Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Recenze (129)

.killer. 

všechny recenze uživatele

Mám rád Beatles a mám rád i animované filmy, ale film Yellow Submarine na mě nezapůsobil v dnešní době asi tak, jako na diváky z let šedesátých a sedmdesátých. Vizuální stránka je samozřejmě unikátní a působivá a hudba Beatles zase podmanivá a veselá, ale nevím, moc mě to nevtáhlo. Ovšem hlášky padají občas skvělé, hlavně Ringo perlí :-). ()

radimartin 

všechny recenze uživatele

Sympatické nahlédnutí do barevných halucinogeních vizí šedesátých let a částečně i do neskutečně bohatého a ohromného vnitřního písničkového světa Beatles. ()

muti 

všechny recenze uživatele

Film je asi dosť silné slovo, keďže ide o akúsi zmesku LSD tripov, a to riadnych, na pozadí zhuleneckych opisov akýchsi tém. sem tam príde originálna pieseň, aj keď neviem či film ponúka originálne videoklipy. Každopádne ponúka originálne tripy, ktoré sú miestami tak op, že nie je pochýb, že v tabaku mali primiešane aj nejaké to seno 😃plus to prespikujte akýmsi Monty Python feelingom a raznici je hotové ()

jemine 

všechny recenze uživatele

Nejbeatlovštější ze všech filmů Beatles. Je to krásná hříčka obsahující to nejlepší ze šedesátých let, popartový a psychedelický výraz, báječnou hravost a skvělé písničky. Příběh samotný asi hodnotit nelze, ale po shlédnutí filmu nejspíš zjistíte, že za sebou máte velmi příjemně strávených devadesát minut života, kterých nikdy nebudete litovat. ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

"Pepperland! A bit salty around the edges." Myslel jsem si, že od A Hard Day's Night už nic dobrého s The Beatles natočeno nebylo. Yellow Submarine je ale krásně pestrý film na psychadelickou fantazii a zachycuje taky písně z nejslavnější éry The Beatles. Místy jsou sice slabé chvilky, pravda (který film je nemá), ale minimálně první dvě třetiny jsem se bavil neustále. 75% ()

DonFrolimo 

všechny recenze uživatele

Pokud odmyslime Beatles, tak z toho moc nezbude a... Jenze proc bychom to meli delat. Beatles tu jsou a prvotridne naladeni, komu to nesedi, at si vybere nejaky mene psychedelicky dopravni prostredek. Pokud bychom chteli opravdu odmyslet, tak je treba preci jen pochvalit vytvarnou a efektovou vypravu - tam by se hvezda vzdycky nasla. ()

Kriklan49 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší z Beatlesovských filmů. Pravda je, že ve všech jde především o písničky, ale příběh Žluté ponorky, který si na nic nehraje, je příjemně infantilní a prostý. Z celého filmu tak plného barev vyzařuje dobrá nálada a atmosféra 60. let. Já osobně mám z celého filmu nejraději píseň Nowhere man a k ní tak nádhernou scénu, při které vám připadá, že každou chvíli musíte minout jehlu gramofonu, protože máte pocit, jako byste se točili na desce s touto skladbou. A ruku na srdce, koho nechá chladným, když se Kapela klubu osamělých srdcí seržanta Řízňáka pustí do hraní stejnojmenné písně? ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Psychedelický animovaný film pre deti? Prečo nie? Jednoduchý príbeh o záchrane Pepperlandu pomocou štyroch mladíkov z Liverpoolu, ktorí cestovali rôznymi moriami na Žltej ponorke. Hravé pretavenie textov pesničiek Beatles do filmu sa oplatilo, navyše, keď tomu dali animovaný obal. Vo filme sa síce samotní Beatles objavia až na konci a pesničky sú z obdobia 1965 až 1967 (+ štyri výnimky), ale vôbec to nevadí. Po fiasku s Magical Mystery Tour a zmiešanom prijatí filmu Help!, je toto veľmi pozitívny návrat Chrobákov na strieborné plátno. Navyše hudba Georga Martina je famózna a veľmi sa osvedčila aj na soundtracku. Po prvýkrát zhliadnuté niekedy tesne po revolúcii (ešte chýbala pasáž s piesňou Hey Bulldog), neskôr zhliadnutá reštaurovaná verzia asi stokrát. :) ()

Terenz 

všechny recenze uživatele

nežli se rozhodnete zkouknout tenhle film,musíte nejprve nechat veškerou realitu doma v šuplíku.Potopíte se do parádního fantazírujícího kresleného snímku, ke kterýmu budete vzhlížet buďto jako k největší hovadině co ste kdy viděli a nebo s největším obdivem a údivem:)Musíte brát v úvahu, že ta realita je zastrčená v šuplíku a vy ste posádka po boku s Johnem, Paulem, Georgem a Ringem...mimochodem s posádkou ,pro mě, těch nejvýznamějších muzikantů..... ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu jeden z mála filmů, které lze směle označit za "film pro celou rodinu" (všechny ostatní filmy, honosící se touto charakteristikou, jsou ve skutečnosti jen pro ty děti a rodičům nabízí alespoň blahosklonně možnost namlouvat si, že se jim to vlastně taky líbí). Tady si ale skutečně každý přijde na své (jak by také ne, při takové přebujelosti sortimentu). I ti největší škarohlídi mají možnost uznat "aspoň ty písničky", no a co teprve my, kterým se to líbí celé (nejspíš budeme ve většině, netvařte se, že ne!). ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 3/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 2/10. ()

squire 

všechny recenze uživatele

Kolikrát jen jsem ji viděl? Dvacetkrát? Třicetkrát? Nádherný film, o němž se říká, že k němu Beatles připěli jen písničkami. Ale není to pravda, Yellow Submarine je film nejbeatlovštější z beatlovských filmů a vystihuje náladu a atmosféru druhé poloviny šedesátých let více než jiné. I když možná přesněji: náladu druhé poloviny šedesátých let ne takových jaké skutečně byly, ale jaké je CHCEME mít ve svých vzpomínkách a představách. Bezstarostnost, hudba, humor, fantazie, barvy... a za dveřmi už číhá Easy Rider a Půlnoční kovboj a ........ ()

muliku 

všechny recenze uživatele

Tohle dílo prostě nechápu. Vůbec se mi nelíbí, jak Beatlesáci sebe dabují, zní to, jako kdyby v každé situaci mluvili znuděně (měl to být záměr?). U filmu jsem se protě příšerně nudil, možná proto, že jsem zrovna nebyl vyfrčenej. Na druhou stranu se mi líbí písničky a taky mám rád armádu modráků, hlavně jejich psychopatického šáfa. ()

Ashok 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu museli byt krom tvurcu sjety i pastelky a papir, proste vsechno a vsichni! Ale je naprosto skvelej, uzil jsem si ho mnohem vice nez v letech sveho dospivani :o) ()

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama