Reklama

Reklama

Epizody(24)

Dítě narozené lidské matce a mýtickému stvoření se touží stát opravdovým člověkem. Pomohou mu na cestě bojovník a lukostřelec? (Netflix)

Recenze (29)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nevěřím vlastním očím. Dlouho jsem se Gu Family Book bránil, jelikož korejské filmy z historického období nemusím, ale výsledek mě nad míru potěšil. Sice od 16. dílu kvalita klesla a poslední díl mě těžce naštval, ale svými přednostmi dokázal zamaskovat i takovou spoustu slabších dílu. Spousta lidí by si přála další sérii, já určitě ne. Gu Family Book je přesně ten typ seriálu, který jí mít nesmí. ■ Sledovat charakter Choi Kang Chi‘a bylo jako sledovat Naruta, jen v korejském hávu. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Lee Seung Gi - nejdřív s Gumiho chodil, pak se Gumiho i stal :-) No paráda to je, kombo se Suzy je odzbrojující. 24 epizod uteklo v úžasném tempu, je to skvěle napsané. Vtipné, krásné, smutné, srdcervoucí - spousta dalších lichotivých adjektiv by se dala použít. Bohužel mi ale úplně nesedl ten konec - přesto zůstávám příznivě nakloněna. A OST? Nádhera. Málo seriálů mi nedovolí nejít po noční ještě tři hodiny spát předtím, než to dokoukám :-) ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

24 epizod uteklo jako voda, a já asi budu marně hledat náhradu. Gu family book je bez rozmýšlení jedno z nejlepších dorama, které jsem kdy viděla. A klidně se vsadím, že tenhle rok ho už nic nepřekoná. Kombinace Lee Seung Giho a Suzy by mě nikdy nenapadla, ale ono to mezi nimi neskutečně funguje. Suzy je skvělá hlavní hrdinka, která mě ani chvíli nenudila. Lee Seung Gi v roli Kang Chia hraje podle mě přesně v takovém položení, jaké mu sedí nejvíce. A pak jsou tu další úžasné postavy. Mezi nimi třeba admirál Lee Soon Shin a charismatická bordelmamá. Je tu také Gon, jehož sice ztvárnil herec, kterého obvykle nemusím, ale tady jsem s ním byla spokojená. A zapomenout nesmím ani na našeho kouzelného, hodného i zlého taťku. Vývoj děje mě neustále překvapoval. A díky tomu, že tu bylo těch příběhů tolik, jsem se ani na chvíli (a to do slova) nenudila. Soundtrack, tady nešlo jen o jednu hezkou písničku a dalších dvacet, které slouží jako pozadí. Tady je těch hodně hezkých písniček hned několik. Z konce, který se některým moc nelíbil, jsem nadšená. Lepší bych si ani nedovedla představit. Takhle mi to v hlavě zůstane ještě hodně dlouho. 5* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po vidění celé série tohoto historického dramatu, jehož poslední díl odvysílala korejská televize před necelým měsícem: Chci vidět sérii 2 (předběžně to vypadá, že na ni tvůrci v závěru přímo odkazují)! Toto bylo na 115% (pokud bych měl vytýkat, tak jen, že se sem tam vyskytne zbytečně dlouhý záběr) a pokud se druhá sezóna vydaří alespoň na 80%, bude to stačit. Chci vidět všechny postavy ještě jednou (o ústřední dvojici je zbytečné hovořit - je zde více dalších, zajímavých osobností) a velmi, velmi bych si přál, aby si Yeo Wool "vzpomněla". Pak by to (pokud to je možné a bude to ve scénáři) bylo dokonalé. A ano. Scénář. Zajímalo by mě, jestli je to podle nějaké knižní předlohy, mangy nebo je to originálně vytvořené pro seriál. Pokud to je originálně vytvořené, pak doufám, že už v tuto chvíli existuje příběh pro druhou sérii a úplně nejlépe, že s tím tvůrci počítali dopředu a napsali ho už při vytváření série jedna. Pak je šance, že bude stejně dobrý a já se velmi, velmi těším. ■ Moje původní průběžné komentáře: Po osmi dílech předběžně maximální hodnocení. Oceňuji příběh, způsob vyprávění, odlišnost od jiných seriálů a fakt, že mi v průběhu děje už několikrát proběhla hlavou myšlenka: "Tak a teď nemám obsolutně šajnu, co se může po tomto ještě stát." Neuvěřitelně hnusný záporák. V průběhu děje mi už několikrát napadlo, že chci vidět jeho hlavu naraženou na kůlu. Těším se na další díly. ■ Jsem čtyři epizody před koncem a stále hodnotím stejně vysoko (jediná věc, při které jsem se necítil zcela komfortně - změněná vizáž jedné postavy - víc se nedá popsat bez brutálního spoilerování). Dcera (také seriál sledující a asi deset dílů za mnou) nechtěla druhý den informovat, v kolik šla spát a jestli vůbec šla spát. ■ Má oblíbená instrumentální skladba ze seriálu: http://www.youtube.com/watch?v=E6ymSfcWW7g Epic :). ■ Začínám být fanouškem herce Jo Sung-Ha (komisař/mistr), kterého jsem viděl už jako krále v Sungkyungwan Scandalu. Velmi charakterní a charizmatický člověk! ■ Konečně trailer, který mohu doporučit: http://www.youtube.com/watch?v=eCI3pEkXQzM ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ono to kvůli tomu konci, který mi moc nesedl úplně čistých pět není. Ale zase strhnout celou hvězdu kvůli posledním minutám se mi moc nechce. První dva díly to byla prostě fantazie. Ale nezklamal mě v podstatě žádný. Akorát té mystiky tam bylo čím dál tím míň. Vystřídala ji realita, příprava na japonsko-korejské války na sklonku šestnáctého století. Se spoilerem zízy až tak nesouhlasím, protože v případě prohry následuje dost tvrdý trest. A na začátku celého seriálu je řečeno, co asi bude až těch 100 dní uplyne. Většina lidí je okouzlena tátou gumiho, já taky, ale daleko důležitější byl pro mě Gon. Jeho postava toho moc nenamluví a přitom mu vidíte až do hlavy. Dokonalá práce s mimikou tváře. Lee Seung-gi je prostě megastar, ale bohužel se cvičení a rychlé zhubnutí dost podepsalo na jeho tváři, takže už to nebyl on. No a Suzy... viděla jsem ji poprvé a líbila se mi moc. Žádná porcelánová panenka. Prostě normální holka a při tom půvabná i bez tun mejkapu. Jinak dokonalá hudba, výprava a práce kamery (a ajťáků) v té mystické části. Až na ty rychlé přesuny obou lišáků, to jsem měla co dělat, abych se nezačala smát... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Historická dramata jsou specifická pro své klíčové historické atributy. Někdy svým hereckým protagonistům mohou dělat potíže, někdy jsou ale naopak motivací zkusit si něco nového, něco, co je o své roli donutí přemýšlet odlišně. A právě to si na vlastní kůži vyzkoušel i jihokorejský herec, miláček tamějších fanynek, Seung-gi Lee, který pro svoji ústřední roli nejenom že shodil několik kilogramů, také si ale musel nechat upravit sestřih a slevit na svém běžném motorickém chování mladého excentrického muže. V rámci přípravy na svoji roli navštěvoval kurzy bojového umění, stejně jako kurzy jízdy na koni, která, jak může divák v průběhu celé série vidět, byla velmi potřebná. A vůbec poprvé ve své herecké kariéře stanul po boku mladší ženské herecké protagonistky, protože Suzy měla v dané době sotva dvacet let, zatímco Seung-gi dvacet pět. (Conspi)
  • Rozpočet doramy byl 13,2 miliónu amerických dolarů, a to v roce 2013 při průměrném kurzu 19.565 Kč/dolar je něco kolem 258,3 miliónů Kč, což dělá 10,76 miliónů korun na jednu epizodu. (Roby)

Reklama

Reklama