto byla zpráva doručena - jak to vypadá, když člověk ztratí tu jedinou věc, na kterou se může kdykoliv(?) spolehnout, když vše ostatní selže- svůj zdravý rozum. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela zásah. Pět příběhů, některé co navazují jiné jen ukázkou další formy šílenství. Přemýšlím nad tím proč někdo dává tak malé hodnocení a asi je to tím že ve valné většíině to budou uživatelé duševně "v pořádku" .. Je těžké chápat to co herci v povídkách vyjadřují aniž by se člověk buď nezasmál nebo nechápavě sledoval dění. Smysl tu pochopí jen ti duševně hlubocí. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně působivý povídkový film. 5 příběhů duševně nemocných lidí, kteří prožívají něco, co duševně zdravý člověk leckdy nedokáže pochopit. A ani nemůže. Protože to nikdy neprožil. Tito lidé jsou stateční tím, že bojují. Bojují se svou nemocí, bojují s nepochopením okolí, bojují sami se sebou. A za to jim patří obdiv. Pro mě jsou tito lidé hrdinové, kteří nejsou vidět. Jejich hrdinství je v nich samých. Za mě 85%. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Dalších pět příběhů, pravděpodobně jako pokračování úspěšného Five, a znovu se režie zhostily známé herečky, tentokrát ale v béčkovém provedení. Příběhy jsou hrozně napsané, natočené i sestříhané, a ačkoliv má každý jinou režisérku, není to vůbec poznat, a ani nevýrazní herci tomu moc nepomůžou. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Až teď, po týdnu, jsem zjistil, proč, že jsem vlastně tenhle film přidával do Chci vidět 😅 - kvůli Erin Cressida Wilson, která psala scénář k k Dívce ve vlaku a zde k příběhu Maggie, pokud jsem to správně dohledal, což teda žádná sláva. Moc jsem netušil, co od filmu čekat a jakým stylem to podá. Nakonec je to soft a zaměřené na část šílenství, kdy už postavám (šíleným nebo vedlejším) dochází, že s tím musí něco udělat nebo už na průběh léčby. Docela mi chybí, že tu nebyl příběh, kdy by postava byla šílená nepříčetným agresivním (až okolí ubližujícím) způsobem nebo kde by celkově docházelo k nějakému většímu zbláznění nebo tomu celkovému počátku šílenství. Líbí se mi spojitost postavy Lucy s jinými povídkami. K ní si určitě nějaký vztah vybudujete, což je milé. K ostatním vůbec, ale to se dá čekat a nijak to nádech povídky neovlivňuje. Dobrý je, že povídky jedou dost na stejné úrovni a stylu, takže to není nějaké skákavé, ale druhá povídka mi přišla trošku jinačí. 1. povídka - lepší tři⭐(brácha horší 4) | 2. povídka - 3⭐ | 3. povídka - 4⭐ [Rozhodně top. Potěší hodně sympatické postavy, zvrat a možná nejhlubší povídání o tom, jaké soužití s psychicky postiženým člověkem.] 4. povídka - 2⭐ [Určitě nejhorší. Strašně nudná, až jsem u ní usínal a skoro vůbec si ji nepamatuju.] | 5. povídka - horší 3⭐ (brácha 3) [Hlavní postava vzhledově strašlivá. Jako fakt. Vypadala strašně divně. Dokonce i jako náctiletá v některých záběrech. Kazilo mi to dost celou povídku.] Vyhodnocení: Já mám pro vás taky pět příběhů šílenství: 5 teen depresivno-emotivních holek z Twitteru se svými Tweet citáty ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled z druhé strany. Dokážu si jen mlhavě představit, co tito lidé musejí prožívat a soucítím s jejich utrpením. Každodenní boj je musí vysilovat a proto je tak důležitá pomoc nejbližších. Pokud o najdou odvahu pomoc darovat. Pěkné a uvěřitelné herecké výkony, zvlášť tichá bolest komika a jeho deprese.Pěkný film. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Bohužel i přes neoddiskutovatelnou úroveň zpracování, jsem celou dobu čekal na moment, který by mě odpíchl dál, místo toho jsem tím spíše bezvýznamně proplul, což se mi u projektů z dílny HBO asi ještě nestalo. ()

CorvusBlek odpad!

všechny recenze uživatele

Celé mi to připadalo jako agitka na farmaceutický průmysl. Máš problém, vezmi si prášek. Dost ubohý, hloupý a povrchní pohled na jinak zajímavé téma... ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

zajímavé příběhy na malém prostoru, takže neměly čas začít nudit, což by se u většího rozsahu mohlo stát. Myslím, že tu bylo dost poctivě a věrně zachyceno, čím si ti nemocní i jejich okolí prochází. Pozoruhodný nápad, při jehož sledování jsem se nenudil. Jen jsem si všimnul, že v popisu filmu je u třetího příběhu chybně pospán děj, patrně to jen někdo překládal z angličtiny, ale nepochopil smysl textu ()

rigby 

všechny recenze uživatele

První příběh byl téměř o ničem, na úvod by se hodilo něco, co více chytne diváka. Druhý byl zase moc jednoduchý, pro nenáročného diváka. Ovšem trojka se povedla a na těch několika pár minutách se odehrávalo neskutečně silné drama. Další byl zase jen slabým odvarem a poslední to hladce dotáhl do finále. Inteligentní televizní film, který HBO zkrátka umí. 3+ ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Tento psycho ponor do zámerne neprebádaných a obchádzaných vôd psychiatrických problémov neohúri, ale ani nesklame, ide dosť plytko pod hladinou a vyhýba sa skutočným a tvrdým konfliktom pacientov s "normálnou" realitou, nenájdeme tu ani nejaký výnimočný príbeh, scenár, herecký výkon, takže na poviedky pomerne rýchlo zabudnete, takže 55%. ()

mentos. 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomu úplnou náhodou a nebýt povídky s maniodepresivní Melissou Leo, celkově by to za nic moc nestálo. ()

CerstvySneh 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá téma, škoda len, že tak mizerne podaná. Zbytočne preemotivované scény pôsobili priam rušivo a každá poviedka je štylizovaná à la motivačné video. Ako hovorím, škoda, téma dobrá. ()

Reklama

Reklama