Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La Révolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (219)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Kdož jsi bez mozku, hoď hovnem! Po na svou dobu originální a docela vtipné jedničce, po bez větší mentální újmy vcelku snesitelné dvojce a po sračkovité americké kokotině se patrně Zdeněk vydal na homovýlet do Paříže, chytl z nemytých konečníků úplavici a posral jim tam celuloid. Tento Velký francouzský rektální výtěr by se totiž z fleku mohl jmenovat Le plaisanterie de pierre VI. nebo CrierdeVeilles XI. Je to jen Trošku lépe natočeno, ale jinak to zkušeně osciluje okolo hovadského standardu našich lůzrů a hnojů, tedy mezi debilním, trapným a totálně retardovaným. Po hodině ubohého zmaru, nebetyčně kokotského přehrávání všech zúčastněných a marných pokusů o aspoň nějaký ten tumor mnou začala zmítat neodolatelná chuť začít bučet a přežvykovat, nadávat na pravici, pičovat s lahváčem u fotbalu, přijmout lukrativní zaměstnání jako uklízeč hajzlů v nádražce a pustit si večer něco s Petrem Rychlým. Tak jsem to raději vypnul, abych pak nesežral děckám všechny banány, nenutil je vybírat mi ze srsti kožní parazity a nemusel si předplácet Blesk. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S Návštěvníky jsem si prožil dětství a tak jsem se na tuto oficiální trojku hodně těšil. O to více rostlo mé nadšení, když jsem zjistil, že většinu filmu točili v České republice a dokonce i v okolí Mladé Boleslavi. A na filmu je to taky sakra znát. Lokace tady tvůrci využili na dva tisíce procent. V tomhle jsou kvality filmu hodně na vysoké úrovni. Horší už je to s námětem, který postrádá logiku už od druhého dílu, takže je dobré, když ani nad tímto nebudete nijak zvlášť přemýšlet. Jenže ono to zase tak nejde, protože tu tvůrci poměrně solidně naráží na francouzskou revoluci a tak, pokud neznáte dějiny, nebudete se tu zase tak moc chytat. Já jsem si film chtěl užít a tak jsem v průběhu filmu googloval a hledal spojitosti, což by u filmu neměl být standard a což je možná i důvod, proč tu tak strašně dostává na prdel. Ono to ale není jenom tou nedostatečnou informovaností. On i ten humor, věřím, není pro každého. Tvůrci si mohli odpustit celou řadu solidních nechutností, které se směle vyrovnají Klubu sráčů a mohli se víc zaměřit na samotné bláznovství zbylých postav, které Francouzům očividně jde. Takhle se musím přiznat, že třetí díl není špatným filmem, ale má celou řadu scén, které byste klidně vynechali. Kdyby tvůrci k filmu přibalili nějakého francouzského historika, taky by to asi v lecčems pomohlo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $18,552,314▐ Strašne pasívny film, kde je len zopár vydarených gagov ale na celej ploche to skôr pôsobí dosť rozvláčne neucelené, dejovo skôr prázdne. /videl v kine: 40%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pravej šlechtic nenosí krátký kalhoty a punčochy pro slečinky." Správně. Rytíř Godefroy Udatný si nemyje nohy, smrdí a bojuje. A takový šlechtic se mezi občany za dob Velké francouzské revoluce určitě neztratí. Jenže svou odlišností by mě měl bavit a na to chudák starý tak nějak zapomněl. Alespoň tedy není trapný jako jeho sluha Jacquouille, ale kde je zábava? Nevím, asi ji někde uťala gilotina. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inu, zajištění na stáří vypadá všelijak. Někdo investuje do zlata, jiný si platí penzijko a někdo chce ještě vydojit námět, který kdysi slavil svým přímočarým hrubozrnným humorem nečekaný úspěch. Už v prvních Návštěvnících byli hlavní představitelé ve zralém středním věku, Jeanovi Reno bylo, když hledal svou nastávající, 45 a pokračování, které má přímo navazovat na jejich někdejší eskapády, dělí 23 let. Věk ale není rozhodující, i když únava materiálu se nedá zapřít. Pokračování chybí jiskra, nápady a originalita. Jean-Marie Poiré už byl v hlubokém útlumu a komediální hvězda Clavier si nevybral svůj den, když psal scénář. Jean Reno nemá potřebný prostor a komické vstupy Claviera spočívají v primitivním a místy až trapném tělesném "humoru". Spousta postav, včetně těch z reálné historie, které mají neskutečný potenciál, zůstává trestuhodně nevyužitá. Nelze nevzpomenout na Manžele z roku 2 nebo Noc ve Varennes, které dokázaly z atraktivní epochy francouzské revoluce dostat maximum. Jestli něco drží snímek nad vodou, je to přítomnost řady známých francouzských herců - mimo ústřední dvojky je to např. Sylvie Testud v roli Robespierrovy sestry. Ale jinak bída nad bídu. Celkový dojem: 30 %. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je vtipné, jak se dělá, že Cesta do Ameriky vůbec neexistuje, i když na ní dělal stejný produkční tým. Ten si však příliš nepamatuji, ale za to jsem si před nedávnem zopakoval jedničku a strašně mě překvapilo, že nostalgie funguje a jaká je to strašná komediální pecka. Po tom všem je hezké opět vidět již dva postarší pány ve středověkých uniformách a s vtipnými nechápavými hláškami, u kterých jsem se občas poměrně zasmál, zvlášť kvůli známým hlasům v českém dabingu ("Hurá! To není křesťanské"). Příběhově to žádné terno není, na jeden zátah se mi to dokoukat nepodařilo a většina vedlejších nových postav je napřesdržku, ale taak špatné to zase není...6/10 ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No tak se třetím dílem nám bohužel úplně vymizel humor. Je to škoda, opravdu jsem se na to těšil, ale co se dá dělat. Každopádně to nejhorší nebylo, našlo se tam pár světlých momentů. Největší paradox je ten, že nejvíce se mi líbila písnička u závěrečných titulků. Celkový dojem ovšem je u mě méně než průměrný, ale v úctě k této sérii hodnotím průměrně. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Hurá, není to církevní!" Návštěvnící 3: Revoluce mi pořádně rozhýbala bránici. Ten mile vulgární humor má své opodstatnění. Pro Francii je tohle období zlomové a taky dost kruté. Gilotina se nezastavila a modrá krev hojně barvila pařížské dláždění. Alespoň, že smrt odsouzenců byla rychlá. Godefroy de Montmirail a jeho věrný sluha Jacquouille se proplétají chodbami času vstříc dalším dobrodružstvím a kouzelník vyčkává. Chci se k nim přidat. Rozhodně! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co to říkal? Máš tělo plný červených, mokvajících ran, brzo chcípneš!!! Tak co to tady máme? Návštěvníci 3 Recyklace?, ale za mě nakonec okééééééééj parchantě!!!!! Nebudu se snažit nikoho lakovat, že tenhle film přichází s něčím novým, nebo v něm uvidíte něco co v předchozích dílech nebylo. To opravdu ne, ale je až z podivem jak se dá už počtvrté uchopit ta stejná látka a pořád to docela slušně funguje a člověk se baví i nad něčím jiným než jsou sprchy blitek a kopy hoven vypadávající na nás z jiných rádoby komedií. Takže takhle po traileru jsem si úplně jistej nebyl, ale nakonec jsem to risknul a je to spíš příjemný překvapení takže v cajku. Jinak moje hodnocení berte jako protekční spíš si to zaslouží slušný 3*, ale tuším, že tady ty procenta půjdou rychle dolů, tak to nadhodnotím. Ke kvalitní nostalgii pomáhá i skvěle zvládnutej dabing. Dokonce i znudeněj Soukup se snaží víc než obvykle a Meduna perlí jak za mlada. Konec jako obvykle otevřenej. Nicméně než to furt omílat dokola, tak bude lepší tímhle dílem skončit dokud to šlape. Ať žije revoluce, není to církevní! 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle díl je ještě slabší než americké dobrodružství. Zbytečně dlouhé, málo přehledné a ten scénář velmi často zapomíná na Godefroye natolik, že to vypadá jakoby měl Jean Reno jen minimum času se účastnit natáčení. Český dabing by potenciálně mohl mé hodnocení malinko zvednout. 30% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hodně špatné pokračování, podobně jako byla Cesta do Ameriky. Revoluce se scénáristům vůbec nepovedla. Není tu nic vtipného, co jsme znali z minulých dvou dílů. Vlastně jsem se vůbec nezasmál a největším problémem je neustálé "tlachání" o ničem, které mě po chvilce sledování začlo docela štvát. Nepomohly ani české lokace... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Clavier i Reno jsou ve svých rolích opět úžasní, ale tenhle neurvalý humor Francouzům zkrátka a dobře nesluší. Gagů je sice neskutečné množství, že i tvůrci Simpsonových z nich musejí mít zamotanou hlavu, ale mnoho jich okamžitě vyšumí, jiné nefungují a jen málo přivodí hlasitý smích. O ději lze říci jen dvě věci - za prvé, že i Stephen Hawking se hýbe kupředu rychleji, a za druhé, že o plnohodnotný děj v téhle sérii nikdy nešlo, takže je lepší ho neřešit a soustředit se pouze na to, jak vysokofrekvenčně Jacquouille hlásí a Godefroy uzemňuje okolí svým neodolatelným "Rozhodně!".... Dokážeme-li to, zábava nás asi nemine, ale ten závratně kulminující crazy-style by se zkrátka už měl přetavit do něčeho mnohem vkusnějšího, ucelenějšího a hlavně originálnějšího, zavřít oblíbené postavy v době Francouzské revoluce do pár pokojů a nechávat volný průběh jejich buranství a zhovadilosti je chtě nechtě plýtvání vzácným potenciálem.... 55% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Víte za mých časů když se nešikovně zacházelo se sekyrou, způsobovala mnoho utrpení... tento stroj je šikovný ! '' ----- Francouzská revoluce byla fakt šílená doba. Hlavně pro šlechtu, jenže pak už to mlelo všechny... Dokonce nakonec i samotné děti revoluce. Stačí si přečíst paměti pařízského kata co to bylo za hrůzovládu když se občané a lůza chopili moci. Ačkoliv je tenhle film komedií kdo chce tu šílenou dobu z toho pocítí. Skvěle tam pak samozřejmě kontrastuje středověký rytíř coby šlechtic své doby, tedy vymakaný silný válečník se šlechtou té doby... Tedy muži s parukami (leckdy zdegenerovaní), s napudrovanými obličeni v bílých punčochách píšící básně :-). Tředí díl naštěstí moc nepřeskakuje mezi minulostí a současností a v podstatě se drží hlavně v době francouzské revoluce. Tvůrci si šikovně poradili s faktem, že Reno a Clavier mezitím zestárli. Kulisy byly fajn, kostýmy také, potěšilo natáčení u nás i účast českých herců v čele s Markem Vašutem. Bohužel na mně to bylo až moc dlouhé. Ty necelé 2 hodiny filmu byly skoro dost... Konec docela zaujal, přeci jen mám druhou světovou rád. Ale kolikrát nás ještě díky chybám lektvaru chtějí filmaři provádět francouzskou historií? Nebude to po čtvrté a jako že to má k tomu našlápnuto... už nuda? Dám za 3 vši z galejí. * * * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Trestuhodné! Nikoli americký remake, ale toto je ostuda a propadák. Trojka Návštěvníků je jeden velký bizár a promarněná šance. Nezbývá mi nic jiného, než kroutit hlavou a nechápavě se ptát: "Proč?" Proč tam byla skvadra protivných aristokratů, kteří jednak nebyli vtipní, ale ani netáhli děj dál? A proč to vlastně žádný děj vůbec nemělo? Proč tu byly postavy, které sice dostaly hodně prostoru, aby byly úplně zbytečné? Celý film se odehrál jen v několika málo kulisách, kde se jen ječelo, tlachalo a nic! Já doufal, že se dočkáme bláznivé komedie, kde Godfrua se Žakujem zaútočí na Bastilu a budou se snažit dosadit na trůn krále, jak slibovali ze začátku. Ale nestalo se tak, film se absolutně nepochopitelně zasekl v Paříži v jednom domě a tady zůstal. Poslední výlet v čase byl nejenom neoriginální, ale hlavně absolutně nevtipný. A abych se u Návštěvníků zasmál jen 4,5 krát a drtivá většina vtipů sázela jen na opakující se provařený recept: "smrdíš, smrdí, smrdíme", je opravdu velmi trestuhodné. Poiré s Clavierem byli při vymýšlení prostě úplně bezradní a film neměl ani grády, ani humor. Opravdu bych nikdy nevěřil, že přijde film, který bude ještě horší a nudnější než americký remake, za který se Poiré tak styděl.....v případě téhle trojky už by se neměl červenat za ušima jako rak, teď by měl nedostatkem kyslíku zmodrat jako avatar..........prosím, už netočte žádný další díl! ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Tleskám. Nostalgie jako hrom. Návštěvníky jsem měl vždycky hrozně rád a tohle mi doslova vykouzlilo úsměv na tváři. Skvělé duo Reno a Clavier, které vážně netřeba ani komentovat. Praštěný a nevyzpytatelný humor, nepřeberné množství nadávek a komických situací, to vše pro Návštěvníky tak typické. Potěšil skvělý a původní český dabing. A když jsem po těch letech opět zaslech "Ameno Amenosto", tak mi naskočila husí kůže. Škoda jen slabšího zhruba prostředku, protože začátek i závěr jsou parádní. "Kouzelník to zase podělal!" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žertovné hrátky s historickými dějinami dospěly do hysterických gagů, které se povětšinou točí kolem zanedbané hygieny dvou hlavních aktérů - středověkého rytíře Godefroye de Montmirail a jeho oddaného sluhy Jacquouille. Jejich představitelé Jean Reno a Christian Clavier se můžou přetrhnout, ale nad průměr to ani oni nevytáhnou. Kolem hrubě nepovedeného třetího dílu se jen opatrně našlapuje, kvalitou se mu tohle pokračování určitě vyhýbá, i tak se mnohdy blíží prostinké komedii, kde se repetitivně opakují stále stejné gagy, jednou je to zápach ze zanedbané ústní hygieny, podruhé je to zápach z nemytého těla, třetí druh gagů už jsem nezaznamenal, neb snad ani neexistoval, dál už to bylo totiž vtipné jen sporadicky. Divák není ušetřen ani celkové přemíry ukřičenosti a teatrální trapnosti. Scénář je docela tragédie, naši výtečníci se ocitnou uprostřed Velké francouzské revoluce, kde aristokraté jsou nežádoucím elementem, a pomocí vymyšlené historky o vzdáleném příbuzenstvu se připojí k aristokratické rodince na útěku. Doba je vybarvena absolutně nezajímavě, výprava do kolen nedostane, kromě pár vojáků a nepříliš početnému komparzu jsem ani neměl pocit, že by nějaká revoluce vypukla, k tomu kulometná mluva. Nebýt dabingu, určitě bych nestíhal číst titulky. Clavier vedle trojrole stíhá i scénář, který nemá moc co nabídnout a není ničím nápaditý. Závěr na chvíli vymění francouzskou revoluci za hitlerovské Německo, jenže je to opravdu jen na pár minut, aby výprava nepůsobila tak chudě a film málo atraktivně. Zraku pozorného diváka neujde Marek Vašut, zaregistroval jsem ho na začátku, dál už ne, a není to zdaleka jediná česká stopa, která je na filmu zanechána. Český produkční štáb se výrazně podílel na vzniku filmu. Všechny čtyři díly Návštěvníků režíroval francouzský veterán Jean-Maire Poiré a čekal bych, že si to lépe ošetří po fiasku s americkou anabází. Výsledkem je komedie, která v kinech velkou parádu neudělala. Pokud nečekáte vyloženě oslnivý návrat, můžete být s prostinkou náloží gagů spokojeni. Bohužel, osobně jsem se ani jednou nezasmál. 5/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Není to takový průser, jak jsem se původně bál. Film navazuje na 2. díl a Cestu do Ameriky vlastně ignoruje. Možná je to dobře... Kouzelník to zase po*ral a oni se ocitají ve špatné době. Tentokrát v roce 1793, kdy Francii zmítá vlna revoluce. Naši hrdinové jsou z toho opět zmatení a jednají na danou situaci po svém. Godefroy musí maskovat svůj šlechtický původ, protože aristokrati jsou pronásledováni a popravováni. Jacquouille opět naráží na svého oblíbeného Saracéna, takže o srandu není nouze. Ale už to prostě není jako dřív. Spoiler: Jacquouille se pořád chce dostat do doby auťáků a to se mu i splní. Skončí ale ve Francii za doby německé okupace. Jestli bude další díl? Těžko říct. Vtipné hlášky tam jsou pořád. "Jó, není to církevní!" :D ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tohle je zkrátka průser. Návštěvníci jsou moje srdcovka, zasměji se u jedničky i dvojky. Trojka byla sice tupý americký remake, ale některé recyklované vtipy tam i po čase fungovaly. Abych se u Návštěvníků 3 za celý film uchechtnul 3 - 4x je prostě málo. Celá ta rodina aristokratů byla zoufale zbytečná a nikam děj neposouvala. Sami hlavní dva protagonisté mají až překvapivě málo prostoru se předvést. Zklamání je, že tento film měl být natočen tak před deseti lety, kdy ještě většina postav z původních filmů žila. Zoufalé změny ve scénáři jsou patrné a některé vtipy už přestaly fungovat. Dvě hvězdičky dávám jen z nostalgie a za skvělou hudbu (která mimochodem vykrádá Zimmerovu skladbu "Jack Sparrow", ale to je jedno). I přesto doufám, že se Godefroy ještě jednou vrátí a konečně nalezne cestu domů. ()

Reklama

Reklama