Reklama

Reklama

Aokigahara - les sebevrahů

(festivalový název) (TV film)
  • USA Aokigahara: Suicide Forest (více)
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2010, 21 min

Kamera:

Jim Demuth
(další profese)

Obsahy(1)

Krátkometrážny dokument o lese samovrahov na severozápadnom úpätí hory Fudži v Japonsku, menom Aokigahara, ktorý je v poradí druhým najväčším miestnom v počte samovrážd na svete. Štáb sprevádza geológ Azusa Hayano. Ten už našiel pri obhliadkach okolo 100 tiel v posledných dvadsiatich rokoch. Počas nich sa snažil zamýšľať na motívmi ich konania a premýšľať o zmysle života. (ash99)

(více)

Recenze (11)

pursulus 

všechny recenze uživatele

5P.¬         Snímek působí na většinu lidí — což je viděti na textu komentářů — průměrným až nudným dojmem; i ti, kdož hodnotí vysoko, jsou na rozpacích a nedaří se jim napsati k tomuto snímku nic pozoru hodného. Já se k tomuto pocitu přiznávám také. Tudíž je mé opoznámkování nijaké, psané do počtu, novinářská rutina pro denní chléb. Nevím, co ještě bych k tak nezajímavě podanému, k tak průměrně podanému pohledu mohl dodati. Aha, to, že zajímavé je, že i ti, kteří zmiňují přímo nebo nepřímo průměrnost počinu, hodnotí počin jako nadprůměrný, to znamená, že dvě hvězdičky jsem dal jen já a dalších jedenáct spravedlivých.¬                 Podobně zajímavé komentáře: uživ. Foox, swamp, Psycho.R, Aywes. Ale i ostatní stojí za pozornost. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument o "sebevražedném lese" pod horou Fuji, do kterého by jste na procházku jít asi nechtěly. Les opuštěných stanů, visících provazů a cedulek na rozloučenou s depresivní hudbou a atmosférou jak ze Záhady Blairwitch. Určitě jedinečné svědectví a hrůzných činech, které se na tak krásném místě odehrály. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Aokigahara – silný námět pro nejednoho spisovatele či filmaře/dokumentaristu, ovšem z tohoto kousku mám poněkud rozpačité dojmy. Už jsem viděl mnohem lepší dokument na toto ožehavé téma. Les sebevrahů jistě není zrovna místem, kde by se chtěla většina z nás vydat na procházku, ale osobně bych se chtěl na toto místo někdy v budoucnu podívat. Určitě ne kvůli spáchání sebevraždy, ale spíše ze zvědavosti. Chmurná historie tohoto místa má své „kouzlo“ a já rád navštěvuji místa, kam by normálně moji známí ani nepáchli a které mají poněkud temnější minulost…Nicméně v tomto případě jsem ocenil spíše samotné záběry z lesa a vypravování onoho průvodce, než to co se odehrávalo před kamerou. Přece jenom pokud opravdu pracuje jako „hlídka“ a jakýsi vyjednávatel se sebevrahy, tak by tam toho borce ve stanu jen tak nenechal… ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Údajně vše začalo rokem 1960. Kdy S. Matsumuto vydává román Xuito. Ve svém románu uvádí, že kdo zemře v tomhle lese čeká ho ráj. Možná proto má takovou " hojnost " sebevražd. Někdo však tvrdí, že to začlo ještě mnohem dříve. AOKIGAHARA - Les. kterej v dnešní době zná už asi skoro každej. Protože už o něm bylo mnoho natočeno a nápsano. Tomuto lesu patřil i jeden díl Dobyvatelů ztracené pravdy. A tohle je další dokument . 21 minutová procházka lesem sebevrahů s geologem A. Hayanou. Průměrnej dokument o hodně zajímavým místě. Ale jako předkrm před hororem dostačující. ()

althinka 

všechny recenze uživatele

váhala som, či vôbec hodnotiť ... nakoniec 4* za myšlienku, citlivé spracovanie tak ošemetného námetu ... a za možnosť pozrieť sa tam, kde sa reálne ani nechystám. Plus dokument bol pozretý po prečítaní knihy Aokigahara, Les sebevrahu ... takže ešte podporené esenciou strachu a smútku z nej ... privítala by som aj dokument o samotnom lese, fascinujúcich jaskyniach a magnetitovom podloží, ktoré Vám dopomáha k tomu, aby ste sa v hustom lese prízrakov úplne stratili ... čo dodať? Neschádzať z cesty a nesledovať pásky ... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama