Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 4
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Recenze uživatele Charlie84 k tomuto seriálu (1)

Šingeki no kjodžin (2013) 

SEASON1 EP7: Opening si bere něco z Garei-zero (skladbu, scenografii), něco z Ergo Proxy (spousta vlajících účesů), celkově to ale zdaleka není taková kvalita. A podobně i celé anime. Atraktivní a dobře nadesignované prostředí (aka Wolf´s rain), slušná choreografie akce a skvostně využívané možnosti animace na podporu dramatickým momentů a vypjatých scén vůbec. K těm vypjatým scénám. To je fakt problém. Takhle afektované postavy jsem nezažil. A že už to člověk trochu čeká. Ale ne takhle. Je to hrozitánsky uřvané prakticky pořád, až teda na hlavní hrdinku, která zase mluví tím klidným, odměřeným hloubavým zádumčivým...jak už to tak bývá. A taky se to vleče, ale to je asi subjektivní, třeba ta rozvláčnost bude mít opodstatnění...a obři jsou fakt hnusní (ne hnusní jako monstra, ale hnusní jakože někomu dost ujel štětec, opět aka Garei- zero, kde byla animace na vysoké úrovni a SGI monstra byla k smíchu). Tady to nevydrží ani ti obři a smějou se sobě nepokrytě navzájem...no nevim. Ale celkově se našlo nemálo po všech stránkách silných momentů, tedy pozitivní dojmy přetrvávají. Nicméně asi spáchám zločin a počkám na anglicky dabovanou verzi, kde bude sice hlavní hrdina zdá se opět, jako ve většině anime, huhlat tím ztrápeným emo hlasem, ale pořád lepší, než z těch zběsilých piskláků zešílet...jo a prej se chystá hraný film. Tak uvidíme:) ()

Reklama

Reklama