Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Kasuga Takao je středoškolák-knihomol žijící ve svém vlastním světě, jehož středobodem se stala tajně obdivovaná spolužačka Saeki Nanako. Jednoho dne si ve škole zapomene svou oblíbenou básnickou sbírku Květy zla od Charlese Baudelaira. Rozhodne se pro ni vrátit, ovšem spolu s ní si odnese i školní uniformu Saeki, která ve třídě zůstala také. Nic by se nestalo, kdyby ho při onom činu neviděla spolužačka Nakamura, podivínka třídy bez přátel, jež svým temným a pokřiveným nitrem začne pomalu, ale jistě obracet naruby dosavadní poklidný život Kasugy. (Allcinna)

(více)

Recenze (13)

Milo384 

všechny recenze uživatele

Seriál o vztahu tří osob. Každá osoba je jiná. Plachý přizdis*áč, znuděná a  nenávistná holka a třetí je třídní oblíbenkyně. Hoch ukradne sportovní úbor třídní oblíbenkyně a u toho ho vidí zlá holka. Z takového úvodu potom vychází celý seriál. Místy zajímavé, ale někdy pěkná nuda. Vše sledujeme z pohledu přizdis*áče, takže zlá holka zůstává tajemná po celou dobu (její motiv atd.), až ke konci se vše objasní. Vývoj postav byl dobrý. Jestli bude druhá série, tak si ji pustím - snad bude lepší. Závěrečná skladba jednotlivého dílu byla bezvadná. ()

Ulquiorra Cifer 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé anime, které u spousty lidí bohůžel dojelo na druh - styl provedení. Příběh založený na šílenství fungoval dobře a za mě snad jediné mínus - že nebyl dokončen (jelikož je to záležitost roku 2013, nečekám že bude druhá řada).  Pokud by to někoho štvalo, stejně jako mě - doporučuji film Aku no Hana z roku 2019 - není sice tak dobrý jako anime, ale má alespoň konec...... ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

Nenápadný slaboch Takao Kasuga má rád Baudelairovu poezii a premiantku třídy Saeki. Jednoho odpoledne se vrací do prázdné třídy pro zapomenutou básnickou sbírku, při čemž se mu naskytne příležitost zmocnit se Saečina cvičebního úboru. Udělá to ukvapeně a později svého činu lituje, leč není cesty zpět. Již totiž získal pozornost své spolužačky Sawy Nakamury, dívky znuděné životem na maloměstě, která pro ostatní nemá nic než opovržení a příval nadávek. Nerovný vztah těchto dvou nesourodých osob sledujeme z pohledu Takaa, jehož osobnost a prožívání lze tudíž důkladně poznat. Naproti tomu je seriál skoupý na vykreslení Sawy, neboť jí Takao rozhodně není důvěrníkem. I on (stejně jako divák) tudíž tápe a snaží se pochopit, co stojí za jejím chováním. Když však předposlední epizoda naznačí, že se o ní konečně oba dozví více, přijde ohromné zklamání v podobě závěrečného dílu, který je v podstatě jen souhrnem předchozího dění a upoutávkou na chystané (?) pokračování. To ještě více posílilo můj dojem, že hybatelka děje i její konání jsou pouze samoúčelně vyšinuté, a to považuji za velké minus. Byť jsem začal osobnostmi postav, seriál v prvé řadě zaujme formální stránkou. Použita je netradičně rotoskopická animace s velice detailními pozadími a výrazně méně detailními postavami. Její neobvyklost vnímám vcelku pozitivně, nevýhodou je však ve vypjatých momentech přehrávající představitel hlavního hrdiny; kdyby jej pouze daboval, nejspíše by to nebylo tak patrné. Na pozadí pak zní převážně temnější ambient a občas tóny úchvatné skladby ze závěrečné znělky, přičemž skloubení hudby s obrazem je v některých okamžicích vynikající (příkladem budiž noční hodina výtvarné výchovy v sedmé epizodě). Květy zla jsou anime efektní a výrazné, rozhodně ne průměrné ve smyslu „řadové“, mají však zásadní nedostatek, který je poblíž průměrného hodnocení sráží. 6/10 ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. Hlavní postava je zabělá uječená hysterka předstírající hluboké zamyšlení nad vlastní existencí. Jeho pokrokové myšlení nakonec vyústí v rebelii, při které se (jak by to udělala většina puberťáků) neopije ani nezfetuje, ale akorát ukradne svojí milované spolužačce tělocvik, který před spaním čichá jako nějaký éter. To samo o sobě vypovídá o jeho inteligenci, kterou nejraději podporuje četbou knižní klasiky. To, že v ní není ani zmínky o nějakých černých, syčících bodlácích je vedlejší. Tím však hloubka jeho bezmezné inteligence nekončí. Nakonec se ještě nechá šikanovat od své druhé divné spolužačky, která je mimochode zralá na celoživotní pobyt v psychiatrické léčebně. A jak to tak už v dnešních anime počinech bývá, i přes skutečnost, že hlavní postava je možná ještě míň než prachobyčejný úchylný retard, stane se mezi děvčaty krajně oblíbený. Možná, že japonské ženy přitahují zoufalci, ale gender problematiku stranou. A tak se dostáváme ke neuvěřitelnému milostnému trojúhelníku, kde se náš hrdina nemůže rozhodnout mezi psychopatkou a stíhačkou s pochybnými záměry. Už se nemůžu dočkat druhé řady! Tolik sarkasmu jsem ze sebe nevyplodila ani u SAO! ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaký horor, podle posteru na kterým byla nějaká velká chlupatá věc s velkým okem a dost mě překvapilo, že je to "obyčejný" příběh o chlapci. Hodně mě překvapila animace postav, neboť není moc pěkná, ale příběh mě docela zaujal, tak jsem si musel pustit i další díl a nakonec jsem to skoukl celé. Atmosféra je docela temná a právě ta animace postav k ní pěkně ladí, navíc je to celé nádherně podkresleno hudbou. Znova se na to koukat už nebudu, ale zkouknutí nelituji a pokud bude pokračování, což by podle konce mělo být, tak určitě na ty psychouše budu koukat dál. 60% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (3)

  • Seriál byl vytvořen technikou rotoskopie. (Hromino)
  • Název seriálu v překladu znamená "Květy zla" a je odkazem na stejnojmennou básnickou sbírku Charlese Baudelaira. (Hromino)

Reklama

Reklama