Reklama

Reklama

Městečko prokletých

  • Česko Vesnice prokletých (více)
Trailer

Na anglické městečko Midwich zapůsobí tajemné silové pole, které způsobí, že všichni v dosahu jeho účinku usnou. Každá žena v produktivním věku poté otěhotní, včetně dospívajících dívek a žen, jejichž muži nebyli v té době přítomni. Všechny porodí blonďaté, mimořádně inteligentní děti, které ale trpí naprostým nedostatkem emocí. Když se pak vesničané ve strachu spojí, děti prokáží neobyčejnou schopnost kontrolovat jejich vědomí a semknou se proti všem, kdo by je chtěli ohrožovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

maxi6 

všechny recenze uživatele

.....jako dítě školou povinné jsem tento horor zhlédl s velkým napětím a krve by se ve mě tehdy nikdo nedořezal. Celý týden se mnou nic nebylo. Dnes mohu tvrdit s naprostou jistotou, že žádná jiná "Village" Wolfa Rilla zatím nepřekonala a jeho hypnotizující blonďáčky vidím po 35 letech ještě teď...... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Podmanivá a děsivá adaptace Wyndhamova románu, který jsem bohužel zatím nečetl, ale po zhlédnutí filmu mě začíná lákat. Film je místy dost děsivý, když se zamyslíte nad lidskými vyhlídkami do budoucna, které se kvůli ,,zvláštním" dětem dost zhoršily. No, dej bůh, aby se takový super smradi nikde neobjevili, byla by to pěkná polízanice. PS. Carpenterův remake nesahá tomuto filmu bohužel ani po kotníky. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Působivé sci-fi slavilo ve své době úspěch a dokáže oslovit i dnes, byť více se bude líbit fanouškům žánru. Tísnivá atmosféra je podtržena černobílou kamerou. Nepozemské děti vypadají spíše jako roboti, a když se jim rozsvítí oči, nemají lidé proti nim šanci. Zdánlivé nehody jsou jen v náznaku, a tak nevidíme řidiče svíjejícího se v plamenech auta ani ustřelenou hlavu, což vůbec nevadí. Jejich síla tkví právě v tom, že se jedná o vraždy, kdy oběti neměli možnost nijak se bránit. Ještě když padne zmínka o Sovětském svazu, kde celé místo s dětmi i lidmi zničili atomovou bombou, stojí doktor Zellaby na straně dětí s tím, že je dokáže správně vychovat. Divák ale, stejně jako zástupci vlády a armády, tuší, že půjde o nadlidský úkol. Hrůza je způsobena tím, že lidé nemají proti vetřelcům žádnou naději. Po letech jsem zvedl hodnocení, jelikož mne překvapilo, že účinek filmu nevyprchal. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ani bych nevěřil, že mě dokáže takto starý horor nějak víc zaujmout. Ale musím uznat, že tohle byla parádní sci-fi podívaná. Co se atmosféry a příběhu týče, tak můžu jen chválit. Pro tento film se skvěle hodí přívlastek tajemný! Po sci-fi stránce se jedná o velmi zajímavý nápad, který mě velmi zaujal. Ke konci mi tam sice úplně neseděly některé události, ale jinak jsem si film užil a hlavně ty děcka byly vážně velký psycho. 80% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1957 napísal spisovateľ John Wyndham sci-fi román "Midwichské kukučky". Pojednáva o tom ako sa v malom pokojnom anglickom meste Midwich jedného dňa stane niečo veľmi podivné. Všetko živé razom stratí vedomie. Tento jav trvá len niekoľko hodín. Potom sa opäť všetci preberú. O deväť mesiacov po tejto udalosti sa miestnym ženám narodia velice zvláštne deti, ktoré majú desivé schopnosti. Dokážu vstúpiť do ľudskej mysle. Tieto deti nemajú žiadne city. Vypadajú ako ľudia, ale vo vnútri nimi nie sú. Tri roky po vydaní knihy tento horrorový príbeh sfilmoval režisér Wolf Rilla a o tridsaťpäť rokov po ňom natočil remake John Carpenter. Carpenterova zmodernizovaná verzia a aj starý čiernobiely anglický originál sa mi páčili, takže teraz sa budem musieť poobzerať už len po literárnej predlohe. *** ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen v obci Lechtmore Heath poblíž Watfordu. Asi 12 km od Londýna. (Chatterer)
  • Předlohou pro film byla kniha "The Midwich Cuckoos" od Johna Wyndhama. (Chatterer)
  • Film chtěl již v roce 1957 natočit Ronald Colman, ale MGM zrušila projekt kvůli kontroverznímu neposkvrněnému početí dětí. (Chatterer)

Reklama

Reklama