Reklama

Reklama

Top Gear: Africa Special, Part 1

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2013, 60 min

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond se v Africe pokusí nalézt skutečný pramen Nilu za pomoci tří velmi levných aut. Cestou se budou muset vypořádat jak s tamními nástrahami, tak se vzájemnou rivalitou. (Azog)

Recenze (29)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Komentář k Top Gear: Africa Special, Part 1: "It's gonna take a lot to drag me away from you, There's nothing that a hundred men or more could ever do, I bless the rains down in Africa, Gonna take some time to do the things we never had." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, co při hledání pramenu Nilu nepotřebuješ? Knihovnu!" Když se však knihovna, postel, prádelník, dílna, kuchyňská linka, sprcha i WC vejdou do aut, tak je samozřejmě škoda je nevzít s sebou. Já jsem se tedy z první části afrického speciálu poučil o tom, že ženy jedoucí na motorce od kadeřníka v Ugandě nemusí nosit helmu, že snídat nohu od židle při dopravní zácpě v Kampale je zajímavá zkušenost a že neexistuje nic hezčího, než sledovat západ slunce nad jezerem při popíjení piva v křesle na střeše Subaru Impreza. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Komentář se vztahuje k oběma částem. Jednoznačně ten NEJLEPŠÍ díl Top Gearu. Člověk by řekl, že po těch letech klukům z Top Gearu dojdou nápady, ale kdepak. Tenhle díl je navíc důkazem, že TG není vyhraněný jen pro motoristické fanoušky, aut bylo minimálně. Africký speciál má v hlavní roli humor, naschvály, nádherné (přestože někdy blátivé anebo hrbolaté) prostředí Afriky a zase ty naschvály a humor. I cesta za pramenem Nilu byla skutečně zajímavá. Stručně a jasně asi jediný speciál Top Gearu, který si brzy musím pustit znovu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento speciál má vskutku parádní téma s hledáním pramene Nilu a je zasazen do té vůbec zdaleka nejzajímavější lokace, kterou lze na světě vybrat. Vůbec jsem nepochyboval, že bych se královsky nebavil. Potěšil mě velmi zajímavý výběr aut, kde bych volil stejně jako Hammond. Naopak James May si udělal tuhle už z podstaty těžkou cestu ještě těžší. Modifikace aut byla v rámci speciálů zřejmě nejbizarnější a nejvýraznější, jakou jsem doposud viděl. Jinak tato první část byla podstatně poklidnější než ta druhá. Zde byl asi nejděsivější stav místních hotelů s posranými a prochcanými matracemi a první setkání s blátem v závěru. [88 %] ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Komentář pro obě části: Jeden z nejpovedenějších speciálů Top Gearu a také nejspíše i jeden z nejnáročnějších jak pro naši trojici, tak i pro auta. Hrozně se mi líbí, že i když kameramani zrovna prvotřídně nestíhají dokumentovat ta zvířata (což je určitě schválně) okolní přírody a krajiny si užijeme do sytosti, což dává tomuto speciálu úplně jiný nádech a atmosféru. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

POZOR NA SPOILERY, KOUŠOU! Dělat Top Gear je nejlepší práce na světě! Předělání interiérů aut, transport přes řeku, američtí turisté, blátivá Afrika, vzájemné krádeže částí karosérie, fronta na záchod na Hammondově kapotě, neschopnost kameramanů při natáčení fauny, to vše bylo geniální, ovšem jednoznačně nejgeniálnější byla Jeremyho ruční brzda. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nejucpanější silnice Afriky a to, jak Jeremy kupuje banány je nezapomenutelné. Kluci si z aut udělali tentokrát obýváčky a zamířili za neobjeveným pramenem Nilu. Opravdu úžasné, vtipné a taky poučné. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jednu z NĚKOLIKA speciálních epizod seriálu Top Gear. Seznam speciálních epizod TG je následující : US Special (série 9), Botswana Special (série 10), Vietnam Special (série 12), Bolivia Special (série 14), Middle East Special (série 16), India Special (série 18), Top Gear Winter Olympics a Polar Special. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další speciální (dvou)díl z Afriky a opět na výbornou. Botswana se mi sice líbila o malinko méně, ale opravdu, opravdu jen o malinko. I tady nás čeká skvělá zábava a dozvíme se spoustu nového - kromě toho, že kameramani Top Gearu stále neumějí natáčet zvířata, třeba i to, jak zní zvuk blížícího se blba, jaké mají v Africe luxusní a voňavé hotely (Clarksonovo "Hammonde!!" mluví za vše) a také to, jak je to vlastně s výškou (možná) Sira Richarda Hammonda. Moc se mi líbilo, jak si kluci předělali své kombíky, hlavně pak May a Hammond, který měl (opět) nejlepší auto. Top Gear ve znamení záchodu na kapotě, bláta, hrbolů a dalšího množství vtipů a nápadů, kterých mají pánové snad nevyčerpatelné množství. 100%. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Neumíte si představit, jak jsou ty banány těžké. Jak je může unést na hlavě? -Jeremy Clarkson- ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Se zdejším hodnocením nemůžu nic víc než jen souhlasit, protože je to opravdu zasloužené. Nebyla chvíle, kdy by se něco nedělo, a i když se nedělo, tak se vlastně dělo. Chápete doufám. Byla jsem pohlcena atmosférou a někdy téměř zázračnými scenériemi a společnost mi k tomu dělali charismatičtí dospělí muži, kterým nechybí smysl pro humor a zápal pro danou věc. Neleknou se jen tak něčeho a spolu s týmem jsou lidem schopni prezentovat fantastická dobrodružství, kde o ztráty a nálezy není nouze. Opravdu brilantní, nemám co dodat. Snad jen, že si mé >>díky<< zaslouží Netty, která mi Africký Speciál doporučila. :)) ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý speciál. Sice nepatří mezi ty úplně nejvtipnější, ale i tak se člověk opravdu hodně nasměje. Možná proto, že byl zadán cíl "bez cíle", byl tento svým způsobem asi nejzajímavější ze všech. Krásné prostředí, spousty zvířat a do toho naše trojka ... Znovu nesmím zapomenout napsat, že kluky opravdu obdivuju, že to všechno tak skvěle zvládají. Richardova oprava Subaru byla skoro profesionální! ... Každopádně úplně nejvíc mě dostala Jeremyho ruční brzda a Jamesův výrok: "Povstaňte, Sire Hammonde ... Aha, vy už stojíte ..." ()

sgt.paper 

všechny recenze uživatele

K oboum částem: Nejlepší díl ( speciál ) Top Gearu. Úkazalo se že mají na to aby dál pokračovali. Jejich humor mě znova dostal. Nejlepší. Kluci ukázály proč bez sebe nemůžou fungovat a to jak ve dvou tak ve třech. ()

dEst28 

všechny recenze uživatele

Opět dokonalost jako každý speciál Top Gearu. Tahle trojice prostě neomrzí v žádný situaci ve který se ocitne a pobaví i nefanouška aut. ()

Reklama

Reklama