Reklama

Reklama

Pod nejistým, obtloustlým zevnějškem Bruce Garretta nečinně dřímá vášnivé srdce krále salsy. Pouze jediná žena - jeho chytrá, vtipná a úchvatná nová šéfka Julia - v něm dokáže znovu zažehnout kubánskou horečku... V roce 1987 se třináctiletý přirozený talent, který to s mrštnými boky a rychlýma nohama roztáčí na parketu, vypracuje až na celostátní mistrovství mladých tanečníků salsy, kde se chystá ohromit svět svým velkým nadáním. Jenže pak se v zapadlých ulicích Londýna stane obětí šikany. Brutální incident ho připraví o všechno sebevědomí, a tak se život mladého hrdiny začne ubírat zcela odlišným směrem. O dvaadvacet let později se z Bruce Garretta stává obtloustlý a nemilovaný dospělý muž, který se utápí v sebelítosti a depresích. Pouze Julia, jeho chytrá, vtipná a úchvatná nová šéfka z Ameriky, mu dává důvod žít. Julia je však jiná liga, u níž Bruce nemá žádnou šanci. Naštěstí pro něj v sobě ale jeho nadřízená ukrývá tajnou vášeň. Bruce tak opět stane tváří v tvář svým nejhlubším a nejsilnějším vnitřním démonům. A teď musí udělat všechno pro to, aby v sobě probudil dřímající taneční šelmu, roznítil dávno vyhaslý žár a získal lásku svého života... To vše na tanečním parketu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (75)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč jsem se na tenhle film chtěl mrknout je Nick Frost a Simon Pegg. Mám je rád spolu dohromady už od Soumraku mrtvých. To jsem ale netušil, že Pegg se tam objeví jenom na jeden půl vteřinovej střih a celé to bude tak strašně, strašně průměrné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $92,384Tržby Celosvetovo $5,642,000▐ Nick Frost samé prekvapenie, na také hebedo sa veru vie dosť dobre hýbať, tanečný súboj v garážach excelentný, pohodová komédia /65%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Frost je skvely tanecnik (minimalne vdaka strihu), budovanie vtipnych momentov mu stale ide aj za prispenia hereckeho ansamblu okolo neho, tanecne sceny maju potrebnu dynamiku a naboj. Pocetne referencie na ine filmy ci zanrove sablony vedia vzdy potesit aj napriek osuchanosti jednotlivych vtipov a predpovedatelnosti deja. A je tam sekundove cameo Simona Pegga. Pohodova oddychovka. (videne na EFM) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bruce má srdce jako bizon a koule má jako slon." Jenže to bylo před pětadvaceti lety a půl metrákem sádla. Aktuální verze Bruce zkrátka nemá hledání ohně v podrážkách vůbec snadné, ale to neznamená, že bychom si nerozuměli. Jen jsem doufal v to, že uvidím víc než prostý nápad - tlouštík tančí a vyšší, hezčí a nadřízenější samec mu přitom chce zákeřně odtančit s jeho ještě nadřízenější taneční partnerkou. Zuřivá salsa toho, bohužel, víc nenabídla. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jon Brown | Hudba: Daniel Pemberton | Distribúcia: StudioCanal | Štúdio: Big Talk Productions, British Film Institute, Film4 | Rozpočet: 1 miliónov £ | Tržby: 2,420,578 £ || Veľmi príjemná oddychovka, kde je jediným rušivým elementom tradičný otravný záporák v podaní Chrisa O'Dowda, žial, zámerne - inak to ale možno v podobných filmoch byť už jednoducho nemôže - týto naschválisti donútia diváka fandiť hlavnej, utlačovanej postave... Táto tradičná schéma robí z Cuban Fury vypočítateľný priemer na jedno videnie. A i keď je to priemer, El Corason to určite má, inak povedané: srdce skrze salsu! 65% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatická fajn jednohubka, pro kterou se přesně hodí hláška "neurazí, nenadchne". Díky neodolatelnému rytmu salsy, sympatickému Frostovi a neodolatelné Rashide Jones je z toho ale ta správná relaxačka do horkých letních večerů. Takže vlastně proč ne. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neškodné a milé. Nick Frost opäť raz dokázal, že aj z otrepaného, céčkového scenára dokáže vďaka svojej charizme a umeniu vyťažiť maximum. A na pár scénkach sa dalo aj celkom slušne zasmiať. Priemer. 60/100 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Otrepaná romanticko-športová schéma. Ale... Ide o salsu a Nicka Frosta! Komédia s niekoľkými fakt šialenými scénami (battle), žánrovým klišé (láska, turnaj), ale stále cítiť, že sa tvorcovia bavili a neberú nič príliš vážne. Príjemná zábava... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Salsa? A ještě k tomu zuřivá? Ani náhodou, tady se tančí jak v domově důchodců: plouživě, bez energie a s vyhlídkou na brzký konec. V což doufá i divák. Nápad o nyní obtloustlém dřívějším salsa šampionovi by se dal rozehrát různými směry, ale tady se vydali prošlapanou cestou klišé posbíraných ze všech filmů o tanci a někom, kdo se vrací k přerušené, dříve slibné, sportovní kariéře. Takže ve filmu prudí zhrzený trenér, nový kamarád gay, podlý sok, jedna kráska a nakonec boj o pohár. Je to nuda k pohledání a navíc herci salsu nezvládají tak zoufalým způsobem, že jim ani snaživý střih nepomůže tenhle nedostatek zakrýt. /26. 6. 2017/ ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím... asi mám na Nicka Frosta mnohem větší nároky. Může si za to ale sám! Respektive ta komediální aura, kterou si u mne vybudoval v prvních deseti letech 21.století. Asi si nějak nepřipouštím, že v posledních pěti to jde spíš z kopce. Ano, postavy jsou fajn, ale chybělo tomu koření, které by omáčku ze supermarketu povýšilo na zajímavou a poctivě připravenou salsu. Ať se Nick nátřásal sebevíc, jeho taneční "el corazón" jsem prostě nenašel... 5/10 ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Film mal v UK premiéru na Valentína a myslím, že sa na to perfektne hodil. Samé šťastie, že to mali v paráde Briti, lebo to nebolo presladené ani prevtipované, všetkého tak akurát. Nesklamalo a Nick, Olivia plus cameo boli top. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Cuban Fury mělo potenciál vystoupit z řady klasických romantických komedií, kde se jede především na to zaujmout lidi tancem. No, bohužel, to se nestalo. I když se nejedná o úplné fiasko, sympatické charaktery, solidní choreografie a slibné zpracování nezachrání jinak naprosto běžnou, neoriginální a ničím nezajímavou komedii. [45%] ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový ten případ romanticko-taneční komedie, která nijak neurazí, u které jsem se nenudila, hlavní hrdina i jeho milá byli sympaťáci a dokonce jsem si užívala všechny ty latino americký tance i hudbu, protože to je něco, co já můžu. Ale když se oprostíme od tohohle pozlátka, tak příběhu, který tomu hopsání dominuje, chybí výraznější tah na bránu, originální to taky moc není, vtipy nejsou zas tak vtipné, jak by mohly být a ačkoliv se Nick Frost opravdu snažil, to jeho sádelnaté tělo mělo k taneční eleganci přeci jen pořádně daleko. Zato Olivia Colman, ta fakt válela, až jsem čubrněla:D ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Průměr, ale příjemný. Nick Frost předvádí svůj typický anglický humor, což sice k oblibě jeho postavy Bruce Garretta stačí, ale není tam nic navíc. Chrise O'Dowda máte chuť umlátit ocelovou trubkou, velmi zdatně zahraný hajzl a pak tu máme konečně něžné pohlaví v podobě šéfky Rashidy Jones, která je dle mého názoru nejvtipnější, ale trestuhodně málo využitá! Tak nás musí těšit aspoň cameo Simona Pegga, z jeho scény vysloveně kouká slovo WTF?? :) Příběh je trochu jednodušší než ranní müsli, ale což, zkouknout se to dalo... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No jo, mám rád taneční filmy. Ten rytmu se mnou něco dělá. Navíc mám rád Nicka Frosta i Chrise O'Dowda, i když toho raději v kladnějších rolích. Rashida je kočka, do toho trochu humoru, bohužel ne moc, a vychází z toho celkem fajn komedie, u které vás ohromí hlavně to, jak Nick Frost tančí. Ten chlap je prostě borec. Navíc mě potěšilo jedno povedené cameo. ()

Reklama

Reklama