Reklama

Reklama

Top Gear: Africa Special, Part 1

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2013, 60 min

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond se v Africe pokusí nalézt skutečný pramen Nilu za pomoci tří velmi levných aut. Cestou se budou muset vypořádat jak s tamními nástrahami, tak se vzájemnou rivalitou. (Azog)

Recenze (29)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tak to se mi líbilo. V Africe už jednou byly, ale tahle část byla taková svěžejší, barevnější, více živější. Honba za pramenem Nilu byla zajímavá a dobrodružná. Fakt je obdivuju, že jdou do věcí, do kterých by většina z nás nešla a také, jak dokáží doslova na koleně opravit auto. Utkvělo mi ze začátku, když přijel Richard se svým Subaru a Jeremy: "Budeš vypadat jako blb." A Richard: "Ale já se nevidím." Ono těch hlášek tam bylo více. ()

mantisak 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY ... Komentář se vztahuje k oběma částem ...Všechny speciály jsou skvělé a tenhle rozhodně není výjimka ... pro mě osobně je to asi nejlepší speciál ze všech ... a u té části dílu jak si Jeremy rozmlátil zadni sklo svým vylepšením ruční brzdy v podobě klády připevněné lanem za auto jsem se málem pomočil :D ... samozřejmě tu nechybí spousta škodolibostí, které si ti 3 navzájem provádějí v každém speciálu :) , ale že si budou řezat kusy aut jsem vážně nečekal :D ... jen tak dál... 5* ()

Dandilion 

všechny recenze uživatele

Cestovatelský špeciál, jeden z najlepších. Napriek tomu, źe niektoré nápady sa opakujú (venovanie značne nepraktických / rozmerných darčekov). Po celú dobu som sa bavil, má to správnu atmosféru. Po Polar a Vietnam special asi najlepší diel. Clarksonova ručná brzda priam dokonalá, až som mal chuť to v reali odskúšať. A dúfať v lepší koniec. 9/10 ()

Megan 

všechny recenze uživatele

Výpravné špeciály Top Gearu potešia každého, kto sem tam zatúži po dobrodružstve, ale aj každého, kto pociťuje citový vzťah k vlastnému autu :-) Toľko nádherných záberov človek nevidí ani v mnohých dokumentoch, nehovoriac o tom že všetko je to ponímané tak nejak viac ľudsky. Veď ako cestovateľka by som si asi ťažko všímala spojitosti histórie a kultúry daného územia..za ten krátky čas to proste nejde...za to by som si určite všimla otravné spomaľovacie prahy na ceste a podobné maličkosti :-) Top Gearu samozrejme veľmi prospieva aj dokonale zohratá, mierne kontrastná trojica May, Hammond, Clarkson, bez ktorej by bolo sprostredkovanie putovania jednoducho suché. Africký špeciál by si mal určite pozrieť každý, kto sa ako malý chcel vydať na výpravu, rovnako všetci tí, pre ktorých je auto viac než len zariadenie na prepravu osôb..a vlastne úplne každý, koho láka hodnotný ale zároveň veľmi zábavný pohľad do ďalekých krajín. ()

Reklama

Reklama