Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Recenze uživatele Starletka k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2013) (S01) 

Původní komentář z 12.11.2014: Tento kousek mi sedl jako zadek na nočník. Už po prvních pár vteřinách jsem věděla, že tohle bude stát za to. Žádné fillery, žádné fanservice, jenom děj plný zvratů, akce, vývoj postav, sem tam nějaké to vysvětlení a hlavně zase po dlooouhé době originalita, to všechno doplněno jedním z nejlepších soundtracků vůbec. Emocionální epická jízda zběsilým tempem s naprosto skvělým vyjádřením bezmoci, zprostředkovaným i divákům - postavy umírající jako na běžícím páse, kdy nikdy nevíte, která bude další. Z konce prvního dílu mi bude běhat mráz po zádech i na po sté. 9,5/10 Poznámka: Uživatele, kteří píšou, že postavy jsou moc uřvané a ubrečené bych hodila do podobné situace, aby ukázali jak všechno zvládnou rozumně a s ledovým klidem. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Tato část mangy mě osobně bavila asi nejvíc, protože v sobě měla ještě dostatek akce, plot twistů a vývoje, které mě nutili číst (sledovat) dál a dál, a také jen ku prospěchu dostala prostor celá řada do té doby nevyužitých postav, na úkor hlavního tria nesnesitelných sucharů. Takže jsem i ráda, že tato řada měla méně dílu, protože jsme se tak ještě pořád úspěšně vyhnuli té neskutečně dlouhé, nudné části o politice, která mě málem donutila mangu dropnout, a od které to podle mě jde s celým příběhem od desíti k pěti. Mimochodem opening je těžce meh, takový mix obou předchozích, jak hudebně tak vzhledově, zato ending je naprosto, ale naprosto geniální. A taky mi dost chybí ta creepy tune, co vždycky hrála u názvu epizody, protože bez ní je to takové suché, i když ta co hraje úplně na konci v preview to dostatečně vynahrazuje. 9/10 ()

Season 3 (2018) (S03) 

Není žádné tajemství, že politický arc se příliš nepovedl a i když se najde pár fanoušků, kterým se líbil a vždycky to ve všech diskuzích rádi zdůrazňují, většinová nelibost prostě převažuje a spousta čtenářů to v tomto bodě vzdala. A proto není ani překvapivé, že sám Isayama uznal svou chybu a rozhodl se ji v anime napravit. Napravit tím, že nudné části nevyhodí, ale jen je přehází, takže je to ve výsledku pořád ta samá nuda a to docela zamrzí, protože tempo úvodních 2 dílů bylo slibné. Taky zvláštní volba openingu mě vůbec nepotěšila, protože sice není vyloženě špatný, ale tohle opravdu není romantická komedie. A jen tak pod čarou pokaždé když vidím někoho z hlavního tria tak mám chuť je kopnout do obličeje, jak jsem je za tu dobu začala nenávidět. Škoda. Bavilo mě to daleko víc, když si to ještě na nic nehrálo. První půlka - 6/10 a tu druhou si odkládám na neurčito ()

Reklama

Reklama