Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Dejdar a Ladislav Mrkvička v televizní komedii z prostředí kožní kliniky... Doktor Richter z kožního oddělení (L. Mrkvička) žije v rychlém tempu a trpělivost mu schází. Jeho základní charakterová vlastnost je spěch, který se také stává jeho životním programem. Má mnoho povinností, ale vše zvládá s optimismem, který podle něj znamená půlku zdraví. Právě má narozeniny a chystá se na funkci primáře. V této chvíli přichází na stáž mladý doktor, Ind Radža (M. Dejdar). Jeho povaha má základ v naprostém klidu a rozvaze i v laskavému přístupu k pacientům. Střet těchto dvou naprosto rozdílných povah přináší spoustu komických situací, ale i poznání… (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nejsem si zcela jist, zda zrovna v lékařské profesi je spěch na místě. Richter si ale nejspíš jistý v kramflecích. Na jedné straně uznává jistý přístup, pak ale názor změní a přesně opačný názor zastupuje Radža, který se svým přístupem slaví úspěchy. Nejvíc mě ale dojalo, že na roli Inda vybrali Martina Dejdara. Ten je sice tmavší typ, ale obyvatele Indie připomíná jen s velkou představivostí. Totéž se týká mluvy. Zpočátku ještě jakž takž hovoří jako cizinec, ale později už to moc nejde. Každopádně by se lékaři mohli domluvit s alternativními léčiteli a vzájemně spolupracovat tak, aby si nepřekáželi, ale bylo ku prospěchu věci. Ve 21. století ještě víc než v roce 1988. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Komická mi nepřišla žádná scéna. Ani narážky typu - potřebuji. prosím, přidat. Jistěže ne peněz, ale práce, což je jev i dneska, značně nezvyklý. , Celá "nekomedie" se nese v duchu živelně žijícího staršího doktora, a klidného a laskavého mladého, exotického lékaře, který mu přísahá, že je jeho žák, on je mistr, a tak tomu bude možná i deset let...Za tím "žákem" se pacienti postupně hrnou, a od toho staršího odvracejí. Dejme tomu. Za mě jen jedna hvězdička, protože jiným, dle mého soudu i zajímavějším, či závažnějším dílkům dávám dvě, i více. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Laskavá slova léčí. Nejen tělo, ale také duši. Povídka Zdeňka Hanky, špičkového lékaře, který působil na několika renomovaných českých i zahraničních klinikách, potvrzuje pravdivost slov Matky Terezy o empatickém přístupu lékařů k pacientům: a sice, že ozvěny laskavých slov se stávají nekonečnými. Televizní dramatizaci tohoto vysoce humanistického příběhu vévodí vynikající herecké výkony Ladislava Mrkvičky, Jiřího Adamíry a třiadvacetiletého Martina Dejdara v roli indického léčitele nemocných duší. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úsměvný optimistický cajdáček o tom, kterak lékař kožních nemocí objeví kouzlo lidského přístupu k pacientům. 1) Nevěrohodné, ale roztomilé._____ 2) Obzvláště oceňuji obsazení role Inda Radži 23letým Martinem Dejdarem, který se očividně v Indii narodil, vyrůstal tam a nejspíš tam i zemře. Ta přesvědčivost hereckého výkonu... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film o tom, kterak je důležitá psychika při léčbě fyzických obtíží. Když si vzpomenu na své zkušenosti, kdy nikoliv nevýznamné množství nemocničního personálu bylo velice arogantních a nepříjemných, pouštěl bych jim film jako součást školení o lékařské etice a psychologii. Jinak průměrný nevtipný snímek s českým Indem "Rádžou" Dejdarem a jeho směšnou mluvou. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Předpokládám že nosným tématem mělo být střetnutí různých kultur...Západní - uspěchané  a povrchní a Východní- pomalé a hluboké. Téma je fajn, ale  výsledek -Západní..😶 ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Uplne nevim v cem mela byt ta komicnost, nicmene do jine kategorie by to asi zaradit neslo. Exoticky doktor Dejdar byl docela fajn. :) ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Roztomilé. Pan Mrkvička (ve spolupráci s paní Termerovou a panem Dejdarem) podržel i tuhle pitominku. I když....znám lékaře, kteří by ji měli mít jako povinné dívánky:-))) ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Jézus, to byla volovina, byť Mrkvička je tedy profík každým coulem. Jen mi nedošlo v čem spočívá to označení "komedie". ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno vůbec nechápu zdejší komentáře. Je možné, že někdo ten příběh prostě nepochopil ? Dlouho mě nic tak neoslovilo a je mi úplně fuk, kdo v tom hrál. Hlavní na téhle nízkorozpočtovce je poselství. ()

jakubi 

všechny recenze uživatele

Četla jsem i knižní předlohu a musím konstatovat, že by si zasloužila mnohem lepší zpracování a rozhodně ne s nálepkou komedie. Herecké výkony byly dobré, to ano, ale v tom TV zpracování bylo téma opravdu podáno povrchně. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Přesný...když se nekdo sprta na zkousku a primari rika: Na co ti to bude...tak to presne definuje rozdil, mezi studentem a clovekem co uz pracuje. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk bude myslet racionálně, bude zmaten. Jako komedie o ničem. Jako prediktivní a propagandistická příprava čehúnů na příchod zahraničních lékařů budiž. Trapné sice, ale budiž. Jakýs takýs smysl by to mělo. Jenže tak to asi v té době ještě nebylo. Nebo ano? Fakt divná věc... ()

ERRORMAKER 

všechny recenze uživatele

Trochu nedoceněný kousek. Mrkvička zahrál opravdu úžasně a s velkým charisma a Dejdar taky moc dobrý. Myslím, že ten film není komedie a zasloužil by si i lepší než tu žertovnou hudbu. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Bezva televizní inscenace Mrkvička jako lékař na roztrhání a Dejdar jako jiná mentalita indického lékaře skvěle zahrané. Komedie má vtip i tempo Mrkvička si to skvěle užíval a Dejdar kde jsem ho poprvé zaregistroval byl dokonalý. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Docela nenáročná oddychová podívaná, která nevybočuje z průměru, za zmínku stojí pouze herecké výkony Ladïslava Mrkvičky a Martina Dejdara, který je jako Ind sice trochu zvláštní, ale docela zábavný. ()

Reklama

Reklama