Reklama

Reklama

Epizody(24)

Dítě narozené lidské matce a mýtickému stvoření se touží stát opravdovým člověkem. Pomohou mu na cestě bojovník a lukostřelec? (Netflix)

Recenze (29)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

24 epizod uteklo jako voda, a já asi budu marně hledat náhradu. Gu family book je bez rozmýšlení jedno z nejlepších dorama, které jsem kdy viděla. A klidně se vsadím, že tenhle rok ho už nic nepřekoná. Kombinace Lee Seung Giho a Suzy by mě nikdy nenapadla, ale ono to mezi nimi neskutečně funguje. Suzy je skvělá hlavní hrdinka, která mě ani chvíli nenudila. Lee Seung Gi v roli Kang Chia hraje podle mě přesně v takovém položení, jaké mu sedí nejvíce. A pak jsou tu další úžasné postavy. Mezi nimi třeba admirál Lee Soon Shin a charismatická bordelmamá. Je tu také Gon, jehož sice ztvárnil herec, kterého obvykle nemusím, ale tady jsem s ním byla spokojená. A zapomenout nesmím ani na našeho kouzelného, hodného i zlého taťku. Vývoj děje mě neustále překvapoval. A díky tomu, že tu bylo těch příběhů tolik, jsem se ani na chvíli (a to do slova) nenudila. Soundtrack, tady nešlo jen o jednu hezkou písničku a dalších dvacet, které slouží jako pozadí. Tady je těch hodně hezkých písniček hned několik. Z konce, který se některým moc nelíbil, jsem nadšená. Lepší bych si ani nedovedla představit. Takhle mi to v hlavě zůstane ještě hodně dlouho. 5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět další korejský seriál, který nezklamal. Jistě, mělo to své neduhy - soutěže v zírání, spousta slz, výroky, které mě uváděly v "úžas" a chvíle, kdy jsem se nudila, nebo jak to říct jinak – to, co se právě míhalo na obrazovce mě nezajímalo natolik, abych se se zájem vydržela koukat po celou dobu. Ale mělo to i své velké kouzlo. Klišé a kýč do příběhu zapadly s elegancí, až mě to překvapilo. Smála jsem se, plakala jsem, byla jsem napjatá, byla jsem netrpělivá. Skoro jako bych snad ten seriál prožívala… :-P OST mi přišlo stejné jako u bratrů korejských seriálů – například pomalé cajdáky, které sednou do nálady (nestěžuju si). Vztah mezi hlavními postavami byl moc krásný, užívala jsem si s nimi každou chvíli. Navíc Gon to krásně dokresloval, že tahle trojice mě prostě brala. Občas jsem se bála, že to zabředne do typických schémat, ale byla jsem mile překvapena, že se tak nestalo. Ovšem polovinu posledního dílu jsem protrpěla - nemůžu si pomoct, ale přišlo mi to strašný. Také mi bylo hned jasný, že když se stalo tohle a já vezmu v potaz všechny okolnosti, je jasné, jak to bude úplně končit a hle, nemýlila jsem se. Což by zase tak nevadilo, koneckonců pro mě asi druhý nejlepší konec, který scénáristi mohli vymyslet. Užila jsem si to. Pokud se chcete pobavit, zabojovat, zaitrikařit i dojmout, berte všemi deseti. Silné 4*. *SPOILER* Co se týče naplněnosti nebo nenaplněnosti seriálu, tj. stát se člověkem a najít knihu Gu. Já si myslím, že to tvůrci naplnili bezchybně. Možné ne tak okatě, ale je to tam. V posledním díle se Kang Chi admirála ptá, jestli si myslí, že kniha skutečně existuje. A on mu odpoví, že pokud věří, tak ano. Jenomže jeho milovaná už tu není, a tak v knihu věřit nechce – sám říkal, že bude čekat na někoho dalšího, s kým bude chtít strávit život. Podle mě kniha Gu není nic hmotného, žádná kniha. Je to prostě 100% přesvědčení, že "já už nechci být nesmrtelný, já chci s touhle ženou strávit život a umřít". A ten sto denní rituál je tam jen od toho, aby jeho usmyslení potvrdil a zpečetil. Podle mě si každý z rodiny Gu v sobě tu knihu nese (něco jako genetická genealogie). Alespoň tak to vidím, když se nad tím zamyslím. *KONEC SPOILERU* Přeloženo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po vidění celé série tohoto historického dramatu, jehož poslední díl odvysílala korejská televize před necelým měsícem: Chci vidět sérii 2 (předběžně to vypadá, že na ni tvůrci v závěru přímo odkazují)! Toto bylo na 115% (pokud bych měl vytýkat, tak jen, že se sem tam vyskytne zbytečně dlouhý záběr) a pokud se druhá sezóna vydaří alespoň na 80%, bude to stačit. Chci vidět všechny postavy ještě jednou (o ústřední dvojici je zbytečné hovořit - je zde více dalších, zajímavých osobností) a velmi, velmi bych si přál, aby si Yeo Wool "vzpomněla". Pak by to (pokud to je možné a bude to ve scénáři) bylo dokonalé. A ano. Scénář. Zajímalo by mě, jestli je to podle nějaké knižní předlohy, mangy nebo je to originálně vytvořené pro seriál. Pokud to je originálně vytvořené, pak doufám, že už v tuto chvíli existuje příběh pro druhou sérii a úplně nejlépe, že s tím tvůrci počítali dopředu a napsali ho už při vytváření série jedna. Pak je šance, že bude stejně dobrý a já se velmi, velmi těším. ■ Moje původní průběžné komentáře: Po osmi dílech předběžně maximální hodnocení. Oceňuji příběh, způsob vyprávění, odlišnost od jiných seriálů a fakt, že mi v průběhu děje už několikrát proběhla hlavou myšlenka: "Tak a teď nemám obsolutně šajnu, co se může po tomto ještě stát." Neuvěřitelně hnusný záporák. V průběhu děje mi už několikrát napadlo, že chci vidět jeho hlavu naraženou na kůlu. Těším se na další díly. ■ Jsem čtyři epizody před koncem a stále hodnotím stejně vysoko (jediná věc, při které jsem se necítil zcela komfortně - změněná vizáž jedné postavy - víc se nedá popsat bez brutálního spoilerování). Dcera (také seriál sledující a asi deset dílů za mnou) nechtěla druhý den informovat, v kolik šla spát a jestli vůbec šla spát. ■ Má oblíbená instrumentální skladba ze seriálu: http://www.youtube.com/watch?v=E6ymSfcWW7g Epic :). ■ Začínám být fanouškem herce Jo Sung-Ha (komisař/mistr), kterého jsem viděl už jako krále v Sungkyungwan Scandalu. Velmi charakterní a charizmatický člověk! ■ Konečně trailer, který mohu doporučit: http://www.youtube.com/watch?v=eCI3pEkXQzM ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ono to kvůli tomu konci, který mi moc nesedl úplně čistých pět není. Ale zase strhnout celou hvězdu kvůli posledním minutám se mi moc nechce. První dva díly to byla prostě fantazie. Ale nezklamal mě v podstatě žádný. Akorát té mystiky tam bylo čím dál tím míň. Vystřídala ji realita, příprava na japonsko-korejské války na sklonku šestnáctého století. Se spoilerem zízy až tak nesouhlasím, protože v případě prohry následuje dost tvrdý trest. A na začátku celého seriálu je řečeno, co asi bude až těch 100 dní uplyne. Většina lidí je okouzlena tátou gumiho, já taky, ale daleko důležitější byl pro mě Gon. Jeho postava toho moc nenamluví a přitom mu vidíte až do hlavy. Dokonalá práce s mimikou tváře. Lee Seung-gi je prostě megastar, ale bohužel se cvičení a rychlé zhubnutí dost podepsalo na jeho tváři, takže už to nebyl on. No a Suzy... viděla jsem ji poprvé a líbila se mi moc. Žádná porcelánová panenka. Prostě normální holka a při tom půvabná i bez tun mejkapu. Jinak dokonalá hudba, výprava a práce kamery (a ajťáků) v té mystické části. Až na ty rychlé přesuny obou lišáků, to jsem měla co dělat, abych se nezačala smát... ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Lee Seung Gi - nejdřív s Gumiho chodil, pak se Gumiho i stal :-) No paráda to je, kombo se Suzy je odzbrojující. 24 epizod uteklo v úžasném tempu, je to skvěle napsané. Vtipné, krásné, smutné, srdcervoucí - spousta dalších lichotivých adjektiv by se dala použít. Bohužel mi ale úplně nesedl ten konec - přesto zůstávám příznivě nakloněna. A OST? Nádhera. Málo seriálů mi nedovolí nejít po noční ještě tři hodiny spát předtím, než to dokoukám :-) ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Jééé krása. Tak tohle pohladilo mou duši a doufám, že druhá řada bude. :) Teď k tomu jak to pro mne bylo. Před asi dvěma roky co už sleduji doramata jsem se dívala na první čtyři díly a moc se mi líbily. Pak pro mne seriál změnou postav značně klesl, ale naštěstí jsem si ho nechala, až na něj budu mít náladu. A ten čas právě přišel a já se zamilovala do každé postavičky, do každého pohledu a písně v pozadí scén. Konec se mi na rozdíl od ostatních moc líbil. Sama bych to lépe nevymyslela, jak lidi dále nabudit. A nejvtipnější mamčina hláška : Ten strom bych snad porazila. Však uvidíte :) Gumiho Fighting :)) ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nevěřím vlastním očím. Dlouho jsem se Gu Family Book bránil, jelikož korejské filmy z historického období nemusím, ale výsledek mě nad míru potěšil. Sice od 16. dílu kvalita klesla a poslední díl mě těžce naštval, ale svými přednostmi dokázal zamaskovat i takovou spoustu slabších dílu. Spousta lidí by si přála další sérii, já určitě ne. Gu Family Book je přesně ten typ seriálu, který jí mít nesmí. ■ Sledovat charakter Choi Kang Chi‘a bylo jako sledovat Naruta, jen v korejském hávu. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

První díl vypadal opravdu lákavě, pak to ale trochu upadlo. Nemohu si pomoci, ale způsob, jakým autoři rozjeli příběh (2. část) by snesl víc propracování tak aby to působilo věrohodněji, já z toho měl pocit lacinosti a účelovosti. Další výtka se týká Suzy – to že mne nedokáže herecky ani žensky uhranout jako většinu mužského publika a fanoušků obecně je zkrátka otázka vkusu, ale spíše jde o to, že v dosti akčním seriálu zkrátka nezapadá. Jejím akčním scénám se kamera vyhýbá jak jen to jde a moc dobře ví proč – ono i jen když tak holka běží, tak to působí dost komicky. Nicméně, nebudu už dál moc šťourat - ač nějaké ty mušky by se v příběhu a logice pochopitelně najít daly. Pokud toto hodím za hlavu, dostávám krásný seriál plný akce, romantiky, zábavy i poučení. Sice bych ho o pár dílů zkrátil a vypustil tím některé přebytečné scény, ale příběh je zajímavý, postavy nejsou černobílé, hlavní padouch se zatraceně povedl a dědek s koštětem je kouzelnej :-) K tomu velmi solidní soundtrack, ale pro dost nepovedený závěr dávám nakonec hvězdičku dolů. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Už začátek nasadil určitou laťku, ale po chvilce už to pro mě nebylo takové. Teprve tak od půlky to zase chytlo šťávu a hltala jsem díl za dílem. Popravdě toto drama patří mezi výjimky, protože místo hlavních hrdinů mě mnohem více bavil vztah mezi Seo Hwa a Wol Ryungem. Tím ovšem nemyslím, že příběh hlavních by byl nějak nezajímavý, ale radši jsem koukala na Choi Jin Hyuka :-D A vlastně kdyby tam nebyl tento vedlejší příběh, asi bych šla s hodnocením trochu níže. Protože ono ani závěr pro mě nebyl úplně světový, byl to dobrý nápad, ale to s tím měsícem ... :-( :-( :-( ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Tak a nemám slov. Tolik pochvalných slov se mi hromadí v mysli, ale vzhledem k euforii, kterou po shlédnutí prožívám, nevím jestli to dokážu ukočírovat do nějakého srozumitelného komentáře. Tak za 1. - už dlouho se mi nestalo, že bych se nemohla odtrhnout od sledování, (seriál jsem zvládla zhruba během týdne a teď dospávám spánkový deficit :-D ). 2. postavy - dokonalá kombinace, bez jediné chybičky. Yeo Wool (Suzy) - první hlavní hrdinka, která mi v ničem nelezla na nervy (vytýkám jí snad jediný čin a to ten, který udělala na přelomu 23. a 24. dílu). Kang Chi (Seung Gi) - toho chlapa prostě miluju, zatím mě ani jednou nezklamal, další komentář je k němu zbytečný, slova na něj nestačí. :-) Wol Ryung (Jin Hyuk) - tak z něho jsem poprvé málem spadla na zadek, hned jak se objevil na obrazovce :-D zatím nejlepší role ve které jsem ho měla možnost vidět (a asi ji hned tak nějaká nepředčí). Admirál Lee Soon Shin (Dong Geun) - ach ten jeho hlas... pokud bych pokračovala, vyjmenovala bych úplně všechny postavy, takže tady končím. Bod číslo 3 - děj - v podstatě naprostá nepředvídatelnost, takových překvapení a zvratů, které jsem nečekala... zde jich bylo mraky. 4. bod - soundtrack. Toliko k mým dojmům :-) Jinak už od prvního dílu jsem se těšila až toho odpornýho záporáka někdo sundá. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pecka!!! Nevím co bylo lepší, zda bojové scény, které mě vracely do klukovských let kdy jsem hltal samurajské filmy, ústřední dvojka kterou jsem si absolutně oblíbil, charismatický admirál u nějž stačilo jen poslouchat ten nádherně zvučný hlas, uhrančivý táta gumiho, mistr grimas Gon, záporák, kterýmu toužíte zatočit krkem a další a další postavy a charaktery, do toho skvělá hudba, výprava, kamera a já nevím co ještě bych vychválil. Jako celek dokonalé, chytlo mě to prvním dílem a po pár nocích vyplivlo nadšeného po posledním díle. ()

Gyrphos123 

všechny recenze uživatele

Jak to všechno shrnout dohromady ?.. Pro mě to bylo něco úžasného, nečekal jsem, že se mi dostane takové spokojenosti.. Výborně rozvinuté postavy, skvělé herecké výkony, skvělé kostýmy, výborná hudba, která vytvoří tu správnou atmosféru, skvělá choreografie.. opravdu nevím, co bych mohl vytknout . :) Konec byl teda dost pozoruhodný a moc mi nedává smysl a jsem dost zvědavý, jestli se dočkáme pokračování, určitě bych byl rád za vysvětlení posledních 10ti minut. Každopádně velice doporučuji. 95% ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Na moje první historický kousek jsem si nemohl vybrat lépe. Příběh byl svižný, stále se něco dělo a na některé postavy nezapomenu. Seriál stojí na pevných základech postav, které herci výborně zahráli. Je těžké vybrat ty nejlepší, ale nejvíce mě oslovily charakterní super-záporák Jo Gwan woong v podání Lee Sung Jaeho, který byl doslova perfektní, Dam Yeo woo v podání Suzy byla super roztomilá a velké uznání si zaslouží Lee Seung-gi, který zahrál Choi Kang Chia svým nenapodobitelným charismatickým projevem. Jako už tradičně nešťastně provedený poslední díl tvůrci zachránily poslední pětiminutovkou. ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve u 18 dílu, ale s jistotou mohu napsat, že tento korejský seriál patří k těm nejlepším, které jsem kdy viděla. Úvodní dva díly mě seznámily s osudem rodičů hlavní postavy. Seriál je vtipný, romantický, ale i smutný. Nejvíce se mi líbí zápletka a triky. Skvělé herecké obsazení a hudba!! :) Dokoukáno! Všech 24 dílů, konec mi přišel poněkud otevřený, tak snad se brzy dočkáme pokračování, jinak zůstávám na svém dřívějším bodování, tento seriál si i přes ten konec zaslouží 5*. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Nemám v lásce pokračování - v čemkoliv, znáte to.., skončit se má v tom nejlepším! Božíčku, ale u této série se to tak nabízí, že? 8) Začnu od konce, který se u korejských seriálů tolik řeší. Volejte sláva! Pro mě jeden z mála konců z kterého jsem byla opravdu, ale opravdu nadšená. Dal se už předem tušit, ale přesto mi vyrazil dech!! Je to seriál, který byl velice očekávaný a nemůžu jinak - po právu opěvovaný. Jak už někteří zmínili, byla tam určitá místa, která trošičku nudila nebo tam dokonce vůbec nemusela být, situace, u kterých si občas klepnete do čela, ale v porovnání s ostatníma seriálama to je prostě pecka a tu neskutečnou práci vidíte v "každém záběru", v úžasném soundtracku a v podmanivých hercích. Zmíním Choi Jin-Hyuka v roli Wol-Ryunga - ta role mu byla šita snad na míru (!?) nebo úžasného Bong-Choola s jeho červenýma tvářema (Poznamenané nejspíš nemalým douškem nějakého moku. :D) a protáhlým hláskem, který mi ještě teď zní v uších :D a dále tichý master Sung Joon, jemuž stačí oči, aby řekl, co si myslí - podobně jako v sérii White Christmas (2011). K hlavní dvojici se snad nemá cenu vyjadřovat... ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Vynikající, téměř bezchybné historické drama s prvky fantasy. Všech 24 dílů jsem s nadšením "hltal", jak jen to šlo. Nevím, co si mám myslet o konci, ale jinak byl příběh naprosto úžasný a strhující, plný napětí a emocí. Spojení Lee Seung-gi a Suzy sice může na první pohled působit zvláštně, ale ve skutečnosti jim to spolu klape dokonale. Obzvláště ona mě velice potěšila svým bravurním hereckým výkonem. Je vidět, že ji nevybrali pouze kvůli vzhledu... Ostatní herci za nimi příliš nezaostávají a jejich postavy jsou velice zajímavé. Už dlouho jsem neviděl tak odporného a krutého záporáka. Zasloužil by si mnohem bolestivější smrt... A na závěr OST, které krásně doplňovalo momentální děj. Gu Family Book je něco, co by fanoušek historického drama neměl v žádném případě vynechat. Jedno z nejlepších, které jsem viděl. "Nemám strach z budoucnosti, která se ještě nestala. Co je to vlastně budoucnost? Není to jen souhrn všech momentů přítomnosti? Pokud se nyní změním kvůli své budoucnosti, jaký pak má smysl žít v přítomnosti?" Yeo Wool - 100% ()

triana 

všechny recenze uživatele

Hlavnému príbehu by som viac ako 3 hviezdy nedala, zato príbehu Kang Chiho rodičov pokojne aj 10. Nechcem diskriminovať mužov s plnými perami (koniec koncov nie je začo), ale na tie Lee Seung Giho (nech ma jeho obdivovateľky hoci ukameňujú) sa mi dobre nepozerá. Ďalšia vec, ktorá mi vadila, boli "timeouty" počas bojových scén. Všetci zrazu prestanú bojovať a čakajú, kým sa naši hrdinovia porozprávajú. Potom pokračujú v boji. A na záver SPOILER: vidiac polmesiac visiaci na broskyňovom strome pri stretnutí s Yeo Wol na konci poslednej časti, na Kang Chiho mieste by mi do smiechu nebolo. Vieme predsa, čo to znamená. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jeden korejský seriál, který pro mě neztratil tempo a diváckou přitažlivost už v polovině odvysílaných dílů. To neznamená, že by tu nebyla hluchá a "vatová" místa - například poslední díl, s výjimkou úplného konce - ale jsou poměrně řídce rozmístěná a nikterak dlouhá. Samozřejmě to není seriál s dokonale logickou zápletkou či naprosto originálním příběhem, ale v rámci hranic Dramalandu přece jen lehce vyčnívá. Třeba už tím, že Kang Chi už počátku ví, co a kdo je v jeho životě důležitý. Stejně tak hlavní hrdinka, kterou hrála Suzy, je už jen díky své schopnosti se o sebe postarat dost netypická v rámci podobných seriálů. A když se na obrazovce vedle nich objevil ještě Gon, ten cool a ne-až-tak-silent type, nemohl jsem si přát víc (na příkladu Gona jsem asi poprvé poznal, co znamená "scene stealer" v akci). A třešničkou na dortu bylo, když jsem se dozvěděl, že seriál je (samozřejmě velmi volně) inspirován skutečnými historickými událostmi, především v osobě admirála Lee Sun Shina a jeho želvích lodí. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Předně bych chtěla říct, že mě to až někdy do poloviny dvaadvacáté epizody dost bavilo. Vyčítat tomu je co, ale plyne to celkem příjemně, i když se tam zrovna nic moc neděje. Co se týče romantické linky, tak příběh Kang Chiho rodičů výrazně zastiňuje hlavní dvojici, ale u té se naštěstí nějaká romantika dlouho moc neřeší. Pominu-li zápletku s hypnózou, tak dokud to běželo v osobní rovině, tak se mi to líbilo. Celkově vztahy mezi jednotlivými postavami mě bavily, obzvlášť pokud šlo o kombinaci Kang Chi - Yeo Wool - Gon. Když se ale řešili Japonci, iritovalo mě to pořád víc. Nějak mi to celé přišlo směšné. Na romantické momenty prostoupené dojemnou hudbou a dlouhými záběry na plačící lidi si příliš nepotrpím, proto pro mě byly poslední dvě epizody celkem utrpením. Nicméně úplný konec spolu se závěrečnou scénou ve mně vyvolaly touhu vidět, jak ten příběh pokračoval dál. ()

Reklama

Reklama