Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Recenze (129)

panmroz 

všechny recenze uživatele

"nic není broukuvzdorné!!!" ponorkový film, tak trochu z jiného těsta. Určité pasáže svým depresivním ladění připomenou až třebas "The Wall", jiné rozverostí "Teletubbies", příjemné závěrečné titulky. Povedený kousek. Hudebně jistě nejpovedenější z těch tří dějovejch "Beatles-filmů". ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Chcel som si pozrieť niečo easy na uvoľnenie a zvolil som si tento beatlesácky film. Potom som zistil, že mám príliš málo omamných látok v krvi. No napriek tomu dávam päť hviezdičiek, ale to bude asi len kvôli hudbe. Animácia ani dej ma nijako nevytrhli. Hlavne, že tam bol happyend! ()

#47 

všechny recenze uživatele

Vyjadřovat se k ději nemá absolutně žádný smysl (stejně jako u většiny filmů s Beatles), nosným pilířem této animované pohádky je samozřejmě skvělá hudba, většina písní ale pocházela ze starších alb, takže film jako takový nepřinesl moc nových hitů (snad kromě Only a northern song, It's all too much a Hey Bulldog), za zmínku ale také stojí výborné instrumentální melodie George Martina. Žlutá ponorka v každém případě stojí za shlédnutí, především ale pro fanoušky Brouků. ()

crha

všechny recenze uživatele

Už si to moc nepamatuju, jen vím, že nám to pouštěl profesor Bruner na anglině a celkem mě to bavilo. Ale stejně... bez tripů to jde hodnotit jen těžko. ()

gombarix

všechny recenze uživatele

... výtvarník filmu Heinz Edelmann (původem sudetský Němec z Ústí nad Labem) Beatles vůbec neposlouchal, na ničem nejel a výroba tohoto díla ho naprosto vyšťavila... ()

sgt.paper 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco šíleného, tak je to tohle. Psychedelická 60.léta, vtip, skvělá hudba a Beatles. Já tohle miluju. Ale chápu že někdo nemusí, v tom případě Pane nemáte duši. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, místy hezká animace, a to tak stačí na 1*. O tom, že je Žlutá ponorka plnohodnotným filmem nebo že má smysluplný příběh, bych tu raději nepsal. ()

maaan 

všechny recenze uživatele

"The Blue Meanies!". Krásný příběh, jak zachránit Pepperland před zkázou zpěvem. Perfektní animované zpracování a jako vždy úžasní Beatles. 95%, tedy 5*****. ()

journeyman 

všechny recenze uživatele

Sice mě po zhlídnutí Žluté ponorky zamrzelo, že už dávno nehulím, ale snad se dá říct, že jsem si tuhle sjetou projížďku užil, jak se patří. Rozhodně bych to ale žádným dětem aspoň do třinácti let nepouštěl, pokud bych nechtěl čelit hromadě pošahaných otázek. Spousta zapamatováníhodných kombinací barev a motivů. Legendární broučí hudba, legendární deska. Výjevy jako kdyby si Adolf Born dal pár absinthů s Hieronymem Boschem. Ostatně, docela mi to připomínalo Macha a Šebestovou. Ale hodně na drogách. Hodně. Nothing is real. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ústřednímu songu se současný divák pravděpodobně již vysměje. Bo, "All you need is WiFi!", LOL:-). Poprvé jsem tenhle animák o záchraně Pepřové země viděl jako malé dítě. Tehdy to na mě udělo mocný dojem. Byl jsem zvědav, jestli se i po těch letech kouzlo nevytratí. Nevytratilo. Pořád to působí stejně svěže a dokáže uchvátit fantazii dospělého i dětského diváka. Nápaditostí, imaginací, výtvarným zpracováním. A krásnou ručně zpracovanou animací. A samozřejmě hudbou. Nádavkem je to kus historie. Současný divák si tam najde i další vrstvy, kterými potěší oko i intelekt. Určitě to jde dopoporučit i neboomerským divákům, kteří nejsou přímo fanoušky The Beatles. ()

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že jsem velký fanda Beatles, je moje hodnocení jasné. Ovšem kladně podle mého musí vzhledem i k nehudebním kvalitám hodnotit i člověk co Beatles ani nemusí. Tenhle film už je legendou která si zasloží 90% ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Hippiesácká doba vrcholila a společně s ní ke všem fanouškům Beatles připutovala i tahle hudební komedie. Vůbec nehodlám řešit, jestli o tom samotní Beatles věděli nebo jestli hlasy kreslených postaviček patří někomu jinému, tenhle film je zkrátka ta správná psychedelická úleťárna, která nepostrádá zajímavou příběhovou variaci na "zachraň svět", humor, parodii, neobvyklou animaci, spoustu skvělých písniček a hlavně Žlutou ponorku! Já osobně jsem se sice k tomuhle filmu dostal až více než čtyřicet let po jeho premiéře, ale i tak jde o můj pravděpodobně nejoblíbenější film se skupinou Beatles v hlavní roli. Vždyť už jenom za "klip" ke skladbě Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band bych dal autorům pět hvězdiček (a metál k tomu) a to mluvím o pouhých čtyřech minutách celého filmu! ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Zatím mé druhé filmové setkání s liverpoolskými Brouky a oproti Pernému dni úplně jiný filmový zážitek. Musím říct, že je Yellow Submarine na můj vkus až příliš hippiesácký. To neříkám proto, že bych měl proti té době nějakou averzi, ale myslím si, že nebyl zrovna dobrý nápad, založit celý film od A do Z jen na prezentaci určitého životního přesvědčení. Ponorka totiž taková opravdu je, od námětu přes animaci a dialogy až po znuděný namluvený komentář, díky kterému máte místy pocit, že ležíte po celonočním flámu nataženi v houpací síti v jedné místnosti s Johnem, Paulem, Georgem a Ringem, kteří vám z polospánku vyprávějí improvizovanou pohádku. Po hudební stránce ovšem není filmu co vytknout a kromě hitovek Yellow Submarine a All You Need Is Love mě potěšilo zařazení i méně známých písniček. Přesto bych asi udělal lépe, kdybych si rovnou pustil cédéčko... ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten největší úlet, co jsem kdy viděl. Předpokládám, že většina nákladů padla na enormní spotřebu LSD všech zúčastněných. Beatles miluju, ale tohle... no bez LSD těžko hodnotit ()

sim.marienka 

všechny recenze uživatele

The Beatles v kreslenej podobe..cestujú do Pepperlandu kde chcú nastoliť mier a zničiť modrých hnusákov Mierne uletený, kreslený muzikál so skvelou hudbou. ()

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama