Reklama

Reklama

Dům pro Irene

  • Kanada Still Mine (více)
Trailer 1

Starší pár bojuje proti místním úřadům na venkově v Novém Brunšviku, aby si postavil svůj poslední domov. Inspirativní a hluboce dojemný milostný příběh o páru v jejich zlých časech. Když se Craig vydá postavit vhodnější dům pro svou churavějící manželku Irene, je zaskočen byrokratickými zákony a úředníky. Při stále zhoršujícím se stavu Irene Craig zaujme konečné stanovisko proti všem očekáváním, aby dokončil dům, ve skutečně inspirativním příběhu. (Televize Seznam)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Je dosti potěšující, když se v každotýdenní zoufalé nabídce (zvláště) sobotního programu podaří objevit nenápadný a dobře obsazený film. A ještě k tomu kanadský! Bylo milé sledovat útrapy staršího páru, který to spolu zvládl v dobrým i zlým až do konce. A vždy se vzájemnou úctou a respektem. Ne každému se tohle v životě poštěstí. Je dobré si to občas připomenout. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Craig Morisson byl chlap, jehož příběh by měl být povinnou četbou všech těch, kteří považují starou generaci za bezcenný póvl. Ostatně respekt každému, kdo díky nezdolné vůli a životním zkušenostem vede válku na tolika frontách a přesto si ve finále může říct "je to POŘÁD MOJE". Pocta sklonku života okolnostem navzdory + nádherná závěrečná scéna, která nestydatě křeše snad všechny druhy emocí. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Krásně tu úřední šiml řehtá na plný pecky. Jak vidno nesmyslná byrokracie moudrých vševědů se nevyhýba ani júesej. Teď už ale k samotnému příběhu. Vezmu-li ovšem na zřetel vysoký věk, přeci jenom jsou lidé omezeni jistou fyziologickou realitou, ale to raději ponechám stranou. V podstatě přikrášlování skutečností v tomto případě mě vůbec nevadilo. Protože v konečném vyznění skládá film všem docela obyčejným lidem, a to doslova i obrazně, nádherný hold v jejich stáří. Asi není třeba dodávat, že film pohladil. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nezačíná to ani nijak zvláštně, prostě jen kanadsky pomalu. A stejně pomalu to plyne i dál a melancholickou ideu nahlodávají jen kancelářské úřední krysy, na které ale skvělý Cromwell hází bobek, dokud to jen jde. Jeho jediným plánem je prostě jen postavit dům pro svoji vyvolenou, se kterou zůstane stůj co stůj a ať si svět i okolí myslí co chce. Docela silné konverzační drámo, na které se ale hezky i smutně koukalo. A výborná ústřední dvojice. ~~~ Podívej ty vlasy. Jak dlouho si se nestříhal? ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hřejivý příběh o lásce seniorů, co jsou spolu přes 60 let a potýkají se s realitou důstojného stárnutí. Pomalé tempo spíše přidávalo na intenzitě, James Cromwell odtáhl skvěle celý film a byl od první do poslední minuty na plátně. Na jeho boj proti byrokracii se krásně koukalo, ale nejsilnější scénu si schoval na pohřeb svého kamaráda Chestera. V tu chvíli to nebylo na kapesník, ale na prostěradlo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Film byl promítán v roce 2012 pod názvem Still na filmovém festivalu v Torontu. (KajusaK)

Reklama

Reklama