Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (577)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nic moc scénář, nevýrazná režie, zato velké ambice a přepálená stopáž. Takže jediné, kvůli čemu stojí za to tenhle film vidět, jsou výborní herci. Tím zdaleka nemyslím jen dvojici Robertů v hlavních rolích, protože oživit své papírem šustící postavy dovedla celá řada dalších herců i na mnohem menším prostoru. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Úvod nudný, konec ještě rozplizlejší, ale někde za druhou třetinou to na chvíli dostalo grády. Nelíbilo se mi opakované, polopatické rozpitvávání pocitů a křivd a finální poplácání po rameni: "Nejlepším právníkem jsi stejně Ty, můj synu ..." Bylo to směšné. Ale uznávám, že samotný případ, kterak starý soudce srazil autem odporného vrahouna a rozklíčování sporu, zda tak učinil úmyslně či nikoli, zajímavý byl. Dokonce tak zajímavý, že pokud by se film držel pouze toho a poničené vztahy by tvůrci nastínili jen okrajově, stopáž by byla výrazně kratší a filmu by to vše výrazně prospělo. R. Downey Jr. hrál dobře, ostatní taky, ale ten scénář... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá oscilace mezi soudním procesem a rodinnym dramatem o navazování vztahu mezi maloměšťáky a velkoměšťákem - dobře uchopitelné/viditelné/narýsované i pro řadového diváka. Tedy u soudu se člověk nenudí a rodinné etudy si užívá, protože timing scén je skvělý a těch pár syrovějších hrotů příběhu si budete užívat plnými doušky. Škoda pro příběh nijak důležitých scénáristických odboček (vedlejší postavy), trochy moc sentimentu na konci a nevyužitého BIllyho Boba, protože jeho první scéna ve filmu je na husí kůži (ano ta scéna se skládací skleničkou). Ale to hlavní, co to mělo splnit, to splnilo. Je to uvěřitelné, civilní, ze života. Herecky bravurní. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úmorné, takmer 150 minút kolosálnej nudy. Netvrdím, že by sa tu nenašli zárodky rodinnej drámy, no bolo to utopené v tak veľkom oceáne vaty pozostávajúcej z nudných rečí a nezáživných situácií až hrôza. A to dobré, čo by sa tu z pohľadu drámy našlo bolo na záver sprznené nátlakovým sentimentom tak veľkým, až sa mi na tom chcelo smiať, aj keď to v konečnom dôsledku malo byť smutné. Herci všetko nezachránia, Duvallov výborný výkon bol v tomto prípade len takým osamoteným výkrikom do tmy. Podpriemer. 40/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|92%| Shlédnuto v kině. Rozhodně jsem kino plánoval, trailer mě zaujal, tak jsem to zkusil a rozhodně jsem toho nelitoval. Jednak mě přilákal herec Robert Downey Jr., který měl téměř podobnou postavu jako v mém oblíbeném Iron Manovi. Hláškující za každou cenu. Takže to si myslím, že je největší klad celého filmu. Celkově je to po dlouhé době vydařené drama, které má svůj styl. Bídný vztah otec se synem, kde se i místy ukáže, jak o sebe nakonec stojí. Takže filmové aspekty k tomuto žánru se vyvedli. Bylo to místy dost nadlehčené, vtipné hlášky a scény Downeye lítali každou chvílí a divák nemá rozhodně šanci se nudit při tak dlouhé stopáži filmu. Starší bratr Downey byl zajímavý a i ten mladší se slabší povahou. I zbytek postav ve filmu bylo dobře zvolených. Snad každý herec zahrál dobře. No a Robert Duvall jako Soudce to zahrál asi stejně tak dobře jako Downey. Bylo těžké soudit, kdo víc exceloval. U mě samozřejmě vedl Downey. Hudba od Newmana byla vydařená. Dokonce i nějaká ta dojemná scéna je zde, především na konci. Nějaké vylepšení by se mohlo najít, třeba konec filmu byl dobrý, ale přeci tu mohla být nějaká scénka navíc. Ale to jsou detaily. Nevím jak to mám dál popisovat. To se musí vidět. Také jde o to jak film člověku sedne. V rámci žánru se jedná o vydařený kousek což se i odráží na přívětivém hodnocení (samozřejmě na to nikdy nehledím, jen poukazuji). Takže není co už dodávatt. Těším se na další shlédnutí až to vyjde na dvd. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Natáčení probíhalo převážně ve státech Massachusetts a Indiana. Interiéry byly nafilmovány ve studiích Warner Brothers v Kalifornii. (ČSFD)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama