Reklama

Reklama

Ray Donovan - Série 1

(série)
USA, 2013, 10 h 33 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

Ann Biderman

Hrají:

Liev Schreiber, Paula Malcomson, Eddie Marsan, Dash Mihok, Kate Moennig, Pooch Hall, Kerris Dorsey, Devon Bagby, Jon Voight, Peter Jacobson, Ambyr Childers (více)
(další profese)

Epizody(12)

Recenze (11)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od pilotního dílu naprostá seriálová pecka připomínající Spáče. Místy až předramatizovaná, ale aspoň to pořád neskutečně valí. Postavy včetně vedlejších sympatické, zajímavé a zábavné, což podtrhuje perfektní casting i herecké výkony na čele s ultra charizmatickým Schreiberem, Voightem a Woodsem, přičemž ostatní se ale vedle nich rozhodně neztratí. Dost mě bavil Bunchy a samozřejmě Mick. Člověk si říká, že kdyby Ray trochu víc komunikoval s vlastní ženou a dětma, ušetřil by si spoustu problémů, ale holt to nemá v povaze. Na konci první série i ukáplo pár slz. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Raye jsem se po přečtení synopse dost těšil a první díl mě navnadil přesně na to co jsem od seriálu očekával. Bohužel postupem času je to spíše dost temné rodinné drama o nepěkné minulosti jedné ne zrovna ideální rodiny a očekáváné téma se nedostává. Naštěstí jsou zde výborní herci a ke konci to docela přitvrdí. Určitě zkusím další sérii, ale na komplet to zatím nevidím. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem se seriálem vcelku spokojen, přestože jsem si od něj původně sliboval něco jiného. Přece jen jsem si myslel, že se tvůrci budou více věnovat Rayově práci, než jeho rodinným vztahům, proto to lehké zklamání, které se ale zcela vytratilo v průběhu posledních čtyř epizod. Velmi spokojen jsem byl s obsazením jednotlivých rolí, zvlášť Liev Schreiber, Eddie Marsan a Jon Voight byli velice přesvědčiví. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky vynikajícím hercům, barvitému scénáři a perfektní vizuální stránce je o zábavu postaráno. Jedná se o civilní krimi-drama s komediálními prvky, kde občas nám tvůrci naservírují realistické bitky a sem tam někdo dostane headshot. Tohle skutečně není o akci, nikam se nespěchá, veškeré dějové linky po první sérii pečlivě uzavřeny - všechno je přirozené a premisa o cápkovi, který žehlí problémy neschopných lidí a na ty svoje je zcela bezmocný, mne k seriálu magnetizuje. Škoda, že bitek není víc, i tak se ovšem nadmíru bavim a zejména Liv Schreiber jakožto Ray Motherfucker Donovan interpretuje famózní výkon spolu s Jonem Voightem (Mickey). Spolu vidět moc nejsou za to každá jejich vzájemná konfrontace je nervy drásající. Vůbec nezaostává ani rodina Donovanů (sebeničící Bunchy co furt chlastá, Terr a jeho "vztah" se sestřičkou, dcera, syn i manželka Raye) a naprosto žeru jeho parťáky (lesbička Lena, Izraelskej badass Avi). Potěší i správně démonický gangster Sully, hotovej automat na hlášky a vlk samotář od FBI, zasranej puntičkář, co Donovanům fakt zatopí. Chválím chytlavé soundtracky, přesto u mne vede instrumentálka, která hraje skoro neustále. Ohledně té akce, je Rková takže průstřely jdou vidět, bitky mají jednoduchou choreografii se složitými kryty, jsou kontaktní, bez střihů, realistické a dynamické - dost mi seriál připomíná Breaking Bad. Uvidím co nabídne druhá série, po první všecko šlape tak jak má, elegantní, emocionální, napínavé, syrové, autentické s charismatickým borcem, jezdící v luxusním autě a procházejícím skrz ty největší žumpy v LA. 9/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podařený dramatický seriál se skvělými postavami, perfektně zahranými. Titulní Ray se živí řešením (= nevybíravým odstraňováním) problémů smetánky v L.A., větší bolení hlavy má však z hluboko pohřbené minulosti vlastní rodiny, pomalu vyplouvající na povrch po propuštění jeho lehkovážného otce-kriminálníka (bezkonkurenční Jon Voight). SÉRIE 1 je především právě o postupném poznávání, co vztahy mezi Donovanovými tak nevratně narušilo a poškodilo. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně top. Nahned od pilotního dílu jsem věděl, že si seriál zamiluju. V první sérii poznáme především Rayovu rodinu, jeho minulost a pár přátel. Příběh super. Možná je trochu škoda, že v některých dílech jde až moc o rodinu než přímo o práci. Ale moc mi to nevadilo. Spíš mě maličko štvalo to, že vám seriál neřekne, co kdo dělá přesně za práci. Musíte si většina domyslet. Jako že proč mají miliony, jak tohle funguje, přeci tohle vše nemůžou zvládat pouze tři lidi a pár pomocníků. Každopádně i tak jsem to celé žral. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první půlce jsem myslel, že sleduju nejlepší seriál desetiletí. Pak už se zlehka začala vytrácet Rayova práce a dění se motalo jen kolem jeho rodiny (což není samozřejmě na škodu, ale nic se nesmí přehánět), konkrétně linka Bridget s Marvinem byla teror. I přes tohle, moje hodnocení ukazuje pětku, a to svědčí, že i tak tohle byla kurevsky dobrá série a není důvod něco měnit. ()

xwerm 

všechny recenze uživatele

Je to celkom v pohode seriál, aj keď sú tam niektoré úplne zbytočné veci ako jeho žena a deti. To je úplne zbytočné sledovať. Jeho žena je špatná, deti nesympatické a melú samé zbytočné veci, takže po čase som to začal pretáč vpred a sledoval len to zaujímavé a to je celkom fajn. ()

aneta105 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc jsem tomuto seriálu nevěřila a tak jsem shlédla první řadu, jen na zkoušku. A sakra! Přecenila jsem ho a dokonce se stal můj oblíbený. Dobrý děj, skvělé obsazení, herecé výkony luxusní a navíc soudrack překvapil. Hm, asi budu příštš držet pusinku na uzdě :D 90%. ()

Johny203 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyčerpávajúci nával sračiek padajúcich na hlavnú postavu z ktorého postupne je ťažko aj divákovi. Prevažne rodinná dráma doplnená o niekoľko bizarných situácií z Rayovej práce. Skvelý primárny (M) aj sekundárny (S) záporáci a úchvatne zlý Jon Voight. Excelentná séria. ()

Reklama

Reklama