Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

Happens 

všechny recenze uživatele

Pročetl jsem si komentáře kritizující jednotvárnost mimického výrazu Hardyho. Myslím, že je to právě to nepřehrávání jako na divadle, ale prostě ta realita vsunutá do filmu, která mě ohromila, to, jak podal zdání nedrsného muže, který na závěr odhalí svou tvář. To, jak byl celý film, ušlápnutý, místy možná i trochu retardovaný, ale konstruktivní a bez zbytečných emocí. Tleskám nad zdánlivě nad podáním zdánlivě jednoduchého a obehraného scénáře. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe oddychová dráma s Tomom Hardym, ktorá nepôsobí zaujímavo a efektívne na každého, len na toho kto v tom nájde niečo viac. Nevadilo, mi že sa tam vystrelilo len dvakrát, ale na ten moment sa oplatilo čakať až takmer do konca a tak tiež nemožno zabudnúť pripomenúť silne emočné zapojenie šteňaťa. Hardy to zahral zas raz perfektne. 80% ()

Reklama

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|0%| Málo kdy, když to přeženu slovy „odjebávám film odpady“, ale tohle prostě nešlo. Zaprvé, je to strašně nezáživné, není zde žádná scéna, která by mě zaujala nebo překvapila. A ta druhá a ještě horší věc je, že ze sebe Hardy udělal totálního debila. Nezlobte se na mě, já chápu, že občas má určitý herec odlišnou roli, než na kterou je zvyklý, ale tohle se prostě nedalo. Stačilo mi, jak byl na začátku totálně bezradnej z toho psa. Víc k tomu asi nebudu dodávat. Nejzbytečnější a nejnudnější film. K tomu Hardy jako utáplej debil. Fakt, nemám slov. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla darda do zad. Co s tím? Vážně jsem se těšila na Toma, Noomi, ale jak hodnotit něco v podstatě nehodnotitelného, protože ani jeden z nich na mě neudělal takový dojem, nad kterým bych mohla alespoň chvíli plesat radostí. Tom hrál Boba jak v transu, Noomi předvedla, jaký má vřelý vztah k Roccovi, potažmo, že Bob koneckonců taky není k zahození, ale lidi, kde byla ta chemie, lupou bych jí marně hledala. Na celém příběhu bylo pozitivní, že nebyl příliš masakrální, ale jinak jsem čekala trochu větší náboj a o scénáři raději pomlčím. Jediný James, sympatický herec si tady zahrál přesně podle mých představ nevděčnou roli Marva výborně, ale myslím, že premiéry se už nedočkal. Nejlepší byl tentokrát Rocco, nedá se nic dělat. Možná si dám jednou repete, třeba mi něco uniklo, všechno je možné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ TĚMHLE LIDEM DOVOLÍŠ, ABY SI OD TEBE NĚCO VZALI, BUDOU SE POŘÁD VRACET. FURT JIM NĚCO BUDEŠ DLUŽIT. NIKDY, NIKDY SE NEZMĚNĚJ. NIKDY JE NEPŘEDĚLÁŠ…" /// Všichni, co ujížděj na komorních filmech o čemkoliv, budou mít žně. Seznáměj se s Bobem a nebude je štvát, že to bude seznamování dlouhý. Během toho se vodehraje třeba loupež, na kus řeči zajde nasranej čečenskej frajer Čovka, ale vyhraje ten, kdo to neuvěřitelně nudně pojatý vyprávění o změně názvu jednoho baru, vydrží s otevřeným vokem až do konce. Já měl kurevský problémy. Zlatá Býčí šíje! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Historku, kterou v rychlosti spíchnul Dennis Lehane, neznám. 2.) Jedu jen filmy, ve kterejch se zachraňuje pes. A na čase mně nezáleží. 3.) Thx za titule ,,ondrejlo86“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Původně zněl titul filmu Animal Rescue, v lednu 2014 však došlo ke změně na konečný The Drop. (rafix)
  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama