Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Recenze (129)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělí Beatles, po většinu filmu sice v kreslené podobě, ale to nevadí. Film je samozřejmě doprovázen jejich hudbou (až na pár instrumentálek George Martina), která ani nemůže mít chybu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Yellow Submarine je naprosto unikátní počin s naprosto unikátními kvalitami, ale mě psychedelická šedesátá léta moc neberou;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"Once Upon a Time… or Maybe Twice" Ze strany George Dunninga to byl vlastně geniální tah. Dal dohromady film, který nemá (mít) smysl, k čemuž mu posloužila těžko zařaditelná animace a hlavně animace stejně jako hudba od Beatles nestárnoucí. Mile nonsensový, lehce pohádkový a těžce psychedelický příběh drží pohromadě krom čtyř brouků také typicky britský humor, občas na hraně dadaistických hrátek. Dnes, kdy Ponorka proplouvá bezbřehými vodami internetu a není problém ji všelijak pokoutnými způsoby zhlédnout, vyznívá jako zábavná kuriozitka, jako přidrzlý úlet jedné bandy dost slavné, aby si jej mohla dovolit. Ale představa, že na ni před několika desítkami let chodili nic netušící lidé do kina a za peníze (!), mi přijde krutá a až zlomyslně úsměvná. Kdoví, třeba Ponorka vypovídá o své době mnohem více, než jsme si ochotni připustit. Třeba byla zlatá šedesátá skutečně dobou „shiny happy people“, jež se všichni vznášeli v oblacích (v jedné velké žluté ponorce), omámeni snadno dostupnými halucinogeny. Potom by Ponorka byla nejvýstižnějším zachycením nálady své doby. Groovy! 75% Zajímavý komentář: Karlos80 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to je moc. Psychadelický nášleh největšího stupně, který naprosto nemá obdoby. Fakt ujetost, kterou někdo může označit za kvalitní britský humor a někdo za samoúčelnou sračku. Já tohle dilema řešit nemusím, jelikož mám Beatles rád. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VE MĚSTĚ, KDE JSEM SE NARODIL, BYDLEL ČLOVĚK CO PLUL PO MOŘÍCH A VYPRÁVĚL NÁM O SVÉM ŽIVOTĚ V ZEMI PONOREK…. TAK VYPLULI JSME KE SLUNCI NEŽ JSME NAŠLI ZELENÉ MOŘE A TAM JSME ŽILI POD VLNAMI V NAŠÍ ŽLUTÉ PONORCE.... /// Modří hnusáci útočí a ničí všechno, co vytváří hudbu. Brouci s Nikým jdou zachránit Zemi Pepřenii… úsměvný, ulítlý, barevný – stejně jako texty a dle mýho skromnýho mínění – nechcu filosofovat - máme co do činění s teorií Einsteinova časoprostorového kontinua.. (viď ty zelený jablíčko…). Ujetá barevná šílenost, která zaujme i děti (i ty písničky vole!). Hovno potom, že ji třeba nebudou rozumět (to se jim stane ještě hodněkrát). Prostě TOHLE VŠECHNO MĚLI V MYSLI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Film inspirovanej písničkou? To mě zajímá! 2.) Su avantgartní umělec, pitvající se v tvorbě Brouků. 3.) Thx za titule ,,bandolier.wz“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásný a velmi nápaditý příběh který musí oslovit jak děti, tak i většinu dospělého publika. Tým výtvarníků pod vedený německým výtvarníkem Heinzem Edelmannem vytváří barevný, hravý svět pro tento ,,květinový" film s četnými písničkami této legendární kapely. Ve žluté ponorce pod záštitou psychedelických obrázků, vizí, různých proláklin, barev všeho druhu cestují a prožívají nejedno surrealistické dobrodružství. Cestují do ráje hippies Peperlandu, aby jej osvobodili od nepřátel hudby a lásky ,,modrých mravenců". V závěru filmu je všem příznivcům této kapely, přeci jenom dopřána jedna věc? A to sice ta že můžou konečně vidět své miláčky a jejich skutečnou podobu i když jenom na mžik. Jejich čtvrtý film pro mně přeci jenom dopadl o něco lépe než jejich předchozí Magical Mystery Tour. Nejlepší písně ze soundtracku k filmu krom první strany kde byla v režii jejich producenta a manažera George Martina, speciálně zkomponována orchestrální hudba jen pro tento film tak jednoznačně tenkrát ve své době, vlastně i dnes velice poplatné píseň All You Need Is Love, a ještě se mi líbila třeba Hey Bulldog. Pro Eddarda? Ano já to slyšel, jako fanoušek Beatles a vůbec celých šedesátých let jsem o této písničce dávno věděl. Píseň ale ve filmu nezazněla, byla z roku 1967 a Beatles ji tenkrát tuším vydali současně s albem nebo přímo na albu Sergant Pepper's.Za 4* prostě skvělá LSD atmosféra. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Důležité je mít v tom jasno. Například mně se žlutá ponorka v modrém světě líbila/nelíbila a taky mně bavila/nebavila, ale vzhledem k jedinečné hudbě Beatles a klasickým broučím sarkasmům si dovoluji ty aritmetickým průměrem vypočítané dvě a půl hvězdy zaokrouhlit na čtyři. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Once upon a time... or maybe twice." To je jim tak podobný, pacholkům. Vcelku zajímavé je, že kreslení Brouci se sami nemluví, jejich účinkování se omezuje na krátký vstup na konci. Škoda. "I've got a hole in my pocket." Některé části jsou velmi vydařené, například hned úvodní Eleanor Rigby. Celkem řečeno, George Dunning byl nejspíš solidně padlý na hlavu, v tom nejpozitivnějším slova smyslu. -"Bless you." -"Should I sneeze?" ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná, správně netradičně animovaná, hippie-LSD atmosférou šmahnutá (mimochodem, kdo z vás slyšel, že písnička Lucy in the Sky with Diamonds je o acidu?:-), infantilní a přitom dospěle vtipná filmová hříčka, či muzikál chcete-li. Pokud máte jako já rádi pozdní tvorbu Beatles a mevadí vám komediální ujetiny, bude se vám ponorka určitě líbit. 80% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

příště si k tomu fakt vezmu LSD nebo aspoň hulo, protože tenhle psychedelickej muzikální bizár fakt nejde sledovat za střízliva. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Spousta barev, spousta výborných postaviček, vtip, skvělá hudba...jeden z největších zážitků mého dětství... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Beatlesáci jsou u mě (nejen u mě, jasně) prostě lety prověřená kvalita, spolu s Die Happy jediná kapelka, která se mi ani za víc jak deset let pravidelnýho poslechu neoposlouchala. S jejich filmy je to ale horší, nedám sáhnout na Perný den, to je u mě eňo ňuno majsterštyk. Help je zase mega blbost o ničem, jejíž dokoukání mě stálo hodně úsilí. A Submarine? Tak ta si to proplula někde mezi, její poslech mi působil mírné chvění v podbřišku, dokoukání mi nečinilo výraznější problémy, ale sledování mě nijak nefascinovalo a nepřilákalo k opětovnému někdy vidění. Trošku mi připadalo, že sleduju obeatlesákovánou zhoubičkovanější verzi Katamari Damacy s legendární čtyřkou v čele (jen ten gamepad nikde). 40% ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Když se řekne psychedelie, hned vedle kaleidoskopických obrazců se mi vybaví beatlesácký animák Yellow submarine. Slavná čtyřka vyráží v kreslené podobě do podmořského království, které čelí útoku modrých hnusáků. Fascinující je například proplouvání mořem času, při kterém hraje nezapomenutelná When I'm Sixty-four. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastím očím! George Dunning zde svojí fantazii rozvinul ve velkém a za doprovodu Beatlesáckých hitů stvořil velkolepý animovaný film, který vás nenechá chladným. PS: Jen tak pro zajímavost. Věděli jste, že v úvodní písničce Yellow Submarine, v úvodní mezihře zazní dvě česká slova "Prosím vylízat"? ()

swamp 

všechny recenze uživatele

The Beatles + THC + LSD = YELLOW SUBMARINE! :) Jednoduchá rovnice o 4 známých..John, Paul, George, Ringo..s výsledkem jako cumel! Psychedelické obrazy, které vás svou barevností dostanou..a jestli ne, tak před projekcí tohoto filmu spořádejte několik houbiček. :) ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ani po druhém zhlédnutí s odstupem zhruba 15ti let jsem téhle ujetosti nějak nepřišel na chuť. Člověk asi musí být při sledování trošku "high" aby si to dostatečně užil. Při vší úctě k Beatles 2* za hudbu, ale tady primárně hodnotíme filmovou stránku... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem včera s asi deseti diváky na nočním promítání studentského hudebního festivalu Deziluze v pivovaru Herold v Březnici. Má to svou poetiku. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kvarteto chalanov z Liverpoolu v animovanom hudobnom snímku o nich,kde si prídu fanúšikovia na svoje. The Beatles je partia,ktorá experimentuje v Yellow Submarine,čo ešte viac baví,že animácia vysvetluje jednotlivé hudobné sekvencie a samotná anime obsahuje množstvo nápadov,ktoré mohli vymyslieť len„Brouci...” Snímok je atypický,čo pozerávam dnes,ale zmena poteší,že dostávam chuť,buď vidieť ďaľšie počiny od The Beatles,alebo skrátka vypočuť si najlepšie albumy,čo práve robím,keď píšem komentár. Myslím,že takému šialenstvu,keď prišli Brouci niekde spievať sa im nikto nevyrovná,a preto sú jedineční... ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Skvělé spojení výtvarně dobře pojatých surrealistických scén (ukažte někomu jediný obrázek z tohoto filmu a snímek bude indentifikován) a hudby z nejlepšího období Beatles. Je to ale zbytečně dlouhé. Krásno přestane bavit i toho největšího estéta asi do hodiny a scény mezi písněmi by mohly být mnohem rychlejší co se týče posunu děje. Každopádně v omámeném stavu to funguje perfektně a ani ta stopáž pak nevadí. ()

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama