Reklama

Reklama

Annie, kterou její rodiče jako malou opustili s příslibem, že se pro ni jednoho dne vrátí, ztrpčuje život její zlá pěstounka, slečna Hanniganová (Cameron Diaz). Když se ale za velmi průhledných okolností odhodlaný podnikatel a kandidát na pozici starosty New Yorku Will Stacks (Jamie Foxx) na doporučení své geniální viceprezidentky Grace (Rose Byrne) a rafinovaného a vychytralého poradce Guye (Bobby Cannavale) rozhodne Annie ujmout, jedná se o krok, který jí změní celý život. Stacks je přesvědčen o tom, že je pro Annie spásou, ale vzhledem k její sebejisté a vždy optimistické povaze je docela klidně možné, že tomu bude přesně naopak. (Falcon)

(více)

Recenze (74)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nevím, co bych na tomhle filmu měl chválit. Kromě hereckých výkonů, které jsou u muzikálu samozřejmostí, tu vlastně nic jiného není. Cameron Diaz tu sice hraje trošku mrchu, ale ne zase tak moc, abyste si ji museli pamatovat. Skoro to spíš vypadá jak kdyby tenhle film natočili kvůli Quvenzhané Wallis, která se tu předvádí jak poctivá malá cácora se vším všudy. Hudebně nezajímavé, příběhově americky přehnaně nadšené. Výsledek ale totálně o ničem a nebýt herců, bylo by to totální dno. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $85,911,262Tržby Celosvetovo $139,840,525Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,252,912 //počet predaných kusov 278,355Tržby za predaj DVD v USA $9,357,186 //počet predaných kusov 527,704║ Cameron Diaz tak to je čistý otras, tá by to fakt mala už zabaliť a nie stále strašiť vo filmoch, ináč to celkom ušlo aj keď vyumelkované to bolo dosť /55%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dvě hodiny jsem nepracoval a tři lidi si myslí, že jsem mrtvý." Život úspěšného podnikatele je zkrátka těžký, politická kariéra je takřka povinností a pan Stack to dobře ví. Jak však může dopadnout jeho setkání s kýčovitě okouzlující holčičkou, která ví o životě víc než jeho stádo poradců? To je snad každému jasné, zvlášť, když se jedná o rodinný muzikál, ale já si myslím, že občas nezaškodí nechat se zavalit vlnou rozjuchaného optimismu. Nesmí to však být častěji než jednou za rok, protože při častější konzumaci hrozí smrt přeslazením. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Američané prostě něco podobného každý rok v mnoha podobách potřebují. Načančané, povrchní, vykalkulované. Několik úderných songů, několik zbytečných áčkových herců, hodně cukrbliků, hodně cukrové vaty. Má obří afro, rodiče se pro ni jaksi nevrátili, ovšem stane se součástí kalkulu kandidáta na newyorského starostu. A své diváky si určitě najde. Buch buch. 50% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Ta holčička to zahrála skvěle. Písničky chytlavé, děj sice předvídatelný, ale milý. Za mě 4 hvězdy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Štandardná rodinná výplň za slušné prachy. Neurazí, nenadchne, vyprchá. Pesničky v pohode, pokojne i ch mohlo byť viac. Ale kuká sa na to fajn. Ale nemilo prekvapí, že Rose Byrne nevie tancovať 6/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Krásný muzikál, který má v sobě spoustu pěkné muziky. Film chytne za srdce a dech tomu dávají songy. Já se příjemně a nečekaně bavil od začátku do konce. Na závěr je vše klišé, možná až moc přestřelené a i trochu otravné, ale do té doby jsem neměl nejmenší problém. Vyzvednout se musí také samozřejmě herecké výkony všech postav, taková Cameron Diaz nebo Jamie Foxx zahráli opravdu dobře. Něco k naprosté spokojenosti chybí, i když myšlenky na plný počet proběhly .. 8/10 = 82% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kterak se osiřelá desetiletá čokoholčička prozpívala ke svému štěstí skrze nechutně bohatého čokokandidáta na starostu s vlídnou tváří. No co, Sia dodala produkční supervizi nad hudební složkou, vlídní Smithovi dali práci svým čokokolegům v hlavních rolích a divák zůstal celý. Pohlazený pěknými songy, které nemají ty nejhitovější ambice, ovšem do výsledného celku skvěle zapadnou, nutno uznat, že textová stránka též není tupá. Cameron Diaz se pěkně záporácky rozloučila s hereckou kariérou, hraje zlou a zahořklou pěstounku, co měla pěvecké ambice. Svěřené dětičky dost peskuje, ale na nápravu charakteru nikdy není pozdě, a nakonec její postava vlastně otočí svoji stinnou stránku. Až na slabší výkon neznámé cácorky Quvenzhané Wallis v hlavní roli, to herecky i pěvecky šlapalo všem. Jamie Foxx, Rose Byrne a spol. jsou fajn osádka. Prvoplánové rejdy scénáře jsou samozřejmostí. Will Gluck umí pohyblivé obrázky pro celou rodinu zdatným způsobem, takže jeho vražednější stopáž nedává filmu utahanost. V rámci muzikálové tvorby není film tolik zaměřen na ocenění, je ale i líbivý, má melodické skladby a příjemný dějový spád. Ani to mě však nepřimělo dohnat rezervy v klasice, kterou zastupuje pění v dešti po návštěvě obchodu s růžovými košilkami. To je zde mnohem lépe hodnoceno, ovšem nejsem ještě připraven na anální hrátky. 8/10 ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Hezký muzikálový film, který mě pobavil. Chytlavé písničky, dobří herci, protivná Cameron, rozkošná Annie a dojemné chvilky. Co víc si přát... líbilo se mi to, krásné 4* si to určitě zaslouží! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Viděno 1.2.2015 v kině MOVIX, Ario Kameari, Tokio. Přiznám se, že původní muzikál Annie jsem vůbec neznala, ale u tohoto filmu mě zaujal trailer, který byl před premiérou tohoto filmu dost k vidění zde v Japonsku. Působilo to jako takový příjemný rodinný muzikál, nabitý pozitivní energií, a já mám pro takové filmy slabost. Takže jsem se rozhodla na to zajít do kina a naštěstí se ke mě přidala ještě jedna japonská kamarádka se zálibou v podobných filmech. Dostala jsem v podstatě, co jsem čekala - líbivý příběh s hezkou hudbou. Obzvláště písnička "Tomorrow" je hodně chytlavá a později jsem si na internetu musela přehrávat jak tuto novou verzi, tak i starší verze této písničky. Bohužel to ale místy bylo na můj vkus až moc přeslazené a kýčovité, takže nejsem schopná tomu dát vyšší hodnocení, i když určitá míra naivity k takovému filmu určitě patří. Jinak ale příjemný filmový zážitek, který nejvíce ocení asi děti. ~(3,3)~ ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Takový ukázkový, učebnicový příklad dnešního moderního muzikálu. Mnoho muziky se zdánlivě obyčejným, či ohraným dějem. Ovšem je pravda, že co se týče prakticky všech filmových muzikálů, bez rozdílu roku distribuce. Mezi zlatý hřeb muzikálů 21. století u mne vede (z pohledu kritiků) tolik kontroverzní Mamma Mia společně s Moulin Rouge. ________ Annie zpočátku působila jako žhavý adept pro obohacení mé pomyslné top-ky filmových muzikálů 21. století. Zdálo se, že to bude příběh jako z pohádky. Hudební choreografie a texty písní byli hodně poutavé. Po zhlédnutí filmu jsem si musel některé hudební pasáže pustit znovu, zvláště "It's The Hard Knock Life" nebo úžasné "Opportunity" od Sia, které bylo dokonce nominováno na Zlaté Glóby za nejlepší píseň. Bohužel ohraná hvězdička Cameron Diaz zde působila jako herečka, které jsem nevěřil ani slovo, ...jako herečka z nějakého hororového béčka. Vše klapalo tak, jak má a divák se nechával upoutávat dějem a perfektní hudební choreografií, ale poslední půlhodinka sklouzla bohužel do takového ryze amerického a ohraného stereotypu, kde se tvůrci snaží strhnout pozornost diváka natolik, až film působí nehorázně přeplácaně a kýčovitě. Je škoda, že zrovna tento americký filmový kýč dominoval i v závěru Annie. Přesto všechno jsem s Annie poměrně spokojený a nemohu jinak, než doporučit. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Týýý jooo ..... móc pěkný muzikál a film nabitej obrovskou energií. Fakt mě nejvíc dostala ta atmosféra, která z toho všeho dýchá .... :)) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se s radostí podívala na rodinnou komedii. A musím říct, že mě to velmi mile potěšilo. Nicméně bych trochu ubrala ten zpěv, ale jelikož je to "muzikál" tak se to dá očekávat. Písničky jsou příjemné, takže diváka neodrazují. Příjemná podívaná. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Trápnosť je ideálne slovo akým sa dá tento film pomenovať. Originálny muzikál som nevidel, no myslím si, že by som si ho asi mal pozrieť, lebo neverím tomu, že to tam vyzeralo takto. Neskutočné kvantum otrasných vtipov a humoru, kde človek skutočne pozerá len zdesene. Najhorší je asi fakt, že film si v určitých momentoch sám sebe adresuje, že sú tie scénky hrozné. Tak načo ich tam potom dávajú? Rovnako sa mi páči amatérsky záber záchrany Annie, ktorý je strihnutý z dvoch rôznych uhlov. Úplne mimo. Prečo robí niekto muzikál, keď je hercom divné, že sa tu odohráva muzikál? Celý ten film je trápny, nechutný absolútne mimo akejkoľvek chuti a jediný dôvod, pre ktorý dávam 1* je fakt, že Jamie Foxx, Rose Byrne a Quvenzhané Wallis sa naozaj do toho niečo snažia dať. Cameron Diaz je v tomto afektuje až je to neznesiteľné, veľa postáv filmu sú skutočne nesympatickí a nepríjemní, hudba vo filme je absolútne strašná. Vyhnite sa. Hodnotenie: D- ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Multikulturně korektní remake rozpustilého muzikálu z roku 1982. Malou zrzavou rošťandu, která se nebojí nakopnout do holeně protivného bělošského milionáře, nahradila přemoudřelá malá černoška, která protivnému černošskému milionáři nic nenakopává, jen do něj hustí mravoučné poučky a životní moudra. Nechybí žádný tehdejší hit, celé je to roztomilé, načechrané, vyleštěné dohladka, rasově korektní a… úplně zbytečné. Jedna Annie stačí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš funkční kombinace rodinného filmu s klasickou zápletkou, kdy je rodina důležitější, než kariéra a muzikálu, s nepřesvědčivými hudebními čísly. Bůh ví, proč se zde objevily Jamie Foxx a Cameron Diaz. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Děkuji Bohu, že roli Annie nakonec nedostala Willow Smith, což byl původní plán. Brrrrrrrrr, z toho mi naskakuje husí kůže, tyhle neherecké herce slavné maximálně díky jejich papá mě opravdu přivádí k šílenství. Jsou vyjímky jako Emma Roberts, ale toto ne. Zpátky k Annie. Quvenzhané je skvělá, roztomilá a postava, která si vás naprosto dostane. Moc se mi líbila modernizace písniček, ale jako dost velký mínus vidím Cameron Diaz, která byla vtipná, ale myslím, že při hraní mohla trochu ubrat na afektovanosti své postavy, protože působí nevěrohodně. I tak bych to neviděl dostatečně pro nominaci na Zlatou malinu, která se jí dostala. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Will Gluck bude asi zajímavá postavička. Nejprv natočí odpadní Easy A, potom si napraví reputaci vynikajícim Friends with Benefits, a teď přijde s touhletou My Fair Baby z pytlíku, co děti učí tak akorát nadávat, používat Instagram a erudovaně glosovat politickou situaci v USA i v cizině. --- Upřímně fakt nevim, co tohle všechno mělo znamenat, ale "příjemný" to teda nebylo rozhodně, a pokud některý písničky skutečně měly chytlavou melodii, tak je pro jistotu srážel navýsost stupidní text (hergot, však ústřední song stojí na cimrmanovsky absolutnim rýmu tomorrow-tomorrow!). --- Ale abych jen nekritizoval, tak pár společných momentů Annie se Stacksem určitě stálo za to (Jamie si to očividně užíval), a obecně ten odklon od počátečního formátu "Elementary School Musical meets 101 Dalmatians" lze s odstupem času vnímat jedině jako krok kupředu. Jakkoliv nevyhnutelnej byl. ()

Reklama

Reklama