Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 2

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Recenze (459)

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Taková klasická romantická komedie, která, na rozdíl třeba od Probudím se včera, neodkazuje na úspěšné české komedie osmdesátých let, ale mnohem více připomíná americkou produkci přelomu tisíciletí. S tím souvisí i lehké klišé, včetně tradiční závěrečné "běžecké" scény. Na druhou stranu je zde dostatek originálních prvků, které nevykrádají zahraniční produkci a naopak příjemně pobaví, překvapí a neuráží. Více jsem ocenil výše uvedený film s Jirkou Mádlem, ale i zde se jedná, nejen v rámci naší produkce, o velmi solidní nadprůměr. 65 % ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Od Karla Janáka jsou většinou povedené a vtipné komedie a i tato se mu povedla, byla vtipná, zábavná i když v nějakých úsecích byla trochu nudnější ... Ale na české poměry spokojenost. 60% ()

Kubeska 

všechny recenze uživatele

Není to tak pitomé jako Snowboarďáci nebo Rafťáci, ale pořád se to nese v podobném duchu, akorát technická stránka je lepší a i herci hrají slušně a zbytečně se nepitvoří. Film neurazí a po skončení na něj nejspíše rychle zapomenete. ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Mohlo to možná být vtipné, ale není. Některá pravidla jsou pravda, některá jen finty jak se dostat ženě do kalhotek. Ale co film totálně posunuje k braku je skutečnost, že filmový loser musí být tragéd, budiž, ale určitě ne takový, aby mu při každé jízdě jeho vozem, padala mřížka od chladiče! Spousta nelogických chyb, za zmínku uvedu termín zkoušky, té poslední. Asi nějak neumím počítat a 2 týdny utíkají hrdinovi pomaleji! Taky se mi nechce věřit, že by Markův sok vynaložil tolik energie pro jeden večer v nóbl hotelu! Přehrávání, nereálný svět. Ale asi to tak muselo být přehnaně kontrastní. A to že Dolanský hulí, není vtipné ani šokující. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Často křečovité a ohrané ale místy i celkem zábavné. Mezi českými komediemi posledních let určitě to lepší. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně hloupé, trapné a nazábavné. Tahle "komedie" nemá (snad kromě atraktivní hlavní hrdinky) co nabídnout. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Až na do očí bijící product placement, což ovšem není problém jen ojedinělý, poměrně solidní zábava. Opět podceněno, jak už bývá zvykem. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Tuctová, zbytečná, bez šťávy, "komedie" s nesympatickou a přehrávající hlavní hrdinkou, která když byla na scéně, bylo mi z jejiho výkonu trapně... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Režisér se trochu moc pokoušel napodobit americké teenagerské komedie tohoto typu, naštěstí nesklouzl k jejich často trapným vtípkům, takže v pohodě. ()

GIK odpad!

všechny recenze uživatele

To bych blil, co se teď točí. Drogová doupata, vysmažení narkomani a k tomu vyžehlený Donutil s vizáží démona. Trapné vtipy založené z 90 % na tom, že se tam potácí zhulené zombie. Půlhodinky stačilo. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Něco jako Snowboarďáci a Rafťáci, což je v pořádku. Když jsem šel do kina, chtěl jsem něco takového, a taky dostal. Většinu scén z filmu už jste někde viděli, většinu postav ostatně taky, viz Dolanský a jeho smažka. Ale co, funguje to zas a znova a docela dobře, pobavil jsem se. ()

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se u českého filmu v kině tak dobře nenasmál :))) Markův "přirozený talent" v navazování známostí v kombinaci se snahou řídit se otcovým "kanonizovaným desaterem" vytváří při kontaktu s realitou smršť bezprostředních komických epizodek. Významně k tomu přispívá nejen Markova přirozená spontánnost ale i aktivní otevřenost a "láska k rostlinkám" "toho, který stoupá vzhůru andskou stezkou", což má zejména v prostředí se "zvýšenou potřebou společenské etikety" značně gradující groteskní charakter :) ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně komedie česká, která se mi líbila. Skvělá oddechovka, nenáročný, dobře plynoucí děj. Donutil nezklamal, Prachař klasika. Hlavní duo bylo pro mě překvapením, neznám ani jednoho :) ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Největším problémem tohohle snímku je jeho monotonost a neoriginalita. Rozhodně neočekávejte žádnou invenci nebo překvápko. Příběh je vcelku slabý a nezajímavý. Naštěstí i přes tyto výtky to drží pohromadě a je to docela koukatelné. Film na jedno použití, který neurazí, ale rozhodně nebudete nadšeni. 50% ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se docela bála, cose z tohodle vyvrbí... Ale nakonec to byla vcelku vtipná klasika na trojku. Ale! Prachař neuvěřitelně hrozný... A my jako máme málo českých mladých a hezkých hereček, že si sem musíme pořád tahat nějaký sloveny? A navzdory očekávání mě Donutil moc nebavil... ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý český romantický remake talianskeho filmu (ktorý som nevidel) tentoraz o jednom českom lúzerovi, čo sa snaží s pomocou svojich kamarátov a otca a 10 jeho desiatich pravidiel očariť jednu Slovenku, pričom sa mu do cesty behom pár dní postaví taká prehnaná hromada prekážok, že to už v takom rýchlom časovom slede ani nie je vtipné... Samozrejme, že tu ani kúsok reálnosti hľadať nemôžeme a nemá význam ju komentovať, ale hlavná humoristická vložka tiež nefunguje až tak, ako by sa na komédiu patrilo - pár vtipných scén tu pochopiteľne je (táborák, Sandokan...), ale ako celok to príliš z priemeru nevyčnieva a nezachraňujú to ani celkom príjemní herci, ani prostá kamera a už vôbec nie réžia a otravná dookola hrajúca patetická hudba. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Je to mnohokrát zopakovaný koncept, kdy nesmělý, roztržitý smolař usiluje o nedostižnou krásku a soupeří s nějakým protřelým playboyem. Casting je v tomto smyslu přesný, Matouš Ruml je jako Ben Stiller, bohužel mě dokázal v mnoha momentech i stejně iritovat. Kristína Svarinská je taky dobrá volba, atraktivní, ale lidská, příjemná, taky trochu střelená, jak se říká anglicky "likeable". Škoda, že takové v reálném životě téměř neexistují. Je to celkově blbina, ale je tam řada opravdu vtipných momentů (například perla Labuanu mě fakt pobavila...) a oproti jiným žánrovkám, zejména hollywoodské produkce, jsem se více bavil a trapných momentů bylo méně. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

odpočinková romantická komedie ze života s pohádkovým koncem. Já se bavila a skutečně si odpočinula. Po dlouhé době sem si říkala že ta česká filmografie zas možná nebude tak špatná :-) 85% si to rozhodně zaslouží :-) ()

Reklama

Reklama