Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(7)

Obsahy(1)

1951: Susan, Millie, Lucy a Jean se vrátily k poválečnému rodinnému životu. Skromně odložily stranou své role, které sehrály ve vítězství spojeneckých vojsk ve 2. světové válce. Jejich geniální práce v přísně tajném ředitelství Bletchley Park pomohla rozluštit šifry používané německým vojskem, získat důležité informace a zkrátit tak válku. Susan se doslechne o řadě nevyřešených vražd v Londýně, což opět probudí jejího starého ducha z Bletchley. Pomocí svých ručně psaných číselných grafů, dat, časů a čar z vlny spojujících tečky na nástěnné mapě odhalí Susan vzor chování vraha, kterého si nikdo jiný nevšiml. Policie však neví o její minulosti a její teorie zcela zavrhne. Ona si tak uvědomí, že jediný způsob, jak vraždy vyřešit, je vyhledat pomoc kamarádek. Z těchto čtyř zdánlivě obyčejných žen s mimořádným nadáním pro řešení šifer a s nesmírnou inteligencí se pak stanou nečekané vyšetřovatelky vražd. (Viasat)

(více)

Recenze (17)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdepak, aby se tyhle děvčata vzdaly, když mají takové zkušenosti z dešifrováním, to ani náhodou i když ty počátky si musely chvilku vnitřně vybojovávat. Ona to totiž není žádná legrace, když s nimi odmítnul spolupracovat Scotland Yard, hledat na vlastní triko sériového vraha. Susan byla takovým středobodem celé téhle akce, která dala tuhle staronovou čtveřici z války dohromady. Každá žena má svou důležitou a nezaměnitelnou úlohu a přednost, kterou se snaží při pátrání plně využít.Výborná dobová atmosféra je také jedna z věcí, která se maximálně povedla a všechny ženy se svých rolí ujaly velmi dobře a uvěřitelně. Osobně jsem byla spokojená téměř do konce, ale přimhouřím jedno oko, co by ne.. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný nápad s námětem a zpočátku i velmi poutavé, originální vyprávění. S postupem dalších dílů, zejména ve druhé sérii, jako by autorům pozvolna docházela invence a všechno se sesouvá do úrovně obdobných průměrných seriálů. Další série určitě netřeba. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Temné a napínavé retro s dost netradičními hrdinkami v hlavních rolích příběhu pátrání po opravdu zajímavě vyšinutém vrahovi. Shlédl jsem to celé jedním vrzem a každopádně to byl příjemně strávený večer. DRUHÁ SÉRIE je přinejmenším stejně dobrá a dramatická jako ta první, přičemž dámy řeší ve čtyřech epizodách dva zapeklité případy a jako bonus do týmu přibude další členka, která je z mého osobního pohledu coby žena zdaleka nejpřitažlivější :-). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Lacině působící a nijak zajímavá detektivní série. Vydržel jsem 2 díly, během kterých se nestalo nic, co by mě jakkoliv udrželo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Agatha Christie, ktorá síce ponechala chladnú až ponurú britskú atmosféru, ale akosi odfiltrovala napätie. Proste klasická old-school kriminálka, kde sa chytá vlakový úchyl a všetko nakoniec celkom dobre dopadne. Je škodou, že vraha poznáme príliš skoro. Na také niečo stačí pozrieť aj Derricka. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Anglická úvaha na téma: kolik žen je potřeba, aby nahradily jednoho Sherlocka Holmese? Je to docela atmosférické, a zajímavým způsobem vyprávěné, nicméně - na tři díly toho materiálu prostě nebylo dost, takže především v úvodu působí dost utahaně. Občasné nelogické chování ženských postav tomu taky moc nepřidá. Přesto jsem obětovaného času nelitoval, klidně bych skousnul i pokračování. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne a povedene prekvapeni. Skvela zapletka i provedeni podporene hereckymi vykony. Take pekna prace se stupnovanim napeti, atmosfera byla v nekterych momentech tak bububu, ze jsem si musel rozsvitit lampicku. Holkam to pekne myslelo. Dalsi povedeny zarez do cim dal lepsi UK (mini)serialove tvorby... ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Čtyři ženy, které za války dešifrovaly německé zprávy, pátrají po vrahovi mladých dívek. Přiznávám, nebýt Rachael Stirling, nejspíš se na to nikdy nepodívám, a to by byla škoda. Příběh je napínavý, postavy jsou sympatické (hlavně malá Lucy) a pátrání po vrahovi rozhodně netypické. Nelogičností jsem si nevšimla, tady hrají hlavní roli ženy. Žádní drsní detektivové, ale matka od rodiny, bitá manželka, knihovnice a nezávislá dobrodružka. A musím říct, že je to velice osvěžující. Pro mě povedená minisérie, budu se těšit na pokračování. EDIT: Druhá série o trošku slabší než ta první. Vina leží na druhých dvou dílech, které postrádají napětí první série, a především spoiler! odchod Anny Maxwell Martin jim uškodil. Stále je to ale nadprůměrný počin se silnými postavami. Velmi silné čtyři hvězdičky. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jak si scénárista vysvětluje to, jak dokázali dostat z totalitního Československa v 50. letech bandu holek do Londýna za prostitucí. Nepovedená rádoby feministická hysterická slátanina s nezamýšlenými scifi prvky, kde mělo zůstat jen u prvních dvou dílů, ty další dva postrádají jakýkoli smysl. ()

Rose.Tyler 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1952 a Londýn sužuje sériový vrah, který si za své oběti vybírá mladé dívky. Susan, žena v domácnosti a matka dvou dětí, objeví ve vrahově řádění určité pravidelnosti a obrátí se se svým zjištěním na policii, kde ji však neberou příliš vážně. Susan proto vyhledá bývalé kolegyně, se kterými během války pracovala v Bletchley Park, kde se podílely na dešifrování německých tajných kódů. Skupinka žen se rozhodne řešit případ jako "šifru" a vraha dopadnout... Tato třídílná minisérie má velice zajímavou atmosféru, příjemné tempo a skvělé herecké obsazení (vynikají především nevšední Anna Maxwell Martin a pozoruhodná Rachael Striling). ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech - super pecka. Napínavý. A šílený, hodně věrohodný. Pro mě s manžulou absolutně. Vřele doporučuji. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava, to bez debat. Příběhy dobré. Kdyby to nebylo tak natahované a občas to nemělo díru v psychologii postav, mohlo to být na pět hvězd. Ale ani při nejlepší vůli nemohu. (potřebovala bych půlhvězdy:-)) ()

Nellie Lovett 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivní minisérie, na kterou jsem se neprozřetelně dívala v noci a sama :) Dobrý příběh se zápletkou bez zádrhelů a sympatické hlavní postavy - co víc si člověk může přát? Druhá série sice není tak dobrá jako ta první, ale přesto se jedná o solidní podívanou. ()

Anniem 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra, jen mi tam vadily mezery a nelogičnosti v příběhu. Hodně podstatných věcí bylo vynecháno, aby se děj vešel do tří dílů. ()

Reklama

Reklama