Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 2

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (459)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nebudu film podceňovat jenom proto, že většina českých komedií stojí za prd. Naopak jsem ráda, že se občas najde výjimka. A tahle je podle mě jednou z nich. Z postav mě asi nejvíc pobavil Jan Dolanský, kterému jsem jeho vyhulenou roli věřila. Perfektní byl i Donutil a Kuba Prachař. Hlavní hrdinka byla půvabná a víc se od ní asi ani nechtělo. Jen ten bambula, co nedokázal sbalit holku, nebyl nic moc. Když to shrnu, fajn scénář a v něm pár zábavných scén, pěkná kamera, nadprůměrný a neokoukaný herecký obsazení a hezký hudební doprovod. Ráda se kouknu znovu. 3,5* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně zas celkem sympatický český film. Samozřejmě žádná bomba se nekoná, ten konec byl dost velký klišé, je tam i několik hloupých scén jako ta u jezera, ale na druhou stranu to byla fajn oddechovka, párkrát jsem se i zasmál, Donutil a Nvotová taky super, prostě na ty 3 hvězdy to je bez debat. :) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenáročné milé rozptýlení po těžkém pracovním dnu. 1) 44letému Karlu Janákovi budiž čest za tento lehký pohodový snímek, který z nás snímá břemeno nutnosti posuzovat a přemýšlet. Stačí se jen s Erikem (roztomilý 36letý Jan Dolanský) kouknout do Malajsie a je vystaráno._____ 2) 29letý Matouš Ruml (hlavní postava Marek) se mi v rolích různých neschopných mimoňovitých bambulů už začíná pomalu zajídat. Daleko více sexy mi připadl v rozhovoru se svým otcem, kdy mu opilý říká, co si o něm a jeho charakteru myslí. To 31letý Jakub Prachař (Markův soupeř Filip) měl s rolí větší štěstí, i když ani on nehraje žádného debila, jenom poněkud zhýčkaného zbohatlického synka a klátiče. 63letý Miroslav Donutil (Markův otec) se úkolu zhostil se svým obvyklým šarmem. Role hloupé husičky tak zbyla na 25letou Kristínu Svarinskou (obletovaná dívka Stephanie)._____ 3) Pro pomoc případným zájemcům uvádím deset zmíněných zázračných pravidel, jak tedy získat holku. 1. znát svou kořist - 2. musí si všimnout - 3. ohromit - 4. prolomit tři strážce - použít osud, probudit touhu a dorazit - 5. nevolat jako první - 6. porazit soka - 7. pravidlo líbací a postelové (ve filmu vynecháno) - 8. nech to na přírodě - 9. zničit soka - 10. když se to nepovede, tak se nezbláznit. A je to doma. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tedy taky čouhnul, jak se na ně musí českým způsobem podle Káje Janáka. Kája vytáhl 10 pravidel, které jsou ve finále absolutně k ničemu a po zhlédnutí jste stejně chytří jako před ním. Celý snímek táhne vynikající Mirek Donutil, který bohužel poslední dobou hrává v pořádných nesmyslech, z čehož se bohužel stalo nepříjemné pravidlo. Tenhle film vážně zachraňuje. Druhou snesitelnou postavou je Jakub Prachař. Zbytek je tvořen neskutečně špatnými mladými herci současných příšerných seriálů. Ti mi naopak zážitek dost znepříjemňovali. Nejvíce mi vadil hlavní hrdina Matouš Ruml. Celý příběh je klasická tovární výroba bez jediné špetky překvapení. Trošku to zpestřuje 10 pravidel, které zpravidla vyústí v absurdní situaci, u které se lze bez nucení zasmát. Mě osobně nejvíce okouzlila kemp scénka, kde Ruml a Prachař svádějí boj v zálesáckých dovednostech o srdce nepříliš atraktivní, klíčové ženy celé taškařice, Kristíny Svarinské. Tvůrci do snímku nacpali spousty trávy a z bydliště hlavních hrdinů udělali feťácké doupě, aby snímek oslovil i mladé začínající narkomany. Dále mi extrémně vadily hromady reklam na každém kroku. Nejvíce do očí bijící bylo vyhledávání, proč mu neudělat reklamu i ve svém komentáři, pomocí vyhledávače seznam.cz, který nenajde téměř ani sám sebe. Když se to pokusím shrnout. Na novodobé české filmy moc nekoukám, protože mám neblahou zkušenost, že se většinou jedná o totální sračky. Každé zhlédnutí tedy důkladně promyslím a prodiskutuji. Tahle komedie byla rozhodně lepší, než je český standart. Moje silné vlastenectví mi velí trošičku hodnocení přidat, takže se zavřenýma očima jsem ochotný 3 pohaslé hvězdičky udělit. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem omylem v autobuse do Anglie. Vůbec mi to nesedlo a připadalo mi to strašný. Hrozný scénář, který se má jako zalíbit teeenagerům, naprosto zbytečné figurky (jaký smysl tam měl Dolanský?) a dementní, nafouknuté scénky jako z grotesky (scéna v lomu), které mají být jakože vtipné a posouvat "děj" dopředu. Kdybych si měl vybrat, tak raději tři kinedryly a prospat celou cestu, než takový kraviny, který mě tak leda naserou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • V čase 36:00 představuje Markův (Matouš Ruml) otec (Miroslav Donutil) týmu na figuríně „Pravidlo tří strážců“. V té chvíli má na sobě figurína maskáčové tričko. V dalším záběru je ale najednou obnažená. (klukluka)
  • Markovi (Matouš Ruml) cestou z Prahy na zámek ve Mcelích dojde palivo. Mcely jsou ale od pražského Žižkova, kde Marek bydlí, vzdáleny jen zhruba 60 kilometrů a cesta vede z velké části po dálnici. Markovi se ale kontrolka rozsvítí až na silnici v lese a benzín dojde krátce poté. Moderní auto ale na rezervní množství paliva musí ujet alespoň 50 kilometrů, a tak by neměl být problém dojet až do Mcel. (Martin_L)

Reklama

Reklama