Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK

Uživatel TheDarKnig smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dívám se na livestream a náhle je přerušen nouzovým vysíláním, v Japonsku zemětřesení 4,6 Richtera a varování před tsunami. Tak snad nebudou ještě větší následovat, 4,6 by mělo být ještě relativně v pohodě, pokud to teda nezpůsobí ty přílivové vlny. Ale v Japonsku je už po půlnoci, musí být hodně děsivé se probudit při otřesech. Snad budou všichni v pořádku :)

Z epizody zbývalo pár posledních minut.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dolero

To je vždy tak, fanoušci si vysní během let svoje teorie a svoje konce a pak někteří slabomyslní nedokážou akceptovat, že to dopadne jinak. A to jsem řekl ještě mírně, protože lidé, co posílají výhružky smrti, jsou něco mnohem horšího. 

Ale myslím si, že takových je minimum, většina nespokojenců prostě bude jen trochu brečet na diskuzích, těžko to takto soudit, kolika lidem se vývoj líbí a kolika ne.. na titanfolku jsou někdy extrémnější, na ostatních subredditech jsou více v pohodě.

Dolero

Dolero (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

 Mě ještě zajímá, kolik dostane za konec výhružek smrti. Už dle diskuzí k poslední kapitole to vypadá, že opravdu nepotěšil velkou část lidí tím, jak se to vyvinulo a pochybuji, že je konec uspokojí. :) 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dolero

raději dám MANGA SPOILER V samostatném volume? To je zajímavé, tak ještě budu stále doufat, že to schválně tají a poslední kapitola bude mít aspoň 60-70 stran :)

V případě, že bude klasické délky, nečekám vysvětlení všeho, nakonec některé věci je lépe nechat nevysvětlené (třeba už k titánům nic nečekám), ale hlavně doufám v ten pohled Erena. To je to nejdůležitější, co mi ještě chybí. A pak samozřejmě i nějaké důstojné a logické zakončení celého příběhu. Budu věřit, že to Isayama udělá uspokojivě.

na příspěvěk reagoval Dolero

Dolero

Dolero (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No to, co se děje na Redditu či Discordu po vydání 138, je ještě zábavnější.
Docela mě překvapilo, že kapitola 139 bude v samostatném volume. Chvíli jsem žil v naději, že poslední kapitola bude mít mnohem více stran, ale nakonec má klasických 45, takže zbytek volume vyplní asi nějaké bonusy v podobě artů, rozhovoru nebo tak. Absolutně netuším, jak to chce opravdu ukončit, jestli vše, co lidi zajímá, jde shrnout v poslední kapitole -> Erenův pohled na věc, osudy postav a osudy světa, vysvětlení titánů a celkové ukončení příběhu. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

No abych pravdu řekl, po tom co se dělo zrovna před týdnem na redditu při čekání na chapter 137.. se fanoušci rozhodně takto potutelně nesmějí a taky napjatě čekají, jak to dopadne :))

Daneczech: 4. série má být poslední, ale! Těchto 16 epizod nebude posledních. S největší pravděpodobností bude mít série ještě druhou část, kde zadaptuje cca 20 zbývajících kapitol, které se do téhle první části nevlezou. Ale kdy ta druhá část vyjde, to zatím nikdo neřekl. 

na příspěvěk reagoval Dolero

Daneczech

Daneczech (hodnocení, recenze)

zdar, prosím někoho kdo ví, je 4. serie poslední a s nějak ukončeným dějem?

díky

zdar

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Btw... poprosím místní experty aby mi dali okamžitě vědět v případě, že se seriál zásadně odkloní od mangy. Se změnou studia přišla jistá skepse (ale zatím to vypadá dobře).

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Za mě první episoda dobrý. Bylo tam trochu moc té falešné exposice, ale pro rychlé uvedení do děje je to omluvitelné. Mám pocit, že v této sérii bude pár pěkně nechutných momentů.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Během premiéry spadl celý Crunchyroll kvůli návalu lidí.. a pak postupně padaly i některé další neoficiální weby, kde se lidé přesouvali. 

To se moc často u anime nestává, že by tolik lidí chtělo vidět epizodu okamžitě, co vyjde.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Tak v Japonsku už odvysílané, oficiálně otitulkovaná by první epizoda měla být asi někdy kolem 21:00. Podle prvních reakcí na redditu to MAPPA zvládla na jedničku. Teda aspoň ten začátek :))

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Nějaké další info k poslední sezoně Takže pokud se dá věřit twitteru animehub, kapitoly 91-106 (neboli 8. arc) budou adaptovány v 9. epizodách. Z toho vychází, že by závěr mangy měl být v asi 28 epizodách (celkem asi 48 kapitol). Podle dalších leaků by finále mělo být taky rozděleno, a nejdříve dostaneme prý 16 epizod, takže asi po nějaké přestávce zbylých 12 nebo tak nějak.

To by šlo, i když se nějakému škrtání samozřejmě nevyhneme vzhledem k tomu, že tady je závěr fakt dějově extrémně hutný. Snad to teda MAPPA dokáže udělat správně a snad taky nezkazí vizuální stránku, to by tady z mnoha důvodů bylo fakt strašně smutné :)

Tady jinak někdo vyfotil plakát armoru a pokud budou takhle vypadat i další CGI součásti, nemám absolutně nic proti :)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ale mně osobně se stále líbí, podle obličeje je to rozhodně holka a stále docela hezká :)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Protože Mikasa je od začátku takový ten mužnější typ holky, co navíc neustále trénuje, Wit ji udělal jinou než jak vypadá v manze a navíc má ráda čím dál kratší vlasy :) 

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Proč zatím na všem co jsem viděl z chystané poslední sezóny vypadá Mikasa spíš jak chlap? 

Přitom to byla docela pěkná holka...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Uživatel TheDarKnig smazal svůj příspěvek.

Kimahri84

Kimahri84 (hodnocení, recenze)

anomandaris

Myslím, že Levi neoživil Erwina kvůli tomu, aby našel Erwin klid. Jeho už zajímal jen ten sklep nebo odkaz otce, ale samotná realita a nakládání se svými vojáky šli do kopru.

anomandaris

anomandaris (hodnocení, recenze)

bad writing. Nezlobte se na mě, ale celá episode Hero jde k čertu a je úplně zbytečná v kontextu děje i síly samotné epizody, což je obrovská škoda. V kontextu minulé epizody měl být oživen Erwin(nebo nikdy), takhle je to prostě bad writing. 

na příspěvěk reagoval Kimahri84

Uživatel Starletka smazal svůj příspěvek.

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Přesně, když jsem poprvé slyšel ten první opening, tak jsem si říkal, že to bude naprosto kulervoucí anime, protože ten opening byl naprosto kulervoucí. Druhý opening se mi ze začátku nelíbil, dokonce jsem ho i přeskakoval, ale potom se mi začal líbit, takže je tu možnost, že i tento se mi začne líbit. Ale opravdu se mi líbí to video, hlavně jak se oblékají do zbrojí. 

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Starletka

Jo je to taková podivná "spojenina" ale nemá to ty grády, tu dynamiku. Když jsem slyšel poprvé "Sie sind das Essen und wir sind die Jäger..." tak mi přeběhl mráz po zádech. No a ten druhý opening byl zase takový "heroický". Tohle je odvar obojího. Na druhou stranu to mohlo dopadnout mnohem hůř...  

na příspěvěk reagoval fallanga

Reklama

Reklama