Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (184)

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Opravdu by mě zajímalo, jak se vždy někdo rozhodne a zrovna z jednoho anime je světový hit a přitom je úplně stejné jak všechno ostatní. Jako nechápejte mě špatně, mně se to líbilo, ale rozhodně to nebylo něco extra. Bylo to moje první anime po asi 5 letech, tak s notnou dávkou nostalgie se to vyšplhalo na 4 hvězdičky, ale kdokoliv, co viděl víc jak 10 anime, může potvrdit, že to bylo v podstatě dosti průměrné, ()

Uzunari 

všechny recenze uživatele

Lepší než drátem do oka - Ale ne,... Vskutku jedná se o zatím dobře zpracované dílo a přesto, že jsem shlédl pouze dvě epizody (které nedávno vyšly), tak za předpokladu, že se udrží atmosféra a nezačne nás nudit třeba hrdinova bezmocnost, která trošku z těchto dvou epizod čiší, tak se určitě bude jednat o dobré a zajímavé anime. Hudba je v pořádku, kresba je pěkná a nejedná o žádnou nesledovatelnou ztřeštěnou akci, takže jen tak dál. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Mno. Musím přiznat, že jsem šel do toho s většími nadějemi kvůli hodnocení a tudíž jsem poměrně zklamán. Námět a nápad je doslova epický, nicméně nevyužitý. Svět mohl být rozvinutější a propracovanější. Tak či onak se na to docela dobře dívá, protože animace je top notch a fandové drsnějších výjevů si budou mlaskat, horší je zvuková stopa a příběh. Jak už tu někdo zmiňoval (resp. těch lidí je víc), postavy na sebe nesmyslně křičí (možná je to tím původním zněním?), frekventovaně brečí a hází dost trapný motivační proslovy díl co díl s úmyslem povzbudit (kvalita proslovů je taková, že to uchvátí mentálne zpomalenější obecenstvo). Děj se za celých 25 dílů skoro nikam neposune a moc věcí se ani nevysvětlí. Hlavní postavy jsou místama otravné jak komáři (Eren je půlku seriálu na facku, Armin jako místní génius, který vymýšlí plány, které vymyslí i nově nastoupivší na základku) a ak jedině, co vskutku stojí za to, jsou bitky. Bitky...spíš doslova řežby. Těch se nám naštěstí dostává vskutku mnoho a jejich propracování je dechberoucí. Jelikož jsem to v půlce měl sto chutí zabalit a poslat do večných lovišť, tak nejen za konec, který docela gradoval a zachránil aspoň trošku dojem z jinak matného dojmu, musím vyzdvihnout naprosto perfektní opening. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

„Ach, synu, synu můj nezdárný, zastav se na moment u mých nohou a vyslechni story z dob telecích, kdy se fusekle eště v sandálech Čechů nosily a trdelníky na slováckých trzích se pekly. To ti tak jednou děd Hromino léta Páně 2013 zřel takéto japonské anime, na kerý slyšel ze všech stran samý sůprlativy, zřel na něj spóstu parodií, slyšel nemálo keců týkajících se jej. A představ si, že to anime mělo hantýrovat vo tom, jak jeden naraplenej kluk chce zkopat všechny obry do kuličky, páč si jeden z nich zblajznul na jeho mutině! No né, hele, nechlámej se, synu, jako vono to téma v mý době eště všem profláknutý nepřišlo! Jó, a teď sem si to pustil, hele, tak čtyři, pět dílů – no ty vogo, to bylo tak ozajstný a mastný jak máloco! Jako kdybys viděl tu srandovnů grafiku, patetický kecy, sterilnů akcu a ..., no to by ses taky musel lochčit. Jako jó, pár postav by jako ještě šlo skůsnót, pár bylo betelnéch, ale teď si jako představ, že si dovolíš kvaltovat proti davu, jó. No málem sem dostal přes rypec, faktec. Jako někdá po dvanáctým díle sem sice hlásil loď, ále tož si říkám, že eště na pár epizód by stálo hodit čučku, ať to mám celý zkóknutý. A vono nic! Sterilná akca, hlavní charaktéry dost nuda a story hlavní… no jako nic moc. Fakt sem nezgómnul, co na tom gómají ostatní. No – vošajstlich, to je už půl osmý?! Tak, halt, a teď si synu makej robit věci do bódy. Jo jo, vím, že zítrec píšete na indexované seznamy, tak se na to kókej hodit voko, ať tě biflér zas nezpraží, že víš prd.” ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Za posledný rok pre mňa osobne najviac overrated Anime seriál. Nechápem, prečo je okolo toho tak veľké haló, veľmi mi to pripomínalo SAO, pričom nechýbal určitý nádych idey mecha. Niektoré z časti boli tak nudné a plné kecov, že som mal sto chutí ich preskočiť, čo ja pri pozeraní nezvyknem. Ako sa to začalo, tak sa to aj skončilo, žiaden badateľný vývoj postáv, je jasné, že je to stavané na viacero (poriadne rozťahaných, kvôli zvýšeniu predajnosti) sérií. Škoda, z mojej strany veľké sklamanie. ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Epizoda obsahuje velmi málo doprovodné hudby. Zazní pouze dvě skladby – přibližně v polovině epizody a v jejím závěru. (Myslivir)
  • Autor mangy Hajime Isayama ju pôvodne plánoval ukončiť veľmi dramaticky - smrťou všetkých hlavných hrdinov, alebo aspoň väčšiny. Po obrovskom úspechu u fanúšikov svoj názor zatiaľ zmenil. K začiatku roka 2015 nebolo známe, ako sa manga končí. (Hees)
  • Ve znělce první série se objevila scéna, ve které Eren zkušeně skolil titána pomocí svého 3DMG při bitvě o Šiganšinu. Nicméně tato scéna se v seriálu vůbec neobjevila (Eren tímto způsobem titána skolil až mnohem později). Účelem pravděpodobně bylo vzbudit v audienci očekávání, že se boj s titány bude dařit hned od začátku a ještě prohloubit šok, který „skutečná“ scéna prvního Erenova útoku na titány přinášela. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama