Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Patrice Chéreau, který je u nás znám především díky historickému velkofilmu Královna Margot, natočil ve příběh z dnešního Londýna, který vypráví o vztahu muže a ženy založeném na sexualitě a který, jak oba doufají, zůstane jen takto vymezen. Zprvu oběma vyhovuje vztah bez otázek a odpovědí, kdy nevědí nic o minulosti ani přítomnosti toho druhého. Erotické scény jsou sice plné neovladatelné vášně, ale zároveň smutku, chladu a odcizení. Nepsaná a nikdy nevyslovená pravidla tohoto vztahu poruší muž. Chce se dozvědět víc o ženě, která ho téměř mlčky navštěvuje každou středu a jednoho dne se rozhodne ji sledovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (115)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl 2x s odstupem 6 let. Není to vůbec špatné. Jestli si nějakej dement myslí, že je to o sexu, tak je mi ho blba líto. Je to snad podobenství, snad zamyšlení. Dialogy mají svoji velkou váhu ale divák si musí najít klid je slyšet. Velmi zajímavý snímek a i to kouření péra realisticky zobrazené tam má svoje místo. Je to film pro dospělé a každý z nás snad vykouřen byl, takže proč z toho dělat hlavní záměr producenta. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tohle samozřejmě nemá s "pornofilmem" co dělat. Zobrazení intimního styku "sevšímvšudy" tady určitě není nic pobuřujícího. Režisér jenom ukazuje to, co všichni známe (?:) v realistickém pohledu nevídaném. Pro mě to nebylo nic, co by do filmu nepatřilo. Spíš naopak. Ale názory na tenhle film budou asi velmi rozdílné (u mě tak 70%)... A hlavně - ve filmu zdaleka nejde jen o sex. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jay (Mark Rylance) je úplně obyčejný chlapík, jakých potkáte na ulici během dne stovky. Se svou ženou a dětmi nežije, a jediný čím je výjimečný je jeho vztah s Claire (Kerry Fox). I když vztah ... každý týden, pravidelně ve středu, se setkají, pomilují a beze slov opět rozejdou, vyhlížejíc další týden. Až jednou Jay nepsané pravidlo poruší, a pokusí se o Claire zjistit víc ... Řeknu to asi takto .. nebýt těch několika erotických scén z první poloviny, tak se tento film okamžitě ztratí v zapomnění. Jen ty scény z něj dělají něco alespoň trochu zapamatováníhodného - minimálně svým syrovým ztvárněním, bez jakéhokoliv přikreslování. Zbytek příběhové linie je vcelku zbytečný (on se o ní něco chce dozvědět, ona to zjistí, pohádají se, usmíří se, a jede se dál .. sorry za spoiler, ale fakt na tom nic víc není). Takže případným divákům doporučuji vzít do ruky dálkové ovládání, zkouknout ty erotické scény a zbytek přetočit, ušetříte tak spoustu času.. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Celé je to o nevyrovnaných lidech, co se neustále za něčím ženou, něco hledají, ani neví co. Zkoušejí experimentovat, nedokáží přijmout své vlastní životy, vše chtějí jinak, ale vlastně ani neví jak. Tvůrci filmu asi neví, že překvapit, či přímo šokovat diváka nezaručuje úspěch filmu. Život není jen o fyzickém kontaktu, život je divný a tento film taky. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Uzavřený svět intimně veřejných klícek vlastní výroby. Dá to spoustu práce, udržet (si) strukturu z vratkých lží a lžiček. Vyargumentovat (si) své postavení toho, kdo má být litován. Toho, kterému život hází písek do očí. Konstrukce vylhaného prokvétá každým dialogem, který slouží víc, než co jiného, jako nutnost obhájit sebe před sebou. Tam, kde se soukromé reality srazí, přichází na řadu slzy, popření a s věcí samotnou nesouvisející předmět k uzemění emocionálnìho zmatku. ___ Chtěli jen to, co se jim vzdalovalo. Lhali sami sobě do očí. A to jen pro svou vratkou a ustrašenou realitu, kterou se jednou v osamění zadusí. Jak lidské... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se hned několikrát, konkrétně v časech 20:13, 30:35 a 31:38, objevuje české lahvové pivo Budějovický Budvar. (alambert)

Související novinky

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

07.04.2012

Filmoví fajnšmekři mají jedinečnou příležitost shlédnout dva úspěšné snímky současné světové kinematografie a navíc se vůbec poprvé osobně setkat s jejich tvůrci. V rámci 22. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama