Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Recenze (577)

POMO 

všechny recenze uživatele

Súdna sieň a incident v nej prepieraný sú iba zástierkou pre rodinnú drámu, v ktorej veľkomeštiak Robert Jr. obnovuje vzťah s malomeštiackou rodinou, vedenú Robertom Sr.. S právnickými drámami ako A Time to Kill či The Rainmaker teda nejde zrovnávať. The Judge je na polceste medzi nimi a sentimentálnou Marvin's Room. Obaja Robertovia hrajú výborne. Juniorovi je postava napísaná na telo a senior tú jeho zvláda bravúrne. Niektoré vedľajšie postavy (sexy dcéra Very Farmigy, neskúsený právnik Dax Shepard) ale film zbytočne spomaľujú. V príbehu nemajú dostatočný význam a iba narušujú vývoj komplikovaného a pre film kľúčového vzťahu syn/otec. Pričom zaujímavý právnik Billa Boba Thorntona v ňom naopak mohol zohrať väčšiu rolu. Kedysi novátorská a vznešená hudba Thomasa Newmana (Frank Darabont, Sam Mendes) sa stáva ohraným synonymom prvoplánových sentimentálnych "pohľadení duše” konzumným divákom. Ktorým sa vo finále stane aj The Judge. Fajn film, ale jeho tvorcovská zostava je hodná vyššej ligy. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zase jsem někde četl lamentování na skoky od žánru k žánru, ono když si člověk přečte, o čem ten film je a pak se na něj dívá, dojde mu, že se ty žánry prostě scházejí, jak příběh postupuje - rodinné drama z prostředí soudního dvora, pro něž je nějaké to tajemství samozřejmostí, odlehčené občasným humorem a romantikou, bez které život nejde. Navíc souboj dvou hereckých es své generace dodává snímku drajv v druhém plánu. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tenhle film může nabídnout, je dobré herecké výkony. Všechno ostatní je proti němu. Za prvé vypráví přběh soudců a odehrává se z velké části v soudní síní. To by v podstatě nemuselo být mínus, kdyby se to dobře natočilo. Tady jediný, opravdový soudní moment sice je, ale je až na konci filmu, což je také pomyslný vrchol filmu a jediný dobrý moment, co film má. Za druhé je totiž obrovským problémem filmu délka, která je neúměrná tomu všemu, co se ve filmu děje. Ono totiž hned v první čtvrt hodině zjistíte, jaká je situace a jak se to bude vyvíjet. Pak se to všechno, kupodivu, děje přesně tak, jak to tak v životě bývá a divákovi tedy nezbývá nic jiného, než si počkat na závěr. Ten je naštěstí opravdu dobrý a ukazuje jak dobří herci Downey Jr., Duvall a Billy Bob Thornton jsou. Bohužel je to vykoupené sto minutovou nudou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $47,119,388Tržby Celosvetovo $83,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ďalšia súdna dráma a opäť dosť kvalitne podaná, má čo ponúknuť, niekoľko silných momentiek, nehrá sa tu až tak priamo na city ako by sa spočiatku zdalo /70%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V Americe tak oblíbený žánr soudního dramatu trochu násilně zkombinovaný s ještě oblíbenějším žánrem rodinného filmu, moc z toho kouká hollywoodský konstrukt a sázka na malou domů. Zjevným plusem Soudce je opravdu hvězdné herecké obsazení, Robert Duvall, Vera Farmiga, skvělý Billy Bob Thornton a samozřejmě Robert Downey Jr., který ovšem s jistotou uhraje jen part arogantního sebestředného a pragmatického právníka, tu druhou polohu po přerodu v empatického syna a bratra jsem mu nevěřil ani trochu. Ovšem nejvíc tomuhle celému slepenci nepomáhá fakt, že David Dobkin je jen průměrný režisér a jeho film vyznívá přes veškerý ten slibný potenciál tak nějak tuctově... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEDĚL JSEM NA SOUDNÍ LAVICI 42 LET. LIDÉ MI TADY VĚŘÍ. VĚŘÍ PRÁVU. ALE TAHLE... NEHODA JE SOUDNÍ DEMOLIČNÍ KOULE, HENRY. NESMÍŠ TO POKAZIT. TAK TO NEPOKAŽ…" /// Chlapská vztahová romantika a hereckej koncert dvou Robertů. Příběh mě zajímá a baví. Sice nejsem soudce (ani právník), ale jako chlap cejtím, že dát naplno průchod citům, není pro všechny (muže) zas tak jednoduchý. Vedlejší postavy nedostávaj moc prostoru, což mi vyhovuje, protože odpadaj povrchní nebo zbytečný vztahy a můžu si plně užít napětí a dialogy dvou osobností, který si k sobě složitě hledaj cestu. Duvallova nominace bez debat. Navíc Downey Jr. předvedl, že svý typický postavě plný pohotovosti, přehledu a vtipu, dokáže přidat velkou míru dramatičnosti. Ty 4* snad nebudou jen proto, že patřím ke stárnoucí generaci. (a kdo tady patří k tý mládnoucí?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vztah mezi mnou a otcem je pro rodinu citlivé téma. 2.) Mám rád rodinný dramata, ve kterejch se chodí k soudu. (Nebo někdo umře.) 3.) Thx za titule ,,tejna7“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jejda to bola nuda. Zo Sudcu až príliš kričí: "chcem Oscara!" a "nie som len Iron Man!". Čo o to, Downey je vcelku sympaťák. V zásade bez problémov zvláda utiahnuť vážnu úlohu. Ale je to dlhé, predvídateľné, akosi rutinne a nezáživne zrežírované a (okrem strašne realistickej scény zo sprchy) zabudnuteľné. Downey bez Marvelu nemá výtlak, takže pri rozpočte 50 miliónov film na celom svete nezarobil ani 85. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Trochu ironie, že film pojmenovaný "Soudce" je nejsilnější v momentech mimo soudní síň. A taky trochu škoda, protože jinak bych neváhal a vytáhl mnohem vyšší hodnocení. Tenhle herecký koncert by si to určitě zasloužil. PS. bonus points for the music (kolem a kolem silné čtyři) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Staré křivdy, složité vztahy mezi otcem a jeho syny zasazené do prostředí maloměstské soudní síně... THE JUDGE hraje díky svému prvotřídnímu obsazení vícméně najisto, dívá se na něj příjemně od začátku do konce, když chcete tak samozřejmě i dojme, ALE chybí mu nějaké to ostří, něco, co vám rozechvěje krev v žilách, co vás nadchne, překvapí... Tak ta chuť na pořádný emocionální zážitek prostě vyšla do prázdna, nehledě na Downeyho standardní uhrančivý čaroswag. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V právo nevěřím, v nezávislost soudce už vůbec ne, ale rozhodně věřím, že když se sejdou ve filmu pánové Downey s Duvallem, a dají vyniknout svým arogancím, tak se u toho budu bavit. To se i stalo, bylo to vynikající, ale s přibývajícím účinkem nádorů se z toho stala nepříliš zajímavá rodinná taškařice, kterou změnilo v komedii rozhodnutí soudu založené na domněnce obviněného. To je celkem nářez i ve státě, kde spravedlnost zajišťuje justiční mafie a při nezajímavých fair play soubojích má pravdu ten, který si zaplatí dražšího právníka. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem se nerozhod, jestli to bylo jen zoufale nudné, nebo svou povrchností, sterilitou a klišoidností vyloženě tupé. Nedostat se s emocemi a myšlenkami během dvou a půl hodin za průměrnou epizodu Matlocka je ale rozhodně na pováženou a dělá to tenhle film ze všeho nejvíc obludnou ztrátou času. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Některý věci jsou pro mě naprosto nepochopitelný. Jak je možný, že je k dispozici docela zajímavej příběh a k tomu hodně silná herecká sestava a někdo z toho ve finále uplácá takovou sračku, která by byla vhodná snad jako epizoda do nějaký telenovely? Patrně pan režisér, kterej má jinak na kontě samý komedie, dramata prostě neumí. Tohle je bohužel totálně nevyužitej potenciál. Jinak z toho filmu ani nebylo jasný, jestli Robert Duvall toho cyklozmrda teda přejel, nebo ne. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nevím, co to se mnou je.“ – „Osobní zaujetí klienty, kteří ti vkládají životy do tvých rukou. To přejde, věř mi.“ Soudce je docela dost nevyrovnaný film. V humorných scénách mile překvapí nadhledem, odlehčením a hláškami, stejně tak je vcelku silný v pasážích ze soudní síně, tedy až na konec (nejvíc se mi líbilo vybírání poroty) Avšak ve všech těch vážných rodinných scénách (stejně tak i romantických) je dost mdlý, předvídatelný, plný klišé. A tak se střídají povedené a slabé momenty, až přijde výše zmíněný závěr (myslím ten skutečný, ne tu nastavovanou a mazlavou kaši, která následovala po skončení procesu), jenž by mohl být i emočně docela silný, nebýt té do očí bijící snahy diváka maximálně dojmout, to už bylo opravdu přes čáru (a samozřejmě žalobce, soudce i celý sál poslouchá bez přerušení, ehm). Ve výsledku je to tak pouze na lepší 3*. „Lauren, myslím, že bych tě měl trochu připravit na setkání s dědou Palmerem. Protože on není jako děda Schnider, děda Schnider je hodný, možná tě bere na zmrzlinu, možná ti čte. Děda Palmer nic takového nedělá. Když ho poprosíš, aby ti četl, nejspíš po tobě hodí knížku.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdříve sebestředný výstup s arogantním proudem moči a pak se s pokorou a smířlivostí na tom samém místě kruh uzavře. A teď tu o právníkovi, který mluvil pravdu.. V sebevykrádající tklivosti Thomase Newmana zabalená trivialita, která dokáže občas pobavit (vypointované zvracení před budovou soudu), ale jinak naráží na limity scénáře i Davida Dobkina. Výkaly na podlaze koupelny nestačí, Duvall i Downey by si zasloužili něco opravdovějšího.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Robert hraje tak trochu sám sebe a že si Soudcem řeší vlastní issues. Když už teda na tuhle terapii musíme koukat i my ostatní, oceňuju, že se při praní tohohle setsakra špinavýho rodinnýho prádla neřve tolik jako v August: Osage County a že tolik neřvou úžasní herci. Čekal jsem Souboj titánů v taláru, dostal jsem spíš šablonovitý melodramatický urovnávání rodný hroudy, co monstrstopáž vyplňujeme i ztracenými modelkovskými dcerami, hloupými bratry a Robertovými punchliny. Terapie asi snese vše. 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Schenk, Bill Dubuque | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow, Team Downey, Big Kid Pictures | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 83,7 milióna $ | Ocenenia: Oscars - 1 nominácia: VR Robert Duvall. Golden Globes - 1 nominácia: Robert Duvall. Spolu: 4 výhry a 7 nominácií || Komorné drama vo veľkom štýle s vynikajúcimi hereckými výkonmi. Príbeh a jeho emócie vo vás dlho víriť nebudú, ale v momente zhliadnutia to bol pre mňa takmer plnohodnotný zážitok. A to sa počíta. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek faktu, že dej filmu nieje vo svojej podstate ničím originálny a stavia na žánrových klišé, tak sa mi veľmi páčil, najmä vďaka umnej réžii Davida Dobkina, ktorý vedel počas scén v súdnej sieni poriadne zatlačiť na pílu, rozorvané vzťahy otca so synom taktiež držal v napätí až do konca a ani záver nebol sklamaním. Nečakajte teda čistokrvnú drámu zo súdnej siene, celý príbeh je viac rodinnou drámou a pomaličky graduje, nevyhýba sa ani menším zvratom, či príjemným hláškam, takže u mňa dojmy veľmi pozitívne. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mohla bych nadávat na ohraný námět, ale kolik lidí je na světě? A s kým se každý den potkáváme? Zase s lidmi, že ... a s nimi vznikají vztahy všeho druhu a jejich scénář se u mnohých docela dost opakuje. Takže tady máme opět komplikovaný vztah otce a syna, jenomže geniálně zahraný. Ani bych si v roli nekompromisního advokáta nedokázala představit někoho jiného. Tu museli šít Robertovi přímo na míru. Velmi silné a ve své podstatě i hodně smutné drama ... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá oscilace mezi soudním procesem a rodinnym dramatem o navazování vztahu mezi maloměšťáky a velkoměšťákem - dobře uchopitelné/viditelné/narýsované i pro řadového diváka. Tedy u soudu se člověk nenudí a rodinné etudy si užívá, protože timing scén je skvělý a těch pár syrovějších hrotů příběhu si budete užívat plnými doušky. Škoda pro příběh nijak důležitých scénáristických odboček (vedlejší postavy), trochy moc sentimentu na konci a nevyužitého BIllyho Boba, protože jeho první scéna ve filmu je na husí kůži (ano ta scéna se skládací skleničkou). Ale to hlavní, co to mělo splnit, to splnilo. Je to uvěřitelné, civilní, ze života. Herecky bravurní. ()

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama