Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mikasa vzpomíná na smíšené zážitky Průzkumné legie při jejich první návštěvě Marley. Mezitím Eren přemítá o své životní cestě, od zjištění Zekova plánu až po neúspěšné pokusy přesvědčit Historii, zatímco jeho armáda titánů dorazí k břehům Marley. (mikki089)

Recenze (7)

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dechberoucí zakončení 2 části a okamžité navnadění na poslední 3 část. Je jen škoda, že si počkáme dost dlouho na cca 10 finálních epizod, ale sakryš, bude to stát za to!  (Mangu jsem dočetl a poslední část bude pecka!) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni se z Titánů mohou v posledních sezónách pominout a já bych to u této "poslední" byl tak nějak konečně ochoten pochopit. Od kecání, nezajímavých nových postav a neustálého protahování se konečně přešlo k činům. Od druhé epizody šlo o intenzivní jízdu titánů proti titánům, lidí proti lidem, titánů proti lidem, lidí proti titánům, zkrátka úžasně koordinovanému chaosu proloženému vysvětlením, co jsou stoupenci Ymir, kdo byla Ymir a jak se zvrtl Zekkeův plán vše ukončit tak nějak humánně. Zároveň série rozdělila fanoušky na dva tábory - ty, kteří s Erenem souhlasí a ty, kteří jeho ideologii odmítají. Já se řadím k těm prvním - Erenovo jednání podporuju. I když je to kruté, jedině očista světa může vše tak nějak ukončit, ne marné doufání, že zkažená mysl lidstva projde zázračným očistcem. Vše by bylo perfektní, sérii jsem si od té třetí opravdu nesmírně užíval, dokud se ji tvůrci nerozhodli před koncem utnout a nechat nás zase další rok čekat na vyvrbení, které by se dalo pořešit v dalších 4-6 epizodách. Za tenhle tah nemohu vážně udílet plné hodnocení. Jinak super, pro mě ohromné překvapení po té pachuti, co v mých ústech zanechala první polovina. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER I am gonna destroy them! Every last one of those animals that's on this earth! Tematicky i formálně dokonale vystavěný závěr na kontrastu krásy a krutosti světa. Během první poloviny jsem cítil naději i radost a přitom strašný smutek, během druhé zadostiučinění i odevzdání a přitom strašné mrazení. Závěrečná scéna "Úsvitu lidstva" jeden z nejvíc ikonických momentů v historii fikce. Kdo by takto neuvěřitelný vývoj příběhu a postav, tematickou hloubku a vyprávěčské mistrovství (kde roztříštěný a retrospektivní způsob vyprávění nebyl zvolen jen pro uchování tajemna - ačkoliv to byl zřejmě primární důvod, ale i z důvodu, že celá realita tohoto světa je nelineární) kdysi dávno, v jednoduchých časech akčního survival hororu, čekal. Kolosální dějový oblouk ve čtvrté sezoně (resp. na konci 3. sezony) pronikl konečně pod povrch/hladinu, a každý mohl poprvé spatřit, že vše, co jsme z oblouku doposud viděli, byla ve skutečnosti menší polovina hlubokého kruhu, načež se ještě ukázalo, že kruh ani není obyčejným kruhem, ale je to Uroboros. Myslím, že takhle nějak bych metaforicky popsal Isayamovu mangu... alespoň do tohoto bodu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mikasa má peknú melancholickú chvíľku možnej reality, ktorú bohužiaľ nedostala. Beh za autom pri špeciálnej misii, lebo auto vidia prvýkrát, vyzerá byť nereálny. Logický lapsus ale nastáva v momente, kedy sa skupine Eldianov vytratí ich najcennejší člen a oni si to uvedomia až po hodnej chvíli. Opilosť, uvoľnenie a párty hlavných postáv potešia v kontraste s hrôzami, ktorým čelia. Erenove highlighty vytvorenia a realizácie jeho plánu sú výborné zasadené po sebe na prežívanie tej správnej drámy. Záverečné zničenie flotily nie je akčne dokonalé, keďže ide o jasnú prevahu a deštrukciu jednej strany, ale vo finálne vyznieva príbeh epicky, keďže kruh sa uzavrel. Záverečná sezóna je príbehovo najlepšia, keďže ide o prezradenie tajomstiev fikčného sveta s použitím epických formálnych a obsahových prostriedkov na vytvorenie nezabudnuteľnej drámy. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekla bych že Part 2 final season je nejlepší část vůbec. Hrozně to v člověku rezonuje a úplně vám to rozhodí morální kompasy. Všem charakterům začnete v různých ohledech rozumět, pochopíte motivace a začnete s nimi soucítit, avšak která strana je ta správná se nedá lehce posoudit, protože svět není černobílý. Fakt se mi tenhle styl vyprávění moc líbí a považuji to za masterpiece. A to ani nemluvím o tom, jak se teď propojuje a vysvětluje všechno, co se odehrálo v první sérii. Nádhera. Nicméně The Rumbling is here a já se nemůžu dočkat, až naanimují ten závěr, protože Shingeki no Kyojin vypadá naprosto epicky a vůbec jsem nečekala, kam až seriál dospěje.   K OP7 asi tohle – na první poslech pocity jako „tvl, co to… hardcore metal? Nevím nevím, asi nic pro mě, asi budu skipovat…" pak se zaposloucháte do textu, podíváte se na pár epizod a pak se jen houpete v rytmu hudby se slovy „...it's coming Rumbling, Rumbling, BEWAREEE“. Prostě opět něco, co tam zas sedí jako hrnec na prdel. Miluju to a za mě je to jednoznačně nejlepší opening… ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama