Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 2

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Recenze (459)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jako musím říci, že tohle byl po dloooooouhé době opravdu velice koukatelný film české tvorby. Žádný brak, žádné trapnosti, dobře vybrané ústřední dvojice, děj příjemně utíkal. Tak trošku bych jej přirovnal k o dost slavnějšímu filmu Hitch: Lék pro moderního muže kde Willa Smithe hraje Miroslav Donutil a nemotorného ňoumu Kevina Jamese snažícího se zaujmout svou lásku hraje Lexa z Comebacku. Za mě naprostá spokojenost. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie u které jsem se docela zasmál. Lexa byl super stejně jako Dolanský. Jde o romantickou komedii a ty prostě nemůžou končit špatným koncem, bohužel ve skutečném životě si v 99ti případech ze 100 slečna, po které pálite vybere septika (ti co mě znají ví co tím myslím, pro ty ostatní takhle definuju synky co jsou ostudou našeho pohlaví- perefektním prototypem septika je například Justin Bieber)...6/10. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Noaco..Mě se to prostě zalíbilo hned od začátku. Jak jsem už dříve ve svých komentářích zmiňovala - zbožňuji filmy o 'loserech', kteří neví co se svým milostným životem. Kdekdo by potřeboval také svého vlastního Miroslava Donutila :-). Zalíbilo se mi i herectví Matouše Rumla, kterého jsem doteď znala pouze jako neohrabaného a praštěného teenagera Lexy, ze známého seriálu Comeback. Těžko jsem si ovšem zvykala na andělsky blonďatého Prachaře v roli proutníka :-). Film podařený, hudba i obsazení a zápletky též. Jsem nadmíru spokojena a jestli se objeví v českém zabahněném filmovém rybníčku nějaký další podobný skvost, tak si pro něj mezi těmi nánosy bahna ráda polezu :-). ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ťažký gýč, ktorý škrípe a ktorý bez dobre vypointovaných fórikov je len lacným odvarom zo sezónneho úletu. Netvrdím, že kontúry to nejaké má, aj to odľahčenie je prítomné, ale potom je tam x umelých a presladených, skoro až natruc vopchaných komponentov, ktoré z toho robia toxickú odvarovňu. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Jsem nesmělý, ale léčím se mám rád takové náměty. Matouš Ruml je talent, byl skvělý i ve Stardance (a bude nám ten pořad letos chybět!!!),  ale vydat se za ním do divadla pro mě není tak jednoduché a po svém ikonickém Lexovi nedostal před filmovou kamerou tolik zajímavých příležitostí. Takže jsem ho moc rád viděl v hlavní roli - a na víc opět jako otloukánka, byť tentokrát inteligeního. Od Karla Janáka mě sice vůbec neoslovili (pro čásť mých vrstevníků nebo (skoro)vrstevníků možná kultovní) Rafťáci, ale zase jsem si od něj celkem oblíbil pohádku Princezna a půl králoství, kterou mi tahle komedie i párkrát připomněla.  Sice vážně nemusím Jakuba Prachaře (až na na něktěré songy od Nightworku, ale to už je dost dávno.:D), ale zde se mi (stejně jako v Princezně) do té odpudivé záporné  postavy proti Rumlovi hodil. Oproti některým novodobým  českýmm lidovým komedíím jde o solidní oddychovku, která relativně dobře a pohodově   šlape. Mně se teda na to po většinu času koukalo dobře. Speciálně mě hodně pobavila servírovaná večeře tátovi a rozhovor na záchodcích.:o Ale i u dalších ,,balících´´ situací jsem se průběžně usmíval a těšil se na další. Při vahání nad hodnocením, nakonec zvolím asi lepší tři hvězdice,  ale byť se snímek  může opět zdát (hlavně ve druhé půlce) trochu schématický, tak se mi o to více líbilo závěrečné podprahové sdělení, že robotická pravidla jsou vlastně k ničemu a celkový dojem je milý.  Já jsem docela potěšen. A Miroslav Donutil mě se svým typickým herectvím (ale tentokrát v roli experta na balení) osvědčeně bavil. Jakejch vašich knih? Vždyť jste je ani nenapsal-Říká ti něco vydavatel, chlapečku? ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Perfektně jsem se bavila. Smích prozvoňoval celý náš pokoj ve třech různých tóninách. Každá z těch individuí na jejich trávovém bytě mě rozesmívala jiným způsobem a Donutil tomu všemu nasadil korunu. Bohužel nemůžu pominout fakt, že pokud jsem se nesmála, tak jsem kývala hlavou nad tím, jak je to trapné. Což uznejte sami, naprosto zničí celkový dojem. Když to vezmu kolem a kolem, tak mě ale překvapil, protože jsem od toho čekala totální koninu na max. 1*, ale je to tak 3-4*. P. S. Závidím jim tu střechu.. chci taky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková klasická romantická komedie, kterou dostanete dnes skoro všude. Je tu strašně moc vidět, že ten mustr jsme už také okopírovali podle Američanů a prostě jeden jasnou zápletku, která může zaujmout jen jediným - sem tam je vtipná. A ano, tahle česká komedie je sem tam vtipná. Ne moc, ale něco se najde. Navíc já mám Matouše Rumla rád. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Hodně milý překvapení. Pro mě jeden z nejpříjemnějších českých filmů za poslední dobu, Matouš Ruml i Kristína Svarinská byli ve svých rolích skvělí, nezaostávali ani ostatní herci. Vřele doporučuju. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

O tento film jsem nejevila zájem a myslela jsem, že ho zcela vypustím. Důvodem byl Janák, který mě ničím neuchvátil a nějak se mi nezdál dlouhý a puberťácky znějící název. Rodinný klan nakonec rozhodl jinak a já film viděla. Musím uznat, že jako oddechová záležitost se film povedl. Dokázal mě v některých okamžicích pobavit. Jednoduchý scénář, který není ničím závratným je solidně zpracován. Vše dobře odsejpá, nic nevyzní nijak trapně. Všechny postavy splnily své . Co mi bylo sympatické, že zde Slovenka mluvila slovensky, konečně na to někdo přišel, že to je stokrát lepší než, když se snaží mluvit česky nebo je někdo jiný nadabuje. Faktem je, že se mi přes noc film vypařil z hlavy, ale vím, že při sledování mi bylo příjemně. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenáročné milé rozptýlení po těžkém pracovním dnu. 1) 44letému Karlu Janákovi budiž čest za tento lehký pohodový snímek, který z nás snímá břemeno nutnosti posuzovat a přemýšlet. Stačí se jen s Erikem (roztomilý 36letý Jan Dolanský) kouknout do Malajsie a je vystaráno._____ 2) 29letý Matouš Ruml (hlavní postava Marek) se mi v rolích různých neschopných mimoňovitých bambulů už začíná pomalu zajídat. Daleko více sexy mi připadl v rozhovoru se svým otcem, kdy mu opilý říká, co si o něm a jeho charakteru myslí. To 31letý Jakub Prachař (Markův soupeř Filip) měl s rolí větší štěstí, i když ani on nehraje žádného debila, jenom poněkud zhýčkaného zbohatlického synka a klátiče. 63letý Miroslav Donutil (Markův otec) se úkolu zhostil se svým obvyklým šarmem. Role hloupé husičky tak zbyla na 25letou Kristínu Svarinskou (obletovaná dívka Stephanie)._____ 3) Pro pomoc případným zájemcům uvádím deset zmíněných zázračných pravidel, jak tedy získat holku. 1. znát svou kořist - 2. musí si všimnout - 3. ohromit - 4. prolomit tři strážce - použít osud, probudit touhu a dorazit - 5. nevolat jako první - 6. porazit soka - 7. pravidlo líbací a postelové (ve filmu vynecháno) - 8. nech to na přírodě - 9. zničit soka - 10. když se to nepovede, tak se nezbláznit. A je to doma. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je záruka kvality, tam to bude vždy stejné, kde se prostě objeví on, tak se divák válí smíchy! A nejinak tomu bylo i u této české komedie :-) byl jsem až překvapený, protože jsem se ji dlouho snažil vyhnout, tak moc už nevěřím českým filmům! Nicméně je pravdou že mě film do děje okamžitě vtáhnul a já se bavil úplně po celou dobu. Určitě se asi nedá doslova řídit pravidly, které se ve filmu objevují, nicméně právě pro tenhle film to byla dokonalá dějová zápletka která z něj udělala zábavu o kterou asi šlo především. Film se pro mne stal právě tou zábavou relaxem a poutavou podívanou:-) ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

50%.Chvílemi jsem se bavil, chvílemi se tvářil kysele kvůli trapnosti a kýči (vrcholem je střídání scény běhu a hotelového svádění). Kristína S. je kočka, ale nějak jsem nedokázal spolknout, že by po všem, co jí ten nesmělý astronom prováděl před tím, o něj stále mohla mít i byť jen sebemenší zájem. Donutil filmu pomáhá svým standardním šarmem, zato ta rádoby vtipná postava neustále hulícího spolubydlícího je jednoduše strašně uhozená. Příšerný výběr hudby korunuje spíše negativní pocity z filmu, jehož námět mi přijde zajímavý, avšak scénář a režie nekvalitní. Protože mám rád romantické komedie, zaokrouhluji nahoru na tři hvězdy. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem omylem v autobuse do Anglie. Vůbec mi to nesedlo a připadalo mi to strašný. Hrozný scénář, který se má jako zalíbit teeenagerům, naprosto zbytečné figurky (jaký smysl tam měl Dolanský?) a dementní, nafouknuté scénky jako z grotesky (scéna v lomu), které mají být jakože vtipné a posouvat "děj" dopředu. Kdybych si měl vybrat, tak raději tři kinedryly a prospat celou cestu, než takový kraviny, který mě tak leda naserou. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná a nezajímavá komedie, která nepřináší nic nového a jen recykluje už několikrát viděné. Janák vlastně ani nemá snahu jakkoli film ozvláštnit a jede pořád ve stejných kolejích. Načasování vtipů tedy zvládá, ale bohužel jejich pointa je jasná, než se vlastně pořádně rozjedou a to není dobře. Pár tradičně "zhuleneckých" hlášek toho moc nezachrání a občas pěkná kamera z celkové nudy taky moc nevytrhne. Děj je navíc silně nedůvěryhodný a nepravděpodobný, což je taky problém. Na druhou stranu obsazení je celkem fajn, Ruml je správný ťulpas, Prachař potřebně arogantní a Donutil zase hraje Donutila. Celkově vzato to příliš zábavné není a spíše to spoléhá na jména tvůrců, obsazení a pořád atraktivní téma. O tom, že to tu není úplně využito, se nemá cenu zmiňovat, protože to asi ani nebyl záměr. 10 pravidel jak sbalit holku je zkrátka komedie, která nijak zvlášť neurazí, na druhou stranu ale nijak výrazně nepotěší a z paměti rychle vyšumí. 50% ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se dobře bavili u Snowboarďáků a Rafťáků, neuděláte chybu, když na to vyrazíte. Ten humor je dost podobný, ale 10 pravidel .... je u mě přeci jen trochu výše než ty dva s Kotkem a Mádlem. Nízkým hodnocením bych se nenechal odradit pač většina těch lidí co to tady špatně hodnotí si s chutí kopnou do všech českých filmů. Tím, ale netvrdím, že se to bude každému líbit. 7/10 ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, že nemá cenu se dívat na hodnocení českých filmů, speciálně komedií. Celkem nechápu humor českých diváků. Ale je pravda, že káždý máme jinou hranici a proto je potřeba nehledět na názory jiných a udělat si vlastní názor. Tohle byla docela fajn komedie a já se dobře pobavila. Začátek byl malinko slabší, ale pak se to dobře rozjelo. Ruml s Prachařem to dali dobře a hodně mě dostala scéna se stanováním. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se odhodlal si pustit český film a tentokrát jsem vybral podařený snímek. Ono hodnocení 3* by se zdálo, že není nic moc, ale ve světle faktu, že se jedná o český film, jde vcelku o solidní hodnocení. Během sledování filmu jsem se často zasmál a vtipy které vyšuměly do prázdna bych spočítal na prstech jedné ruky. Herecké duo Rum (pardon Ruml) a Donutil filmu dává svěží vítr. Film je ale jako z učebnicové předlohy komedie, něco nejde, pak dojde k progresu, no a pak se to posere a zase ten trapný happy end na konci. Ale u tohoto žánru jsem si jaksi zvyknul, nic jiného mi ani nezbývá. Tento filmík lehce doporučuji. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Úplne som sa v danom hrdinovi spoznal :D Len začnem daktoré praktiky používať, keď na to zabrala Kristínka môže aj iná ... :D A keby som si z Matúšom vymenil miesto, tak by som sa kľudne pritúlil k jej telíčku :) Šak je vonku zima :o ()

Reklama

Reklama