Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné luxusní čtvrti Paříže se nachází krásná budova z 19. století, ve které už skoro třicet let obývají útulný přízemní byt domovníka Maria a José Ribeirovi. Tento manželský pár portugalských emigrantů se těší všeobecné oblibě – Maria je pilná hospodyně a José zase zručný kutil. V průběhu let se oba stali nedílnou součástí každodenního života všech lidí kolem. Sousedé si Mariu i Josého velice považují a oba manželé jim přirostli k srdci natolik, že když Riberiovi dostanou příležitost splnit si svůj sen a vrátit se zpátky do Portugalska, kde na ně čeká pohodlný život, nikdo je nechce pustit. Jak daleko jsou však jejich příbuzní, sousedé i zaměstnavatelé schopni zajít, aby své oblíbence udrželi v Paříži? A jsou Maria s Josém v hloubi srdce skutečně odhodláni s Francií skoncovat a opustit svou pozlacenou klec? (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (10)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak úplně legrace, jako spíš, že je tenhle příběh neuvěřitelně upřímnou výpovědí portugalské rodiny uprostřed Francie. Ze začátku jsem se k příběhu možná dostával hůř, ale průběhem jsem si tu portugalskou rodinu moc oblíbil. Závěr je pak nádhernou tečkou za jedním těžce zkoušeným příběhem jedné rodiny s váhou tak významnou, jako jakýkoliv jiný příběh jakékoliv jiné rodiny v jakékoliv jiné bytovce v Paříži nebo třeba i celé Evropě. Za svojí příjemnou obyčejnost si ale pozornost zaslouží. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

je to spíš takový film, laděný do nevážného tónu, ale zasmát se tu něčemu, k tomu není důvod. Celý příběh je dost plochý a ne dostatečně dobře vymyšlený, takže to občas trochu skřípe. Koukat se na to dá, ale žádné velké nadšení to u mě nezpůsobilo, pokud by to mělo delší stopáž, nejsem si jistý, jestli bych to dokoukal. 50% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

S nejakou silnejšou zápletkou, alebo transvestitom, by to bolo ako niečo od Almodovara. Tú skutočnú šťavu dostal tento príjemný, farbami hýriaci filmík až pri sešlosti pri večeri, ako to už tak často vo filmoch býva. Tam samozrejme dostanú priechod emócie a môže sa začať aj fackať. Som zvedavý, ako by to vyzeralo v mojom baráku, keby som odtiaľto odchádzal. Asi by si to susedia všimli až po tom, čo by počuli z bytu hluk kvôli prerábke. No kto by nechcel byť populárny ako táto portugalská rodinka, nech sú už dôvody "kaziteľov" ich odchodu akékoľvek. P.S. Asi som spomalený, ale tá postava na konci, to bol ten menovaný futbalista, ktorého tričko si mal mladý vyzliecť? ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařená francouzsko-portugalská komedie o tom, jak se banda francouzských papalášů snaží udržet v práci své portugalské zaměstnance, kteří shodou okolností podědili v domovině velké jmění. Kouzelné to není jen pro Uma casa portuguesa, ale obecně pro humorné nahlédnutí do života a kontrastu příslušníků obou národů. Mnohé scénky, e. g. večeře, závěrečná oslava nebo i návštěva hudebního baru jsou jednoduše perfektní, jinak se tomu ale musí přiznat, že jde o veskrze průměrný počin. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, čo nehrá na nič a na nikoho, len zobrazuje malý kúsok zo Života jednoduchých ľudí. Pán Alves ma oslovil so svojou jednoduchou réžiou a tým, že pre hercov a herečiek nechal voľný priestor na predvedenie svojich talentov. Z celkového pohľadu priemerný avšak sympatický snímok. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama