Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 2

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Recenze (459)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

10 pravidel je o level lepší komedie než ty klasické Janákovy jako SNOWBORĎÁCI či RAFŤÁCI, které byly natáčeny vyloženě na pubertální publikum. Tohle je komedie pro diváky jakéhokoliv věku. Soustřeďuje na nesmělého vysokoškoláka Marka, kterému je potřeba pomoct, jak získat nějakou holku. Má tu výhodu, že má otce, který mu dává rady a říká, jak na to. Ne že by všech deset pravidel bylo vhodných, ale především ty první jsou zásadní - získat informace, dělat to, co tu holku zajímá a co má ráda a neustále ji sledovat. Kromě toho je to i zdařilá, odpočinková komedie se spoustou vtipných či tragických situací, v níž vede sádra v autobuse a především hořící stan a spadlé auto do zatopeného lomu. [11001. hodnocení, 443. komentář, 57%] ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Příběh (až na detaily) i hlavní postavy jsou mi natolik sympatické, že si film čas od času pouštím znovu a znovu. ()

kerkulka 

všechny recenze uživatele

Je to živý, je to vtipný. Opravdu jsem neměla tušení, že se z tohohle filmu vyklube něco víc než další přiblblá "komedie". Ano, některé scény jsou možná trochu přehnané, ovšem, to vůbec nevadí.. Opravdu upřímně jsem se dosyta nasmála - a stejně tak celé kino.Ruml s Donutilem (a "high manem") byli skvělí, stejně tak hudební podkres. Jsem velice příjemně překvapena!! Co překvapená, zbožňuju to:) Jen by se příště mohl natočit film třeba o "10 pravidlech, jak svést chlapa" :) ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Česká tvorba mi, asi jako všem, v poslední době přijde totálně na nic. U tohoto snímku se mi ale moc líbil trailer a tak jsem si řekla, že mu tu šanci dám. No, není to něco, u čeho bych jásala, ale ani to nepovažuji za ztrátu času. Film celkem vtipně nahlíží na chování mladíka, který prostě ne a ne sbalit holku, shodou okolností jeho tatínek vydává takové ty knihy jak sbalit holku, rady, tipy.. atd.. :D Matouše Rumla mám ráda, tomu klukovi to prostě věříte a v roli jeho otce Miroslav Donutil, tam se ani neodvažuji hodnotit, na to fakt nemám, to je pan herec. Nesedla mi úplně role vyvolené dívky, ale tak, byla snesitelná. A protivníka hlavnímu hrdinovi ztvárnil Jakub Prachař, tam taky není co vytknout :D Hraje namyšleného zbohatlického chlápka, který si prostě dělá zářezy.. Takže jo, dobrý ;) ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Celkově je to dost bída, nicméně pár světlých scén se zde objevuje. Film místy zvedá Miroslav Donutil, a tak ho jako celek hodnotím cca 50%. Jinak ale je to o ničem a ke zhlédnutí nedoporučuji. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Klišovitý film s milionkrát ohraným tématem i schématem (a ještě je to remake italského filmu, jestli jsem to dobře pochopil). Kdyby film skončil po 1 hodině a 10 minutách, bylo by skoro jako ze života. Nenudil jsem se, takže to nesepnul úplně dolů a navíc Donutil opět zahrál svou roli skvěle a zbytek obsazení není špatný. Speciální zmínku zaslouží Dolanský, on hraje magory fakt dobře, ještě pár takových rolí a budu věřit, že je takový i v opravdovém životě, i když v podstatě hraje jen jednu roli:-). ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Až nečakane ma to pobavilo. Pustil som si to na zaspatie, a napriek nie originálnemu námetu ma to dokonale prebralo. Nečakajte nič a bude vám naservírovaná dostatočná dávka nenáročnej zábavy a znesiteľnej romantiky. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Určitě nadprůměr mezi českými teen komediemi, ale to se od Janáka dalo tak nějak čekat. Nad samotným scénářem se radši nebudu pozastavovat, neboť i přes snahu je to stále trochu pohádka. To ale nemění nic na tom, že jsem si užíval a nic nemusel řešit. Shootout pro Donutila, který se pro takové role narodil a já si čvachtal při každé jeho scéně. Úplně mi tam neseděla role Kristíny Svarinské, ale její slovenská národnost a mluva to částečně vynahradily. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Nebyla to smrt, čemuž se divým, protože vše tomu naznačovalo. Nejedná se o špičkový snímek bez sebemenších chybiček, to rozhodně ne, spíše bych řekl že tento film několikrát lehounce zaškobrtne v ohraných momentech a sem tam zapluje do nevýrazných a trapných momentů. Spokojenost na místě sice není, ale jako film z čistého nebe, určený pro ostýchavé mladé pány, dodávajíc jim odvahu jít na věc - ideální. - 5/10 - ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Trochu mne mrzí, že v současné době Karel Janák tak trochu rezignoval na celovečerní tvorbu, kterou dle mého názoru na české poměry nadstandardně odstartoval czech verzemi teenagerských komedií a svůj um obrátil k často podprůměrné televizní tvorbě. 10 pravidel jak sbalit holku je zrovna příkladem látky, která by se při troše té péče na filmové plátno dala dotlačit. Jednoduchá, klidně trochu laciná crazy komedie - není třeba za každou cenu pokoušet se o Českého lva.....ale to by se muselo chtít!?!?! Sednout si nad tím, dotáhnout, vyšperkovat a hlavně kompletně přeobsadit. Takhle to je pouze relativně zábavné televizní povyražení na všední podvečer.....což je pane Janák, podle mne málo. ()

Joey(1) 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zdejším komentářům místních škarohlídů jsem čekal hloupou troškovinu, místo očekávané trapnosti jsem nicméně dostal zábavnou, příjemnou jednohubku se slušným obsazením a dostatkem vtipných momentů. ()

goni 

všechny recenze uživatele

Velmi svieza a zabavna komedia pre nenarocneho divaka. Netreba tam hladat nejaku hlboku myslienku, neotrepany namet ci prepracovany dej. Je to proste oddychovka, pri ktorej sa divak dobre uvolni a mnohokrat aj zasmeje. Jedine co mi fakt vadilo, bola Tereza Nvotova, na ktoru sa zle pozeralo a este horsie ju pocuvalo. Jej cestina s neuveritelne silnym slovenskym prizvukom doslova pilila usi [22/2014]. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix příběhů ze života, vyhulených gagů a americké romantiky. Neříkám, že je to dokonale vyladěné a kompaktní, ale zas tolik se to netluče. A zejména v první půli jsme se dusili smíchy. Pokud by se ale chtěl divák dozvědět něco praktického o balení holek, pak by měl jít spíš na film o záporném hrdinovi tohoto snímku. ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Díky za Janáka a jeho příjemný rukopis. Bez něj by byla česká kinematografie už tak dost líná. Česko-Slovenský pár je fajn nápad. Ruml mi tam ale nesedí a Dolanskýmu jsem ty špeky nějak nevěřil. - 70% ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jeden český film, který vyčnívá z těch jednolitých, fádních, rádoby vtipných českých filmů!!! ()

Reklama

Reklama