Reklama

Reklama

Suisei no Gargantia

(seriál)
  • Japonsko 翠星のガルガンティア (více)
Japonsko, 2013

Kamera:

Kódži Tanaka

Hrají:

Ai Kajano, Unšó Išizuka, Jui Horie, Jošicugu Macuoka, Hideaki Tezuka, Hisako Kanemoto, Makoto Jasumura, Ajumi Fudžimura, Júiči Nakamura, Kaito Išikawa (více)
(další profese)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Příběh začíná v daleké budocnosti ve vzdálených koutech vesmíru, kde galaktická aliance lidí nepřetržitě bojuje o přežití proti bizarním bytostem Hideous. Během jedné bitvy jsou mladý poručík Red a jeho inteligentní mobilní zbraň "Chamber" pohlceni časoprostorovou deformací, která je dostane zpátky na dávnou ztracenou Zemi. (seipy)

(více)

Recenze (10)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tohle anime určitě zaujme krásnou barevnou animací, na kterou se moc pěkně kouká. Samotný příběh vypráví o chlapci Ledovi, který se se svým robotem Chamberem během bitvy s Hideauze ztratí v červí díře. Když se Ledo probere, tak díky Chamberovi zjistí, že byl 6 měsíců mimo a je na planetě Zemi. Celá země je zaplavená a život existuje na obřích plovoucích lodí, které jsou přebudované na města (že by inspirace Vodním světem?). Ledo se setkává s lidmi a je překvapen primitivními technologiemi a jazykem, kterému nerozumí, ale Chamber mu překládá. Prvních pár dílu je o seznamování a začlenění a moc se tam neděje. V 9 díle přichází zlom, zjišťujeme informace o Zemi a Hideauz a začíná masakr. Pak nastane ještě zvrat v "nové" postavě a už je tam jen prakticky akce až do konce. 75% ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Gen Urobuči má prostě fajn nápady, o tom žádná. Z žánru mahó šódžo dokázal vytěžit něco víc než jen sladkou holčičku s medovým hláskem a kouzelnou hůlčičkou, na poli fantasy nezapracoval do seriálu pouze kouzla a bojůvky bez zbytečného fanservisu a v rámci speculative fiction a kriminálky taky nabídl něco méně konvenčního. Je opravdu fajn, že v době, kdy se nejen v Japonsku těžce recyklují všeholičné náměty, se někomu podaří prorazit s neotřelým námětem, ovšem s Urobučiho díly mám skoro vždycky stejný problém. Ten chlap má sice dobrý nápad a nerozmazává jej po slabých troškách jak na krajíc chleba (umí si s námětem pohrát a ponořit se hlouběji), ovšem neumí vytvořit vyvážený, nosný příběh po celou dobu seriálu. Stejně jako v případě předchozího Psycho-Pass, i tady máme zajímavý první díl, který diváka umí naladit, pak zbytečně dlouhou představovačku, kde právě zoufale nějaká dějová kostra chybí, jen se zběsile kecá, pak se teda dobéřeme k nějakému příběhu, který vypadá opět nadějně, ale je zakončen klišovitě, křečovitě a nijak výrazněji. Fakt, je tu úplně stejný mustr. A dokonce i sympatické a nesympatické postavy jsou tu taky zhruba půl na půl (Ledo, Pinion a Chamber × otravná Amy, Bebel a ten její upištěný hlodavec). Abych se trochu blíže vyjádřil k příběhu, je jeho vrchol – jak už jsem naznačil – zhruba kolem sedmého dílu. Zápletka s Ledovým konfliktem mysli ("jsou Hideauze, nejsou Hideauze, zabít, nezabít?") se mi z celého seriálu líbila nejvíce a bylo by vynikající, kdyby se jí scénář držel klidně až do posledního dílu. To by si ovšem tvůrci nemohli odpustit snahu o zavděčení se fanouškům mecha nějakou epickou akci na závěr a také pokusem o moralizování, což v mých očích seriál právě nemálo namočilo do vod klišé. Samotný závěr mi tak přišel oproti začátku a prostředku seriálu zklamáním. Snad se už pro příště Urobuči poučí z chyb Gargantie a Psycho-Passu a já budu moci dát s chutí vyšší hodnocení celému seriálu, nejen jeho námětu. Nemastné, neslané 3*. –– Btw, nezdálo se taky někomu, že v některých postavách Gargantia těžce vykrádá Gurren-Lagann? Kdyby měl Pinion modré vlasy a tetování, tak je to úplný Kamina. Stejný dabér, entusiastický charakter, vazba k bratrovi, chuť bojovat a občas dělat bordel. Bellows mi zase vzhledem (a také velkým poprsím, heh) připomínala hrozně Jóko. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Se Suisei no Gargantia je to těžké. Nebo spíše lehké. Vypadá to krásně, stále to vypadá krásně, vypadá to nádherně, ale po pár episodách je to vše, co to je. Vypadá to. Najednou se vůbec netěšíte na další episody, prostě jen sledujete, jak se to vyvine. Ale přitom se vám to stále líbí. Graficky. Konec. 50% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kvalitní příběh a navíc ve velmi zábavném podání. Milý a příjemný objev z Animefestu 2013. 9/10 ()

Nirish 

všechny recenze uživatele

Takové "od každého něco" ideální na nudné odpoledne. Škoda je, že si seriál sice bere dobrou inspiraci tu a tam, ale dohromady z toho nevytříská nic extra. Mecha, lidstvo ve vesmíru, vidím dost podobností s Knights of Sidonia, ale zdaleka ne tak zajímavé zvuky/akce. Lidstvo na zatopené Zemi přežívající na lodích/plovoucích městech, Vodní svět jasně, ale krom dolování vraků ze dna se nijak neřeší hledání pevné země nebo "něco víc". Další podobnosti by už byly poněkud spoiler charakteru... Jak psali ostatní, je to pěkné, hezké, ale místy nudné a když dojde konečně na rozuzlení a akci, zazvoní konec a pohádky je konec bez nějakého "a co bylo dál?". Charaktery jsou fajn, jenom v rámci anime nijak nevybočují ze zajetých šablon. Tl;dr neurazí, nepřekvapí P.S. palec hore za protocol 3, protect the pilot ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama