Reklama

Reklama

Vichr

  • Česko Rychlý jako vítr (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sny o letním táboře se rozplynuly! Čtrnáctiletá Mika (Hanna Höppner) ve škole propadla, a tak ji nyní rodiče (Nina Kronjäger a Jürgen Vogel) trestají tím, že musí strávit léto učením, a to v hřebčinci své přísné babičky (Cornelia Froboess). Mika ale u babičky kromě Sama, kluka, který pomáhá u koní a nedokáže z ní spustit oči, objeví i jiného velice zajímavého tvora. Je to Vichr, divoký a svéhlavý hřebec, s kterým nic nepořídí ani taková talentovaná krasojezdkyně, jako je Michelle (Marla Menn), nebo babička. Kůň se prostě nedá zkrotit. Mika se rozhodne, že přesto zkusí štěstí a v noci se vkrade do Vichrovy stáje. Tak začne neobvyklé přátelství dívky a koně. Mika zjistí, že se s každým koněm dokáže dorozumět. Povede se jí díky této nově poznané schopnosti Vichra zkrotit? (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jako je to film pro holčičky, co si věší plakáty kopytníků na stěny pokojíčku a sní o noci s Černým hřebcem, ale překvapivě dobře natočený. Příběh je klišé jako kůň, „zaříkávačka“ vypadá spíš animovaně, než skutečně, ale ty zásady výcviku jezdce – rovnováha, koordinace, rytmus, vytrvalost – a moudra o tom, že kůň vnímá naše záměry, pocity a očekávání, to není vůbec blbě. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre natočená tínedženerský film problematickej tínedžerke Mike, ktorá nájde namiesto učebníc lásku v koňoch, teda v koňovi, ktorého každý považuje za nezvládnuteľného a práve ona má ten dar, že koňom rozumie. Je tu všetko čo tento žáner má mať - sympatická hlavná hrdinka, nepochopenie dospelých, sympatický chlapec aj sokyňa a samozrejme šťastný koniec. Produkcia je dobrá aj herci svoje role zvládajú hoci vo vypätých situáciách hlavná hrdinka nezvláda emócie a niekedy jej výkon vyznie neprirodzene. 65% ()

Reklama

r007 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době německý film, který jsem viděla, ale bohužel stále platí, že to není nic moc. Nikdo mi to nevymluví, Němci prostě neumí točit filmy. A ještě takové téma...možná by to někdo natočil líp, ale už ten příběh je dost laciný. Naučit se jezdit za několik týdnů? A ještě skákat ? No prostě nesmysl. Ty dvě hvězdy jsou za tu krátkou sekvenci o rovnováze, důvěře, respektu a postřehu. Z toho by byl nádherný film. Třeba kdyby to točil J.J. Annaud. ()

karolina.val 

všechny recenze uživatele

"Klasická" německá rodinná komedie s příměsí nějakého toho dobrodružství, takže zařazení zcela odpovídá. Scény s koňmi natočeny pěkně. Najdou se chybky, ale možná si jich normální divák ani moc nevšimne, já jako letitý koňák to vnímám vždy jinak. Každopádně má film krásné poselství, což se mi na něm moc líbí a proto mu dávám 4*. Do té pomyslné pětky mu přece jen ještě chybí to drama a silnější příběh, jako třeba v Zaříkávači koní :) I tak se ale jedná o krásný snímek pro celou rodinu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vichr a Mika jsou oba svým způsobem "outsideři", jež spojuje přirozená nespoutanost a touha po svobodě. Problémovou dívku a takřka nezkrotitelného koně svede dohromady osud a toto setkání oběma změní život. Film sice nenabízí tak silný příběh, jak tomu bylo například u Krasavce Beautyho, nicméně neurazí a vesměs rychle utíká. Vedle poutavých přírodních záběrů a nádherných koní nabízí film líbivý soundtrack a nejedno ponaučení do života. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Jméno Ostwind pochází z němčiny a znamená „východní vítr“. (Elis933)
  • Na filmovém festivalu v Mnichově v roce 2013 získal film dětskou mediální cenu „Bílý slon“, a to v kategoriích „Nejlepší filmový režisér“ a „Nejlepší mladá herečka“ (Hanna Binke). (Elis933)

Reklama

Reklama