Reklama

Reklama

Vichr

  • Česko Rychlý jako vítr (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sny o letním táboře se rozplynuly! Čtrnáctiletá Mika (Hanna Höppner) ve škole propadla, a tak ji nyní rodiče (Nina Kronjäger a Jürgen Vogel) trestají tím, že musí strávit léto učením, a to v hřebčinci své přísné babičky (Cornelia Froboess). Mika ale u babičky kromě Sama, kluka, který pomáhá u koní a nedokáže z ní spustit oči, objeví i jiného velice zajímavého tvora. Je to Vichr, divoký a svéhlavý hřebec, s kterým nic nepořídí ani taková talentovaná krasojezdkyně, jako je Michelle (Marla Menn), nebo babička. Kůň se prostě nedá zkrotit. Mika se rozhodne, že přesto zkusí štěstí a v noci se vkrade do Vichrovy stáje. Tak začne neobvyklé přátelství dívky a koně. Mika zjistí, že se s každým koněm dokáže dorozumět. Povede se jí díky této nově poznané schopnosti Vichra zkrotit? (Vapet Production)

(více)

Recenze (28)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Taky bych si v životě nemyslel, že se mi film tohoto typu bude líbit, ale podařilo se mu vyvážit určitý sentiment a klišé - hlavně humorem a některými dějovými zvraty (mast pod sedlem). Nevím ale, jestli mám na další díly odvahu. 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom pohodová rodinná zábava pre malých aj veľkých. Príbeh nenudí a v závere prekvapí aj pekným poučením. A menšie dievčatá si navyše môžu zaochkať aj nad peknými koňmi. Lepší priemer. 65/100 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Iba dva roky som jazdil na koňoch a aj to pre mnohými desiatkami rokov. Ale keď mám možnosť pozrieť si film z jazdeckého prostredia, tak neváham. A aj keď je to taký šablónovitý film, akým je Vichr, nedokážem mu dať menej ako tri hviezdičky. Minimálne za to jazdenie bez sedla. To som neobľuboval, pretože som sa pri ňom cítil príliš nespútane a kone podo mnou to dobre vedeli. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre diváka v rannej puberte a milovníkov koní vyslovený raj. Ale 75 percent je za čo? Veď film ničím neprekonáva radový detský film so zvieratami. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vichr a Mika jsou oba svým způsobem "outsideři", jež spojuje přirozená nespoutanost a touha po svobodě. Problémovou dívku a takřka nezkrotitelného koně svede dohromady osud a toto setkání oběma změní život. Film sice nenabízí tak silný příběh, jak tomu bylo například u Krasavce Beautyho, nicméně neurazí a vesměs rychle utíká. Vedle poutavých přírodních záběrů a nádherných koní nabízí film líbivý soundtrack a nejedno ponaučení do života. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako neviem kto na tomto čo videl ale neprišlo mi to iné ani lepšie ani horšie ako tie ostatné Nemecké rodinné filmy. Všetko na jedno kopyto a všetko rovnako zléééé. Bohužiaľ som to videl z donútenia! ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Naj na druhý krát po pár rokoch mám dobrý pocit z tohto filmu a hodnotenie som navýšil na 4*. Pozriem si znovu aj druhý a tretí diel a teším sa nové časti štyri a päť, ktoré som ešte nevidel. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jako je to film pro holčičky, co si věší plakáty kopytníků na stěny pokojíčku a sní o noci s Černým hřebcem, ale překvapivě dobře natočený. Příběh je klišé jako kůň, „zaříkávačka“ vypadá spíš animovaně, než skutečně, ale ty zásady výcviku jezdce – rovnováha, koordinace, rytmus, vytrvalost – a moudra o tom, že kůň vnímá naše záměry, pocity a očekávání, to není vůbec blbě. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem se několik let věnovala jezdectví a láska ke koním mi zůstala, tak si nenechám ujít žádný film pojednávající o těchto ušlechtilých zvířatech. Moje vnučka díky pobytu na jezdeckém táboře se už od deseti let věnuje westernovému ježdění a denně se po škole už 5 let jezdí starat o koně do blízkého ranče. U tohoto filmu je jasné každému koňákovi, že v průběhu několika týdnů se dokonale jezdit nenaučíte a divokého koně nezkrotíte, ale je to film. Herecké výkony jsou přirozené, ani mladí herci nepřehrávají a příběh je reálný, mohl se stát. Film je v první řadě adresován milovníkům koní. Kdo k těmto zvířatům nemá vztah, tak snad ocení dobře natočené zásady výcviku dobrého jezdce. Krásný kůň a krásný poučný film pro celou rodinu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ja mám radšej Sudwind. Koho bavia náctileté nemecké zrzky, koníky a miliarda krát videný prevarený dej, nech sa páči. Ja som vedel, prečo sa tejto sérií vyhýbam. 1 z 5 ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem vypnout, odpočinout si a náhodou si pustila tento film a dost mě mile překvapil. Není to velkofilm, ale oddechovka s  krásnou přírodou a s  dojemným příběhem. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Film jsem si okamžitě zamilovala, samozřejmě především nádherným koním. Za zmínku ale stojí i postavy, které mi okamžitě padly do noty. Skvělý film s úžasnou hudbou, k němuž se s radostí vracím. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Ať je jak vítr. Ať ví, co chce, přitom sám sobě se dovede smát. Je zvláštní a zvlášť ne kam vítr tam plášť a má sílu, té neodolám“. Pohádka pro nezletilé, které si místo hustopřísných raperů lepí po zdech pokojíčku plakáty domestikovaných lichokopytníků. Všechna klišé podobných zápletek stlačena na jednu babiččinu farmu. A tak outsideři dobudou Olympu, rebelové najdou svojí road a láska a mír zvítězí nad lží a nenávistí. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Je to trochu pohádka a občas se tam udály věci mírně řečeno velmi nepravděpodobné (čti nepříliš logické), ale ten vztah mezi Mikou a koněm, to byla nádhera sledovat. Plný počet. Za zmínku stojí i krásná kamera a hudba. ()

Reklama

Reklama