Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Recenze (161)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympaticky povedený survival s rozpočtem v přepočtu 140 tisíc Kč (!). Stačí uvěřitelné herectví, dialógy které odkrývají povahu postav, a na oko všedné lokace, ve kterých ale hrozí střet se zombíkama. V podstatě je to celé “jenom” o kamarádství těch dvou týpků. Líbí se mi, jak Gardner schválně neukazuje udalosti, které by v jiném filmu byly naopak vzrušující atrakcí. Jak je drží za dveřma. Ale přece jenom, v jeho pozdějším After Midnight tento koncept dotáhl do výrazně sofistikovanější polohy, navíc se suprovou pointou. Tohle je jenom hravá odechovka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nezávislému tvůrčímu debutu rád trochu přilepším. Dvě třetiny se The Battery vyvíjí jako asi nejpohodovější zombie film, jaký jsem kdy viděl (zombíci neznamenají žádné velké nebezpečí, jsou spíše jen rekvizitou v příjemné letní nezávislé komedii), v závěrečné třetině film ale rázně přepne do sice komorního, ale vlastně značně temného a působivého módu. Řemeslně velmi pěkně zvládnutá nezávislárna, perfektní herci, zábava, atmosféra, super písničkový soundtrack. Jeremy Gardner snad o sobě dá ještě vědět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

len také skromné domáce video, ktoré nemá väčšiu šancu preraziť medzi návalom zombii filmov posledných rokov /20%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

The Battery, nezávislá postapo zombie road movie bromance (z anglických slov brother + romance), tedy snímek o blízkém, nesexuálním, vztahu mezi dvěma baseballisty bloumajícími opuštěnou Amerikou po (zombie) apokalypse, experimentální přístup, opravdu originální variace amerického nezávislého filmu...ale zároveň jeden z nejlepších pokusů o vážné zombie drama. Indie zombie drama je potřeba říci. :-) Z filmu je cítit zápal a nadšení tvůrců, snaha o atmosféričtější styl zaměřený víc na postavy než na akční stránku. A náladu, ta je možná nejlepší devizou filmu...skvěle podpořena indie hudebními čísly. Jeremy Gardner je samorost indie scény... Film s podobným prostředím, hrdiny a atmosférou je nezávislý americký remake Prince Avalanche... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší micro budget indie od Bellflower. Definice toho, proč mám rád americkou nezávislou scénu. Kvůli filmům jako je tenhle. Nejlépe zpracovaná zombie tematika za poslední roky, dokonalej soundtrack (v žebříčku Sight and Sound se umístil lépe než OST k posledním Coenům nebo Broken Circle Breakdown) a nečekaně solidní herci - hlavně v podání samotného režiséra. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYLA JSI UŽ ZAVŘENÁ NA JEDNOM MÍSTĚ TAKOVOU DOBU? POSLOUCHALA TEN SAMÝ ZVUK CELÝ DEN? KAŽDÝ DEN… NĚCO TO NA TOBĚ ZANECHÁ.“...... /// O nás bez nás řekli si zombíci, když viděli tohle dílo a (zřejmě) vzali do zaječích. Něco podobnýho si řekli i všichni ostatní oslovení herci. Ti zbylí dva choděj opuštěnejma místama, který prostě jsou opuštěný už z podstaty. Lesy, místo pod mostem (když teda vyženeš bezďáka, kterýho můžeš pak nechat zahrát třeba …zombíka?), chalupa v lese … a hraje jim k tomu hudba, která má navodit atmošku osamění a takovejch nějakejch smutnejch pocitů. Asi 100x jsem (málem?) usnul (ale pokaždé jsem hrdě povstal a narovnal se! nebo… to sem nepatří?). Né kvůli tý hrstce namaskovanejch rodinnejch příslušníků. Už vůbec né kvůli tomu dramatu, když Mickey chce přespat v domě, Ben to dovolí, ale vezme mu discmana. A jestli si myslíte, že snad kvůli tomu tanečku, co tam předvede ten silnější (postavou pičo), jak z indickýho filmu, tak jste stejně jeblý jako Jeremy Gardner – scénárista, rejža, herec, možná složil i hudbu, napsal slova, hrál les, auto a 5 (slovy pět) zombíků. Já to dokoukal kvůli vám! Abych vám mohl říct, že tenhle film je o tom, že v zemi plný zombíků můžete snadno (dřív nebo později) propadnout depresi. A mohl vám i sobě doporučit se nechat radši sežrat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu zjistit, jestli je Jeremy Gardner opravdu filmovej vizionář. 2.) Nesnáším filmy, který maj rozpočet vyšší jak 100 doláčů. (Proto si všechno, co chceme vidět, točíme doma se ženou sami!). 3.) Thx za titule ,,vychos“. /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych uvítal více Akce,Gore a Zombíe, ale jelikož se jedná o Debut za pouhých 6 000 doláčů,jedná se o nejpřekvapující horor, o který jsem zakopl za poslední měsíc. Volně temperamentní "anti-zombie zombie movie," kombinovaná příjemnými dialogy,zřetelnými okolnostmi s dostatkem vtipu a duše k oživení Zombie žánru. 69% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nejako takto by to vyzeralo, ak by svet ovládli zombies a medzi nimi by sa motali dvaja chalani. Ich strety so zombies sú nečasté a keď už k niečomu dôjde, zombies nie sú nijako extra zamaskovaní a samotné akčné scény prebehnú akoby medzi rečou (a nie je to žiadne extra gore). Hrdinovia skôr akoby odháňali otravné muchy. Výnimočné nie sú scény, v ktorých dlhé MINÚTY sledujeme nič nerobiacich hrdinov. Napr. chalan má na ušiach slúchadlá, počúva hudbu a tancuje. Alebo chalan je sám v aute a fajčí nervózne cigaretu. Alebo si obaja umývajú zuby. Fakt to trvá niekoľko minút a nič výnimočné sa v týchto pasážach nestane! Film začne pôsobiť dojmom, že má aspoň nejaký scenár, až ku koncu, keď sa odohrá zopár zvratov. Hoci by sa mohlo zdať, že film končí „nijako“, po záverečných titulkoch nasleduje ešte dodatok, aby sme videli, čo sa stalo. I potom je ale koniec dosť otvorený. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová letní road movie, v níž se dva kámoši projíždějí autem, poflakují lesem, hrajou baseball a ze sluchátek poslouchají muziku. To, že občas narazí na neškodnou zombie, je věc vedlejší. A i když zejména první půlka filmu skoro bolí, Gardner nápady rozhodně má. Obhajoba? První a jediné setkání s lidmi, masturbace před kozatou zombie a závěrečná, celkem depresivní třetina, během které nevylezete z auta. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně originální a netradiční zombie film a road movie v jednom, okořeněný černočerným humorem a velkou depresivní scénou na samém konci filmu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Minimalistický zombie horor. Zatímco jindy pozorujeme hrdinu, jak vyráží do akce, zde zůstáváme s jeho kámošem, co na něj čeká v autě. Sugestivní atmosféra docela funguje, víc pak netřeba. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čištění chrupu, poslech hudby, cigaretka, házení si baseballovým míčkem, rybaření, onanie, dovádění v jablečném sadu - byly by to všední kratochvíle, nebýt těch od písmene Z. Nemrtví se tentokráte pohybují rychlostí nihilistického lenochoda a ve vláčně minimalistické Gardnerově prvotině jen plní funkci křoví kolem chrámu lidské křehkosti, krutosti a touhy žít. Konec v zavazadlovém prostoru je nejen svou délkou notně deprimující, nicméně do civilního vyznění této indie variace zombie žánru zapadl dokonale. Všem méně náročnějším divákům doporučuji počkat na remake s dvojicí Zach Galifianakis, Matthew Perry.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi roztrhlo tvár. Nejedná sa o žiadnu výnimočnú zombie horror / drámu , ale central duo ma rozbilo. Jedná sa o vkusnú zombie zábavu a to Mi stačí.Že horror / dráma - to snáď nie.Dráma totiž obišla tento snímok a ak kdejaký zombie je horror - budiž. Proste veselohra, ktorá si z teba urobí prču. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol taký pekný, nezávislácky ekvivalent k Zombielandu. Dvaja bývalí baseballisti Ben a Mickey cestujú vyľudnenou krajinou okupovanou zombíkmi, snažia sa prežiť a možno aj objaviť niečo viac. V to dúfa hlavne Mickey, ktorému chýba socializovanejší spôsob života, a naopak Ben je vcelku spokojný a potulovanie si užíva. Jedného dňa zachytia vysielanie ďalších ľudí, ktorí poznajú možné útočisko a hoci im dajú jasne najavo že nie sú vítaní, Mickey sa o tom snaží za každú cenu zistiť viac. "The Battery" zatláča zombies do pozadia a primárnou náplňou sú 2 hlavné charaktery, ich rozpravy, odlišnosti, spôsob života a situácie do ktorých sa dostávajú, čo celkovo vytvára taký ľudskejší dojem, ktorým sa film odlišuje od iných zombie hororov. Jedinú sťažnosť mám k tomu, že by som uvítal výraznejšie / vygradovanejšie finále, ale ináč som spokojný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ben a Mickey sú náhodne spojená dvojka, blúdiaca zamoreným svetom nemŕtvymi. Obaja sú bývalými baseballovými hráčmi. Ich osobnosti sú však úplne odlišné. Ben chce ich situáciu riešiť neustálim presúvaním z miesta na miesto, Mickey by sa rád usadil. Jedného dňa však započuje ženský hlas vo vysielačke. Obaja sa snáď po prvý krát zhodnú, že je čas podniknúť väčší krok pre ich záchranu. Blízka budúcnosť ukáže či rozhodnutie, nájsť spoločnosť okolo záhadného hlasu Annie bola tá správna voľba. 60 minút nuda obohatená o niekoľko "teplošských" hádok dvoch preživších stroskotancov, kto, prečo a začo. Následne sa síce dej filmu mierne rozbehol, no čím viac sa snažil tváriť originálnejšie či realisticky, tým viac som ho mal chuť vypnúť. Videl som niekoľko "pomalých" zombie snímkov (The Dead, Rammbock, Exit Humanity), ale tento bol suverénne najslabší a nezachránil ho ani úplný záver - 40%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jste připraveni na zombie apocalypsu? Já rozhodně ano, nezbavil jsem se totiž také prozřetelně svého starého discmana... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poutavý snímek, který jen tak z hlavy nevyšumí. Hodně intimní zombie road movie. Dalo by se říct že tohle je první road movie, které mě docela bavilo. Jinak tento žánr je pro mě jedním z nejméně zajímavých. Jeremy Gardner je pro mě zcela neznámé jméno, ovšem talent rozhodně má. Svůj film, mimochodem originální filmový název není vůbec špatný, vyšperkoval geniálním soundtrackem. Scéna, kdy se zoufalý Jerry snaží ukrást auto našim dvěma hrdinům je natočena naprosto úžasně, bohužel závěrečné komorní drama v autě, film stáčí trošku jinam než jsem si možná přál. Přesto je potřeba smeknout před 2/3 stopáže pohodovou atmoškou. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

I když se toho vlastně moc neděje, tak jsem se bavil. Já mám prostě postapokalyptický filmy se zombíkama rád a nepotřebuju nekonečnou akci s prvotřídními efekty. Tohle byla pěkná ukázka, jak by to mohlo doopravdy vypadat, když by se něco takového skutečně stalo. A ten závěr mě nijak zvlášť nevadil. Naopak. Vcelku zajímavý vyústění příběhu, i když si myslím, že by daná prekérka šla vyřešit lépe. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale asi jsem nebyl patřičně naladěn. Horror ne, pár vtipných scének ano. Jenže bezvýchodnost, tíseň a vidina špatného konce vše přebily. Zpočátku prosluněná road movie (lesy, voda, chytání ryb, příjemná muzika, zdánlivá bezstarostnost, jen vzácné sejmutí unaveného zombíka) se promění v boj o život. A samozřejmě, v nejtěžších chvílích, kdy by si měli všichni pomáhat, se přeživší mění v ultrasvině. Postupně mi bylo z filmu smutněji a smutněji (to proto, že jsem čekal komedii, klidně černočernou, ale řachavou) a při nekonečné scéně v autě jsem se modlil, abych už měl film za sebou. Tíživé existenciální drama.... ale potěšilo mě, že zombie byly pomalé jak za starých časů. ()

Reklama

Reklama