Reklama

Reklama

Motiv

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Kanada, (2013–2016), 37 h 16 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Daniel Cerone

Hudba:

Shawn Pierce

Hrají:

Kristin Lehman, Louis Ferreira, Brendan Penny, Roger Cross, Lauren Holly, Warren Christie, Valerie Tian, Cameron Bright, Tammy Gillis, Kyra Zagorsky (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Na obrazovku se dostává nový kriminální kanadský seriál, jehož děj se odehrává v současnosti. Z členů oddělení vražd ve Vancouveru poněkud vyčnívá drzá a provokativní vyšetřovatelka Angie Flynová, nejbližšími partnery v jejím týmu jsou kriminalisté Oscar Vega, Brian Lucas a Dr. Betty Rogersová. K řešení případů pozitivně přispěje to, že Angie kromě náročné profesionální práce sama vychovává syna Mannyho. Zkušenosti matky jí nejednou umožní zaujmout odlišný pohled na právě probíhající vyšetřování a pomáhají ke správným závěrům. Tvůrci seriálu přicházejí s méně obvyklou koncepcí vyprávění, kdy se již na počátku každé epizody dozvíme, kdo je vrah i kdo je oběť. Následně můžeme sledovat policejní vyšetřování případu a snahu viníka zahladit po sobě stopy. Teprve na konci příběhu se dozvíme skutečný motiv, který vedl ke kriminálnímu činu. Pro diváky České televize jsou připraveny zatím dvě třináctidílné seriálové řady. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ do e05. Na začiatku sú nám stručne predstavení inak nepravdepodobní vrah a obeť a celú epizódu sa spolu s dvojcou detektívov (teda hlavne jej ženskou polovičkou) postupne dozvedáme, ako teda k tej na prvý pohľad nepravdepodobnej vražde došlo a prečo (plus oni aj kým + dôkaz). Okrem tejto schémy nijak zvláštny seriál a ďalšiu epizódu sledujem len vyložene príležitostne, ale verím, že minimálne sériu dopozerám, samotné sledovanie je príjemné. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Why-done-it: hneď od začiatku vieme, kto je vrah a v priebehu epizódy sa spolu s detektívmi dozvedáme jeho motív. Páči sa mi, že hlavná dvojka je v strednom veku (aj keď Kristin Lehman je krásna). Páči sa mi, že jednotlivé príbehy sú o reálnych ľuďoch s reálnymi motívmi. A hlavne sa mi páči, ako realisticky seriál pôsobí bez všelijakých prestreliek, naháňačiek, zázračných forenzných všeliekov a podobne. Navyše to má takú tú pochmúrnosť, kvôli ktorej si pri každom prípade divák uvedomí márnosť vraždy samotnej, ako si ňou vrah pokazí život a že samotné jej vyriešenie v reálnom živote neznamená automaticky happyend. ()

Reklama

faborka 

všechny recenze uživatele

Motive mě opravdu nadchlo. Seriál má zajímavou stavbu, nejprve ukáže vraha a oběť, ale my nevíme co mají společného ani kdy a jak se jejich cesty protnou. V průběhu vyšetřování se vracíme k jednotlivým flasbackům a pomalu se vše vyjasňuje. Je to netradiční, ale velice zajímavé. Škoda že seriál končí nyní vysílanou čtvrtou řadou. Zase je fajn, že končí na vrcholu a v nejlepším. Líbí se mi hlavní hrdinka, detektivka, herečku Kristin Lehman jsem neznala. Nicméně doporučuji zhlédnout originál (třeba s titulkama), protože v dabingu má naprosto nesympatický až dryáčnický hlas. A vůbec se k ní nehodí, protože v originále má nádherný kouřový chraplák. Jejím partnerem není nikdo jiný než Louis Ferreira - představitel plukovníka Evretta Younga v seriálu STARGATE UNIVERSE. Jsou skutečnými parťáky, na život a na smrt. A naštěstí není mezi nimi žádný sexuální náboj, což oceňuji. Během každé řady se navíc odvíjí (kromě vyšetřování jednotlivých případů) ještě nějaký jiný motiv, související s práci u policie, korupci a vztahů na pracovišti. Seriál Motive opravdu doporučuji, třeba jako oddechovku v létě - sjet si všechny čtyři řady. zklamáni nebudete. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvojče Vilmy Cibulkové pátrá po motivu vražd, kdy divák dopředu zná vraha i oběť, jen ne ten motiv. Jeho prozrazení má být vrcholem každého dílu, kdy si divák řekne, ty brďo, to jsem nečekal. Ale popravdě řečeno, on se často ten motiv čekat dá, vymyslet se x variant zajímavého motivu nedá. Navíc tady často pomáhají různé náhody a intuice. A občas je v tom přimícháno i něco rodinných problémů. Typický a standardní produkt současné seriálové produkce v tomto žánru. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Je to udělané hodně zajímavě a netradičně, udrží to diváka u Tv až do konce i když ví, kdo byl vrah a kdo oběť, hlavní je přece MOTIV. ()

Galerie (604)

Reklama

Reklama