Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakončení úspěšných divadelních muzikálů o Harrym Potterovi od týmu StarKid. Harry, Ron a Hermiona nastupují do posledního ročníku svého studia na kouzelnické škole v Bradavicích, ovšem netuší, že se prostřednictvím tajného deníčku vrací jeden dávný nepřítel. (Kolikokoli)

Recenze (13)

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

První akt nic moc, ale ten druhý, kde už je full cast a víc písniček, je prostě perfektní. Dokonce i ty Darrenovy přešlapy jsou roztomilé. Nejlepší scéna - Zlatoslav a "sexy" Hermiona! Krásná tečka za AVP muzikály a pro Darrena nejspíš i rozloučení s hraním ve Starkid. Na celý muzikál se můžete podívat zde. ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Hodně jiné a hodně stejné zároveň. Ti, kteří si zamilovali předchozí dva muzikály, budou nakonec milovat i tento, ačkoliv cesta k němu není tak jednoduchá. AVPSY sází na nostalgii, narážky z dřívějších částí, dokresluje svébytné universum s vlastními pravidly a vztahy. S veškerými protivenstvími se vypořádává více než zdatně - ať už s odchody dřívějších hvězd či těmi technického rázu (v podstatě žádný čas na nazkoušení, mikrofony, akustika) a ačkoliv jsem se málem nedostala přes vánočně laděný výstup v domě Gauntů (fekální humor opravdu není moje gusto - na rozdíl od AVPS se mi jevil přes čáru a trapný), musím jít nakonec na maximum. Kdybyste náhodou nevěděli, tak "OK is wonderful" a tohle bylo "totally awesome". ()

Reklama

keiko 

všechny recenze uživatele

Krásná labutí píseň na rozloučenou, melancholicky podtržená písní "Everthing Ends". Bohužel, i AVPM končí jednou provždy, ale nedovedu si představit lepší zakončení. Tvůrci se opravdu vyšvihli; nejen, že jsou písničky snad ještě emočně nabitější než kdy dřív, ale také jsme byli svědky zajímavých žánrových výstřelků jako "Get into my mouth" (sexy a až skoro bondovská skladba). Co se týče těch scénářů v ruce, opravdu jsem ráda, že máme aspoň to, mně osobně vadily jen v jediné scéně, kdy Ron vytáhne určitý předmět ze Scarfie (spoiler alert), jinak jsem je vůbec nevnímala. (Hermiona scénář dokonce držela jako knihy, takže tím lepší roleplay.) Tak tedy sbohem, Darene, náš kudrnatý machýrku HP. Pro mě nejlepší scéna/skladba: I was ()

Milia_Malae 

všechny recenze uživatele

Z pohledu veřejnosti bude A Very Potter Senior Year vnímán asi jako Pán Prstenů: Návrat Krále: 1. Nemá smysl to vidět, pokuď jste neviděli předchozí díly - nemáte vazby na postavy, 2. Ten "wow - něc takového jsem nečekal" efekt prvního dílu se nedostaví, takže pro spoustu lidí bude stále nejlepší první díl trilogie, 3. Jde každopádně o důstojné a dojemné zakončení ságy 4. Ideálně musíte znát veškeré pozadí díla, abyste si vychutnali všechny narážky 5. Mnoho lidí si bude stěžovat, že je to "moc velké" atd... U AVPSY je nesmírně poznat, kdo o Team Starkid jen zavadil a kdo se zajímá, protože věrní fanoušci jsou nadšení, že to vůbec vzniklo (a znají podrobně důvody, proč je vznik 3. dílu zázrak) a na druhé straně jsou stěžovači typu "Proč drží scénáře? To jsou lemry....",kteří se nezajímají a netuší že na nacvičování bylo pouze 36 hodin a celá akce byla předem oznámena jako čtení scénáře. - Diváci počítali s tím, že budou herci sedět za stolem! Navíc mají tvůrci (a vždycky měli) specifický humor, který ostře dělí diváky do dvou skupin - "To je super!" a "To je trapný!" Pro mě, jako hardcore fanouška Starkid šlo o úžasnou záležitost, kde jsem si užíval každou postavu, výborné písničky, humor (který je zde oproti předchozím dílů méně sarkastický a štiplavý) a samozřejmě úchvatné emoce na konci, které si ovšem vychutnají nejlépe ti, kteří znají předchozí díly a pozadí vzniku třetího, herce - například z jiných projektů týmu, znají všechny narážky (wizard god), atd. Nebudu se moc vrhat do rozebírání a recenzování, protože by to bylo tak neobjektivní, že by to nemělo cenu. Chápu, že sopustě lidem styl tvůrců nevyhovuje a nijak je za to neškorpím, tady je potřeba na to mít specifický vkus. A i člověk který tento vkus má si musí Muzikálový tým Starkid pozvolna zamilovat a pak pochopí jekot fanynek při vystoupení a bude společně se všemi v sále zamačkávat na konci slzu. (Připomíná mi to Mass Effect - "Kdo nebrečel, není fanda.") Já se mezi ty šťastné řadím a za to bych chtěl poděkovat českým překladatelům ( BugHer0, Zikato a Aydro), kteří mě na starkid přivedli a zahájili tak jeden s největších fanouškovských zápalů v mém životě. Díky překladatelé, DÍKY STARKID! ()

KatyBitch 

všechny recenze uživatele

Na to se dá říct jenom jedno-úžasný! Za jak krátkou dobu to dokážou secvičit,a Darren za ještě kratší dobu než ostatní. Miluju tam ty jeho chyby jak se směje když ho Hagrid houpe na koleni nebo když mu spadnou vousy. Dokonalý a respekt hercům jako Joe Walker a Joey Richter ty týpci to dávaj i bez textu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (15)

  • Starkid vyhlásilo soutěž o píseň do tohoto muzikálu. Jedním z vítězů byl i Robert Manion s písní "Wizard Duel", který se díky tomu stal členem Starkid. (janejudyjune)
  • Stopáž nahraného videa před sestříháním dělala přes pět hodin. (Bor3CZEch)
  • Poprvé v sérii není Darren Criss autorem žádné z nových písní. (Bor3CZEch)

Reklama

Reklama