Reklama

Reklama

Top Gear: Africa Special, Part 1

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2013, 60 min

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond se v Africe pokusí nalézt skutečný pramen Nilu za pomoci tří velmi levných aut. Cestou se budou muset vypořádat jak s tamními nástrahami, tak se vzájemnou rivalitou. (Azog)

Recenze (29)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý speciál. Sice nepatří mezi ty úplně nejvtipnější, ale i tak se člověk opravdu hodně nasměje. Možná proto, že byl zadán cíl "bez cíle", byl tento svým způsobem asi nejzajímavější ze všech. Krásné prostředí, spousty zvířat a do toho naše trojka ... Znovu nesmím zapomenout napsat, že kluky opravdu obdivuju, že to všechno tak skvěle zvládají. Richardova oprava Subaru byla skoro profesionální! ... Každopádně úplně nejvíc mě dostala Jeremyho ruční brzda a Jamesův výrok: "Povstaňte, Sire Hammonde ... Aha, vy už stojíte ..." ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další speciální (dvou)díl z Afriky a opět na výbornou. Botswana se mi sice líbila o malinko méně, ale opravdu, opravdu jen o malinko. I tady nás čeká skvělá zábava a dozvíme se spoustu nového - kromě toho, že kameramani Top Gearu stále neumějí natáčet zvířata, třeba i to, jak zní zvuk blížícího se blba, jaké mají v Africe luxusní a voňavé hotely (Clarksonovo "Hammonde!!" mluví za vše) a také to, jak je to vlastně s výškou (možná) Sira Richarda Hammonda. Moc se mi líbilo, jak si kluci předělali své kombíky, hlavně pak May a Hammond, který měl (opět) nejlepší auto. Top Gear ve znamení záchodu na kapotě, bláta, hrbolů a dalšího množství vtipů a nápadů, kterých mají pánové snad nevyčerpatelné množství. 100%. ()

Reklama

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

POZOR NA SPOILERY, KOUŠOU! Dělat Top Gear je nejlepší práce na světě! Předělání interiérů aut, transport přes řeku, američtí turisté, blátivá Afrika, vzájemné krádeže částí karosérie, fronta na záchod na Hammondově kapotě, neschopnost kameramanů při natáčení fauny, to vše bylo geniální, ovšem jednoznačně nejgeniálnější byla Jeremyho ruční brzda. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tak to se mi líbilo. V Africe už jednou byly, ale tahle část byla taková svěžejší, barevnější, více živější. Honba za pramenem Nilu byla zajímavá a dobrodružná. Fakt je obdivuju, že jdou do věcí, do kterých by většina z nás nešla a také, jak dokáží doslova na koleně opravit auto. Utkvělo mi ze začátku, když přijel Richard se svým Subaru a Jeremy: "Budeš vypadat jako blb." A Richard: "Ale já se nevidím." Ono těch hlášek tam bylo více. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento speciál má vskutku parádní téma s hledáním pramene Nilu a je zasazen do té vůbec zdaleka nejzajímavější lokace, kterou lze na světě vybrat. Vůbec jsem nepochyboval, že bych se královsky nebavil. Potěšil mě velmi zajímavý výběr aut, kde bych volil stejně jako Hammond. Naopak James May si udělal tuhle už z podstaty těžkou cestu ještě těžší. Modifikace aut byla v rámci speciálů zřejmě nejbizarnější a nejvýraznější, jakou jsem doposud viděl. Jinak tato první část byla podstatně poklidnější než ta druhá. Zde byl asi nejděsivější stav místních hotelů s posranými a prochcanými matracemi a první setkání s blátem v závěru. [88 %] ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama