Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Recenze (129)

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Krásný film s krásnou hudbou.Jen je škoda, že moje, a bohužel nejen moje, generace tohle nemohla zažít na vlastní kůži a uši.Imaginace Brouků s překrásnými skladbami nás vodí po surreálném světě, do kterého se dá vstoupit jen po injekci, nebo šňupnutí, nebo po ví Bůh po čem.Hodnotím vysoko. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Hlavním kladem snímku jsou bezesporu songy od Beatles a zajímavá animace. Pak tu je ještě jeden klad, který však není zas tak kladný, a tím je fantazie tvůrcl. Nejsem žádným odpůrcem lidské fantazie, Bůh chraň, ale pokud té fantazie je příliš, může to i škodit. To se v určité míře stalo i v tomhle animáku, první polovina je fantazií tak prošpikovaná, že se v tom i nadprůměrně inteligentní pes ztrácí a neví, kudy vlastně příběh plyne. Větší přehlednost by filmu zkrátka neuškodila, i když uznávám, že celkové vyznění je velmi pozitivní a takovýhle kousek prostě musí všem zvednout náladu. 90% ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Úžasný a jedinečný film. Deju vôbec nemusíte rozumieť. Stačí pozerať a počúvať, to hlavne. Moja dcéra ho vo svojich 5-tich rokoch videla snáď 100x a aj teraz v dospelosti si ho rada pozrie, hoci jej hudobný vkus je niekde úplne inde. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo těžké rozhodnutí, ale už nechci plýtvat pětihvězdičková hodnocení. Přece jen , v první třetině (tj. před setkáním s Jeremym/Hillarym/Boobsem) jsem se trochu nudil a Beatles tu tak trochu vypadají jako přiteplení křečci. Ale jinak samá pozitva. Scény boje s "blue meanies" jsou na šest hvězdiček, stějně jako kterákoli scéna s Nowhere Manem. Inu, občas se hodí i díra v kapse... P.S. Příště to chci vidět s přáteli a nejmenovanou rostlinou. ()

ondrech 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanousek Beatles, ale jsem velky milovnik naprostych psycharen. A tohle je drsne, naprosto barevne animace, ktere jsou trosku podobne tem z Monty Pythonu, trosku podobne animacim z prvnich Basniku. A hudba Beatles je fajn, bavil jsem se paradne a fantazie tvurcu(mam diru v kapse) se mi proste zamlouvala totalne, az tedy na posledni zaber, kdy jsou vsichni v realu, uz nemaj takovej smrnc... ale i tak pet hvezd. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Je rok 1968, Československo si užíva posledné dni akej-takej slobody a Beatles sú stále spolu a na výslní. Niekoho asi napadlo: "Ako sa dá z ich slávy vytrieskať ešte nejaké libry?! Zrobíme animovaný film!" Pre mňa je Yellow Submarine dosť veľké prekvapenie! Samozrejme príjemné... Anglický humor, drogové tripy, farby,komické postavičky (tie rôzne zvery ma dostali), Beatles a tiež kopec odkazov na históriu skupiny a aj na vlastnosti je členov, to všetko je fajn. Animácia bola avšak taká akási... no nazvime to rozporuplná. Niečo, ako napríklad samotná ponorka, postavy, halucinogénne obrazce alebo začiatočné zábery na Liverpool, boli zvládnuté na jednotku a iné veci mi prišli akosi nedotiahnuté, ba priam odfláknuté, hlavne tie kvázi bojové scény alebo naháňačky v Peperónii. Pesničky sa mi páčili, a preto dám s kľudným svedomím 4 hviezdy. Chudák Ringo, ešte dokonca i tu si z neho robili srandu. Ó, a aby som nezabudol: "I've got a hole in my pocket." :) P.S. Celkom sa teším na 3D remake. Dúfam, že to nedovrzajú, už aj tieto orgie pestrosti a tvarov boli záťaž na moje oči. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Co se týče beatleyovských filmů tak lepší než Help! Ale horší než A Hard Day's Night. Zajímavé, pestrobarevné a psychedelické dílko. Kdo to vyráběl, asi musel ujíždět na LSD nebo tak na něčem. Samozřejmě nesmím opomenout zmínit Beatles hudbu, bez níž bych hodnotil tak o hvězdu až dvě méně. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Barvy, dadaismus, ujetost a skvělá hudba Beatles... prostě paráda. Ale tu jednu hvězdu si nechám, až se jednou na ten film podívám kvalitně intoxikovaný. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

K Yellow Submarine naozaj nemám čo dodať. Film má skvelého surrealisticko - dadaistického ducha, krásne reprezentuje dobu a miestami mám pocit, že film režíroval sám Salvador Dalí. ()

blastboy 

všechny recenze uživatele

Zpátky do sladkých acidových '60. Ale jendo důležité varování. Nekoukejte na to po té, co jste právě shlédli The Wall od Pink Floyd, je to moc ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Absolutně skvělý film a to nejen díky písničkám. I přes zdánlivé roztržité přeskakování mezi jednotlivými šílenými místy se zde najde určitá nit nebo spíše motiv, který diváka provází celou dobu. Některé dialogy jsou naprosto geniální a typický britský humor vás také dostane do kolen. Vzpomínky z dětství se vracejí po celou dobu a to je jenom dobře. Jeremy, Hillary, Boobe, PhD??? ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetí Beatlesácký film je naprostý psychedelický úlet, který nejde ani tak nějak rozumně hodnotit. Dialogy prakticky neexistují, jen různé slovní hříčky. Animace určitě nedosahuje kvality tehdejších Disneyovek, ale na druhou stranu ty desítky, stovky podivností co jsou tu vyobrazeny muselo dát mnohem větší fušku nakreslit a naanimovat, než řekněme Knihu džunglí. Na tou vší šíleností je naštěstí celkem tradiční příběh - Beatlesáci se vydávají v ponorce do Pepřenie, aby ji zachránili před invazí modrých hnusáků, kteří vymazávají všechny barvy z lidí. Dá se říct, že mě mnohem víc bavily úlety v ponorce, než finální dění v Pepřenii, ale celkově je to narozdíl od Help pohodová zábava. A hlavně jsou tu opět nezapomenutelné písničky. Většina z nich by v pohodě stačila na Oskara, ale bohužel vznikaly rok, dva zpátky, takže smůla. A hlavně je tu spousta hitů - popově rozjásaná Yellow Submarine, smutná Eleanor Rigby, Nowhere Man, oslava lásky All You Need Is Love, rockový nářez Srg. Pepper Lonely Heart Club či psychedelická Lucy in the Sky with Diamonds, kterou si později půjčil a proslavil Elton John. I ty ostatní písničky mě celkem bavily, takže ač jsem se toho filmu poměrně bál, nakonec to vychází na solidní 4*. Animovaný film roku 1968. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Na pohádky moc nejsem, ale když jsou proloženy dokonalou muzikou a spoustou humoru britského střihu, tak to si nechám líbit. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky této legendární kapely naprostá povinnost, pro nás ostatní zdrženlivé, kteří si je rádi poslechneme třeba v rádiu příjemné zpřestření. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Yellow submarine je barevně vypointovaná psychodelická noční můra, jenž se prokousává do mozku a plní ho láskou. Tato LSD jízda snad vším a zároveň ničím spolu s geniálními písněmi od brouků, co více si přát? Ponorka není nic jinýho než koš plný houbiček ve filmové podobě. ()

kobe6 

všechny recenze uživatele

Za normálního stavu docela těžký film, každopádně jsem přesvědčen že po pár dávkách omamných látek to může být enormní zážitek.. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Beatlesácká animovaná šílenost, která se opravdu podařila. Spojení Beatles, animace a jejich písniček dává dohromady povedený a hlavně zábavný film. Hodně vtipů a taky velká kupa písniček v tom správném poměru. Ať už je člověk fanoušek nebo ne, film se jistě zalíbí. 73% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Oh, bless my metronome! Skutečnost, že nejpopulárnější kapela všech dob je spojena s něčím takhle bizarním trochu vylepšuje mé mínění o lidské rase. 8/10 ()

simply 

všechny recenze uživatele

Muzikály a hudební filmy mám moc ráda, ale tohle mě vyloženě zklamalo. Na jednu stranu hezká hudba, Beatles se neomrzí ani po těch letech. Na druhou stranu mi chyběla nějaká scéna co by mě chytla za srdce nebo se mi nějakým způsobem vryla do paměti. Za mě byly nejhezčí Eleanor Rigby a Love Is All You Need. ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Na pohadky si uz vubec nepotrpim a k filmu jsem nesedala s zadnym ocekavanim. Byla jsem ale velmi mile prekvapena. Takze i kdyz nemusite pohadky, tuhle pohodovou vec stoji za to videt. Krasna hudba je samozrejmosti. A Beatles tentokrat nemuzou hrat spatne ;o) ()

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama