Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to najhoršie. Je to taká tichá dráma ako postava Toma Hardyho. Príbeh je miestami taký nemastný neslaný, ale dosť v tomto smere potiahnu herci (Hardy, Rapace) plus ich roztomilý psík. Najväčšia škoda je to, že komorne podaní príbeh zas tak veľa nedovolí. Škoda, mohlo to byť zaujímavejšie. 80% - 4* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Komorní gangsterky ze zašlých barů newyorského podsvětí jsou divácky atraktivní, obzvláště s hereckým obsazením jaké má The Drop. Film baví, vzbuzuje zvědavost jak se vyvinou vztahy mezi postavami a co bude tím dramatickým vyvrcholením, které tušíme. Ale zas takového překvapení či dramatu se nedočkáme. Režie tlumí potenciál překvapení, postrádá klíčové kontury dramatického oblouku, který má ve finále dostat smysl. Dejte přednost vybroušenějším žánrovým bratříčkům Noc patří nám či Skrytá identita. ()

Reklama

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|0%| Málo kdy, když to přeženu slovy „odjebávám film odpady“, ale tohle prostě nešlo. Zaprvé, je to strašně nezáživné, není zde žádná scéna, která by mě zaujala nebo překvapila. A ta druhá a ještě horší věc je, že ze sebe Hardy udělal totálního debila. Nezlobte se na mě, já chápu, že občas má určitý herec odlišnou roli, než na kterou je zvyklý, ale tohle se prostě nedalo. Stačilo mi, jak byl na začátku totálně bezradnej z toho psa. Víc k tomu asi nebudu dodávat. Nejzbytečnější a nejnudnější film. K tomu Hardy jako utáplej debil. Fakt, nemám slov. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek byl dost nudný a nezajímavý, bylo mi divné, že tak obyčejní lidé si v klidu nechají předávat mafiánské peníze ve svém baru, až se pomalu začalo objasňovat, že všechno je trochu jinak a že pozadí toho všeho je dost komplikované. Hardyho postava byla rozhodně nejzajímavější, protože byla nejvíc neočekávaná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S Tomem Hardym bych si někdy chtěl pokecat, určitě by to byl nesmírně „plodný“ rozhovor. Atmosféra je slušná, diváka zajímá, co se bude dít, ale jednoduše se to nesepnulo tak, jak bych chtěl. Nejde o to, že to může vypadat, že příběh směřuje někam víc, než jen ke dvěma výstřelům, jde o to, že jsem stále podmračenou Hardyho postavu nepochopil, nechtěl jí rozumět, podivoval se nad tím, co vypouští z úst, jaké kroky dělá. Oldschoolově laděná gangsterka nabízí jen průměrný příběh, mám za to, že Hardy a Rapace poměrně velkou část filmu vaří z vody a netuší, co se od nich požaduje. Vyjma péče o zbité štěně. Zajímavé charaktery příběh má, ale jednoduše se s nimi po úvodním představení dál příliš nepracuje. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Původně zněl titul filmu Animal Rescue, v lednu 2014 však došlo ke změně na konečný The Drop. (rafix)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama