Reklama

Reklama

Epizody(24)

Dítě narozené lidské matce a mýtickému stvoření se touží stát opravdovým člověkem. Pomohou mu na cestě bojovník a lukostřelec? (Netflix)

Recenze (29)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět další korejský seriál, který nezklamal. Jistě, mělo to své neduhy - soutěže v zírání, spousta slz, výroky, které mě uváděly v "úžas" a chvíle, kdy jsem se nudila, nebo jak to říct jinak – to, co se právě míhalo na obrazovce mě nezajímalo natolik, abych se se zájem vydržela koukat po celou dobu. Ale mělo to i své velké kouzlo. Klišé a kýč do příběhu zapadly s elegancí, až mě to překvapilo. Smála jsem se, plakala jsem, byla jsem napjatá, byla jsem netrpělivá. Skoro jako bych snad ten seriál prožívala… :-P OST mi přišlo stejné jako u bratrů korejských seriálů – například pomalé cajdáky, které sednou do nálady (nestěžuju si). Vztah mezi hlavními postavami byl moc krásný, užívala jsem si s nimi každou chvíli. Navíc Gon to krásně dokresloval, že tahle trojice mě prostě brala. Občas jsem se bála, že to zabředne do typických schémat, ale byla jsem mile překvapena, že se tak nestalo. Ovšem polovinu posledního dílu jsem protrpěla - nemůžu si pomoct, ale přišlo mi to strašný. Také mi bylo hned jasný, že když se stalo tohle a já vezmu v potaz všechny okolnosti, je jasné, jak to bude úplně končit a hle, nemýlila jsem se. Což by zase tak nevadilo, koneckonců pro mě asi druhý nejlepší konec, který scénáristi mohli vymyslet. Užila jsem si to. Pokud se chcete pobavit, zabojovat, zaitrikařit i dojmout, berte všemi deseti. Silné 4*. *SPOILER* Co se týče naplněnosti nebo nenaplněnosti seriálu, tj. stát se člověkem a najít knihu Gu. Já si myslím, že to tvůrci naplnili bezchybně. Možné ne tak okatě, ale je to tam. V posledním díle se Kang Chi admirála ptá, jestli si myslí, že kniha skutečně existuje. A on mu odpoví, že pokud věří, tak ano. Jenomže jeho milovaná už tu není, a tak v knihu věřit nechce – sám říkal, že bude čekat na někoho dalšího, s kým bude chtít strávit život. Podle mě kniha Gu není nic hmotného, žádná kniha. Je to prostě 100% přesvědčení, že "já už nechci být nesmrtelný, já chci s touhle ženou strávit život a umřít". A ten sto denní rituál je tam jen od toho, aby jeho usmyslení potvrdil a zpečetil. Podle mě si každý z rodiny Gu v sobě tu knihu nese (něco jako genetická genealogie). Alespoň tak to vidím, když se nad tím zamyslím. *KONEC SPOILERU* Přeloženo. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Jééé krása. Tak tohle pohladilo mou duši a doufám, že druhá řada bude. :) Teď k tomu jak to pro mne bylo. Před asi dvěma roky co už sleduji doramata jsem se dívala na první čtyři díly a moc se mi líbily. Pak pro mne seriál změnou postav značně klesl, ale naštěstí jsem si ho nechala, až na něj budu mít náladu. A ten čas právě přišel a já se zamilovala do každé postavičky, do každého pohledu a písně v pozadí scén. Konec se mi na rozdíl od ostatních moc líbil. Sama bych to lépe nevymyslela, jak lidi dále nabudit. A nejvtipnější mamčina hláška : Ten strom bych snad porazila. Však uvidíte :) Gumiho Fighting :)) ()

Reklama

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Lee Seung Gi - nejdřív s Gumiho chodil, pak se Gumiho i stal :-) No paráda to je, kombo se Suzy je odzbrojující. 24 epizod uteklo v úžasném tempu, je to skvěle napsané. Vtipné, krásné, smutné, srdcervoucí - spousta dalších lichotivých adjektiv by se dala použít. Bohužel mi ale úplně nesedl ten konec - přesto zůstávám příznivě nakloněna. A OST? Nádhera. Málo seriálů mi nedovolí nejít po noční ještě tři hodiny spát předtím, než to dokoukám :-) ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nevěřím vlastním očím. Dlouho jsem se Gu Family Book bránil, jelikož korejské filmy z historického období nemusím, ale výsledek mě nad míru potěšil. Sice od 16. dílu kvalita klesla a poslední díl mě těžce naštval, ale svými přednostmi dokázal zamaskovat i takovou spoustu slabších dílu. Spousta lidí by si přála další sérii, já určitě ne. Gu Family Book je přesně ten typ seriálu, který jí mít nesmí. ■ Sledovat charakter Choi Kang Chi‘a bylo jako sledovat Naruta, jen v korejském hávu. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Tak a nemám slov. Tolik pochvalných slov se mi hromadí v mysli, ale vzhledem k euforii, kterou po shlédnutí prožívám, nevím jestli to dokážu ukočírovat do nějakého srozumitelného komentáře. Tak za 1. - už dlouho se mi nestalo, že bych se nemohla odtrhnout od sledování, (seriál jsem zvládla zhruba během týdne a teď dospávám spánkový deficit :-D ). 2. postavy - dokonalá kombinace, bez jediné chybičky. Yeo Wool (Suzy) - první hlavní hrdinka, která mi v ničem nelezla na nervy (vytýkám jí snad jediný čin a to ten, který udělala na přelomu 23. a 24. dílu). Kang Chi (Seung Gi) - toho chlapa prostě miluju, zatím mě ani jednou nezklamal, další komentář je k němu zbytečný, slova na něj nestačí. :-) Wol Ryung (Jin Hyuk) - tak z něho jsem poprvé málem spadla na zadek, hned jak se objevil na obrazovce :-D zatím nejlepší role ve které jsem ho měla možnost vidět (a asi ji hned tak nějaká nepředčí). Admirál Lee Soon Shin (Dong Geun) - ach ten jeho hlas... pokud bych pokračovala, vyjmenovala bych úplně všechny postavy, takže tady končím. Bod číslo 3 - děj - v podstatě naprostá nepředvídatelnost, takových překvapení a zvratů, které jsem nečekala... zde jich bylo mraky. 4. bod - soundtrack. Toliko k mým dojmům :-) Jinak už od prvního dílu jsem se těšila až toho odpornýho záporáka někdo sundá. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet doramy byl 13,2 miliónu amerických dolarů, a to v roce 2013 při průměrném kurzu 19.565 Kč/dolar je něco kolem 258,3 miliónů Kč, což dělá 10,76 miliónů korun na jednu epizodu. (Roby)
  • Historická dramata jsou specifická pro své klíčové historické atributy. Někdy svým hereckým protagonistům mohou dělat potíže, někdy jsou ale naopak motivací zkusit si něco nového, něco, co je o své roli donutí přemýšlet odlišně. A právě to si na vlastní kůži vyzkoušel i jihokorejský herec, miláček tamějších fanynek, Seung-gi Lee, který pro svoji ústřední roli nejenom že shodil několik kilogramů, také si ale musel nechat upravit sestřih a slevit na svém běžném motorickém chování mladého excentrického muže. V rámci přípravy na svoji roli navštěvoval kurzy bojového umění, stejně jako kurzy jízdy na koni, která, jak může divák v průběhu celé série vidět, byla velmi potřebná. A vůbec poprvé ve své herecké kariéře stanul po boku mladší ženské herecké protagonistky, protože Suzy měla v dané době sotva dvacet let, zatímco Seung-gi dvacet pět. (Conspi)

Reklama

Reklama